Skip to content

Encore: Ένα μουσικό διήμερο για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ένα χρόνο μετά την διοργάνωση του πρώτου online μουσικού φεστιβάλ Stay Home Sessions στην Ελλάδα, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα streaming concert 20 καλλιτεχνών, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο πολύ σημαντικό έργο της «Σχεδίας» και διαθέτοντας το σύνολο των εθελοντικών συνεισφορών, η United We Fly επιστρέφει στις 12 και 13 Μαΐου του 2021 για το ENCORE.

Στην πρωτόγνωρη πραγματικότητα που ζούμε εδώ και ένα χρόνο, η United We Fly συνεχίζει τις πρωτότυπες παραγωγές της και διοργανώνει μια μεγάλη online διήμερη συναυλία με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 καλλιτεχνών, σε ένα line up που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, διαθέτοντας και πάλι το σύνολο των εσόδων στο αγαπημένο περιοδικό δρόμου «Σχεδία».


Διάβασε ακόμη: Τα 5 χρόνια ιστορίας και οι καλλιτέχνες της United We Fly!


Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά στους δρόμους της πόλης, από συνανθρώπους μας οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω έσοδο για να καλύψουν κάποιες από τις πιο βασικές τους ανάγκες. Επιπλέον, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων (όπως η ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, οι κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ» κ.λπ.), φροντίζει για την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση, επανένταξη και, εντέλει, τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης, σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.

Ένα χρόνο μετά, μπείτε για μια ακόμη φορά στο YouTube της United We Fly για το ENCORE διήμερο!

Line up

Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαΐου, οι καλλιτέχνες που δέχτηκαν την πρόσκληση της United We Fly, ερμηνεύουν ο καθένας το δικό του τραγούδι για τη «Σχεδία» κρατώντας μας για μια ακόμη χρονιά συντροφιά με μουσική για καλό σκοπό. Συντονιστείτε για να απολαύσουμε μαζί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της εναλλακτικής μουσικής, βλέποντας live αγαπημένα σχήματα και ανακαλύπτοντας καινούρια!

Καλλιτέχνες: Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, Βαγγέλης Γερμανός, Sugahspank!, Νεφέλη Φασούλη ft. Φοίβος Δεληβορίας, Κατερίνα Πολέμη, Theodore, Cayetano, Φώτης Σιώτας, Monsieur Minimal, Leon of Athens, Irene Skylakaki, Παιδί Τραύμα, Danai Nielsen, George Gaudy, Dury Dava, Matina Sous Peau, Whereswilder, Rsn & The Electric Quartet, Someone Who Isn’t Me, Nomik, Strawberry Pills, The Big Nose Attack, BnC (live), The Callas, Στέλιος Τσουκιάς, Sofia Sarri, Sigmataf, Sophie Lies, Panos Birbas, Logout, Dreamy Whispers, Project Uncut, The Bonnie Nettles, Dance With Invisible Partners, Atomic Love, Μινέρβα, Rosey Blue, Colorgraphs, Marva Von Theo, HEX, Τρύφων Λάζος, XOAN, Transparent Man, Desert Monks, Χριστίνα Ψύχα, This Darkness of Mine, Topos, Alex Dante Duet, Ghone, Ψύλλοι Στ’ Άχυρα, The Dandelion Fields, Citrus Blossom, Διονύσης Φαρμάκης & Πεδίο Δ και The Vocults.

Την τελευταία χρονιά, καταφέραμε ως Beater.gr να έρθουμε σε επαφή με κάποιους από τους καλλιτέχνες που απαρτίζουν το roster που θα τραγουδήσει για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Η συνεργασία μας με την United We Fly μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη δουλειά και την προσωπικότητα αρκετών από τους συμμετέχοντες, με τους οποίους συνομιλήσαμε ή συμπεριλάβαμε στην λίστα του Beater Essentials. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν οι Danai Nielsen, Irene Skylakaki και Whereswilder.

Danai Nielsen

Μια καλλιτέχνης που διανύει το δικό της ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. Κάθε live είναι ένα performance φτιαγμένο για την περίσταση, που όμως αναδεικνύει μια προσωπική εικόνα και ματιά. Μετά την εμφάνισή της στο reworks connekt και την κυκλοφορία του “Mermaid”, μάθαμε περισσότερα για την καλλιτεχνική της πλευρά, την προσωπική της αισθητική και τις αναλογικές ασχολίες! Με αυτό το κομμάτι, επίσης, κατάφερε να συνεργαστεί με τον οργανισμό A21 Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο ενάντια του human trafficking. Αυτά και περισσότερα, στην συνέντευξη που μας έδωσε τον Οκτώβριο.

Irene Skylakaki

Την αναζητήσαμε στο lockdown της στην Αθήνα, μέσα σε μια πανδημική αστάθεια. Με ταλέντο στη σύνθεση και μια «ζεστή» φωνή κυκλοφόρησε αισίως τον τέταρτο δίσκο της. Ή καλύτερα μια συλλογή αναμνήσεων, ιστοριών και συναισθημάτων που επιθυμούσε να μοιραστεί. Τόλμησε, πειραματίστηκε και επέδειξε μια ωριμότητα ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άτομο. Διαβάστε την συνέντευξή της για το Souvenir – το πρόσφατο ολοκληρωμένο άλμπουμ της – γύρω από μια κουβέντα σχετική με την τέχνη στην καραντίνα, τα lives και άλλα!

Whereswilder

Με μουσική που καταφέρνει να μιλάει στην ψυχή, με επαγγελματισμό που κερδίζει τον σεβασμό το κοινού και μια, αναμφίβολα, εντυπωσιακή αντίληψη γύρω από την μουσική και την επικοινωνία τους με αυτό, συστήνονται – εν ολίγοις- ως σχήμα.  Η αυθεντικότητα των νεαρών μουσικών αποτυπώνεται στη συνομιλία με τον Μανώλη Γιαννίκιο, που περιστρέφεται γύρω από την μουσική και την κατάσταση που αναγκαζόμαστε να βιώσουμε.

______________________

Το σύνολο των εσόδων της υπηρεσίας Pay What You Want που έχει συνδεθεί με την πρωτοβουλία αυτή και επιτρέπει σε όλους όσοι το θέλουν να μπουν στο viva.gr και να διαθέσουν ένα ποσό της επιλογής τους, θα δοθεί και αυτή τη φορά στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Επίσημο site του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»: www.shedia.gr
Αγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/encore/

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Συζητώντας με τη Θέλγια Πετράκη γύρω από την κινηματογραφική της πρακτική και την Bella.
24 ώρες χωρίς άντρες.