Skip to content

Γνωρίζουμε τους Atomic Love και το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι εγγενείς μελωδίες της Εύας, οι indie και ψυχεδελικές κιθάρες του Πάνου και οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Παύλου στα πλήκτρα συνθέτουν το κράμα των Atomic Love. Σε ενεργό δράση από το 2017, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Vol/1” το οποίο αποτελείται από 8 κομμάτια και διατίθεται μέχρι στιγμής σε ψηφιακή μορφή, ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του και σε CD το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η παράδοση του ελέγχου είναι αυτό που μας κινεί να ζήσουμε τον έρωτα και αυτό που μας κάνει να τον χάσουμε, επιζητώντας την ανάκτησή του. Όταν ο έλεγχος επιστρέψει σε εμάς επιστρέφει κ η ανάγκη να τον χάσουμε ξανά και ξανά σε μια ατέρμονη λούπα.

Οι Atomic Love μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους τους προσπαθούν να εξερευνήσουν αυτό το παράδοξο, την ανάγκη της εξέλιξης και της αυτοκαταστροφής, τις σκέψεις και τα συναισθήματα από το πρίσμα του ενός μέσα σε μια ερωτική σχέση.

Παρακάτω ακολουθεί μια περιγραφή των κομματιών με την σειρά που αυτά εμφανίζονται στο άλμπουμ:

Messy one | Μιλά για την τις θυσίες που κάνει ένας ερωτευμένος χάνοντας ένα κομμάτι του εαυτού του κάθε φορά που προσπαθεί να λάβει αγάπη. Δημιουργώντας δικαιολογίες για την κακομεταχείριση και την παραμέληση που δέχεται και χαμηλώνοντας τις προσδοκίες και τις ανάγκες του.

Empty glass | «Φωτογραφίζει» έναν άνθρωπο που καταστρέφει ό,τι του προσφέρεται αφού απολαύσει ό,τι έχει να πάρει από αυτό. Το κομμάτι είναι γραμμένο από την μεριά της συντρόφου που συνειδητοποιεί ότι ο άνθρωπος είναι οι πράξεις του και βλέπει μέσω αυτών τι συμβαίνει στην ίδια.

Summer dream | Είναι ένα ερωτικό κομμάτι . Έχει γραφτεί από ένα απλό όνειρο με έντονα συναισθήματα που δημιουργήθηκε από μια σκληρή πραγματικότητα με κουρασμένα συναισθήματα μια βασανιστικά ζεστή μέρα. Μιλάει για την ανάγκη για σεξουαλικότητα, ερωτικό παιχνίδι, κάτι καινούριο και μεθυστικό.

Lovers Marching Song | Χαρακτηρίζεται από εμμονή. Μια επαναλαμβανόμενη πρόταση που αλλάζει υφή, χρώματα και εντάσεις, αλλά είναι καταδικασμένη να γυρίζει γύρω από τον εαυτό της. Μια ατέρμονη λούπα που χάνει τα λογικά της. Ένας ύμνος στον δυστοπικό έρωτα.

Silence | Είναι γραμμένο για ένα άλλο είδους έρωτα. Τον έρωτα για την Αθήνα. Διηγείται μια διαδρομή από την δουλειά στο σπίτι ξημερώματα και τα συναισθήματα που σου δημιουργεί, η αίσθηση ότι είσαι μέρος της, γνωρίζεις τις ανάσες της και κινείσαι στους παλμούς της. Ταυτίζεσαι με την ασχήμια αλλά και την ομορφιά της. Είστε ένα.

Too late | Χαρακτηρίζεται από τον φόβο της παράδοσης του ελέγχου αλλα και την απόλυτη ανικανότητα ενός ερωτευμένου να τον κρατήσει. Το πάθος δεν έχει λογική.

Αll Out | Δεν είναι ερωτική μπαλάντα. Είναι ένας θρήνος του παλιού μας εαυτού που απλόχερα δόθηκε σε λάθος χέρια. Μια ξεσκισμένη ψυχή που δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Ithaka | Αποτελεί ένα κομμάτι που μιλά για την στιγμή της επιφοίτισης. Αυτή τη στιγμή που ανακαλύπτει κανείς την απάντηση σ’ ένα πρόβλημα που συνήθως τον έχει καταβάλει και πολύ συχνά χωρίς καν να το έχει αντιληφθεί. Μπορεί η απάντηση να είναι σκληρή αλλά λυτρώνει!

______________________

Μέλη
Κιθάρα
: Πάνος Λιάπης
Πλήκτρα: Παύλος Μόρφης
Φωνητικά/loops/στίχοι: Εύα Βασιλονικολού
Extra τύμπανα/ Percussions στα κομμάτια “Messy One”, “Silence”, “Ithaka”: Κώστας Ζάμπος

Artwork: Ευτυχία Λιάπη
Φωτογράφιση: Μαρίζα Καψαμπέλη
Ηχογράφηση: Dudu Loft
Μίξη & Mastering: Κώστας Βερίγκας
Record Label/ Agency/ Promotion: Enter Event
Distributor: Orchard Music

Χρήσιμα links
Facebook
: www.facebook.com/atomicloveproject/
Bandcamp: atomicloveathens.bandcamp.com/releases
YouTube: www.youtube.com/channel/UCARP0HWlWB4lVSiTWEixeAQ
Instagram: www.instagram.com/atomic_love_project/?hl=el
Spotify: open.spotify.com/album/2xrd3m8o4wZdcwOWK9gVNi

Loading...
Oι Αλκμάν επιστρέφουν με ένα νέο τραγούδι!
Reni Eddo-Lodge, η πρώτη μαύρη Βρετανίδα συγγραφέας στην κορυφή των Best Sellers