Skip to content

Το video clip του “Ruins” από το νέο album των Marva Von Theo.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Περικλής Λιακάκης

To “Ruins” είναι το lead single των Marva Von Theo από τον επερχόμενο δίσκο Afterglow, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021 σε βινύλιο και CD.

Πρόκειται για ένα electronic pop τραγούδι, με noir αισθητική, προορισμένο για χορί σε μία σκοτεινή disco που πάλλεται από τα ατμοσφαιρικά ηχοτοπία των Marva Von Theo. Το βίντεο που το συνοδεύει, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καράμπελα και χορογραφία του Αντώνη Σπορίδη, παρουσιάζει την τραγουδίστρια να απευθύνει τους στίχους με διάθεση κηρύγματος, ενώ οι χορευτές, προσομοιάζοντας τον Αρχαίο Χορό, την περικυκλώνουν αποτελώντας την ενσάρκωση της συνείδησής της.

Στη ζωή μου πάντα επέλεγα τις ριζικές αλλαγές και τα νέα ξεκινήματα προς αναζήτηση νέων συνθηκών που θα με έκαναν να αισθάνομαι πιο οικεία, αρνούμενη κάθε είδους συμβιβασμό με την πραγματικότητα. Υπήρξαν εκείνες οι στιγμές διαύγειας που γινόταν πλέον ξεκάθαρο πως έπρεπε να γυρίσω σελίδα στην ζωή μου, να γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα λευκό χαρτί, και ο κόσμος γύρω μου έμοιαζε να με ωθεί προς αυτήν την κατεύθυνση∙ τα αστέρια λαμπυρίζοντας έστρωναν καινούργιους δρόμους, σημάδια πιο φωτεινά και από το φως της ημέρας, που απλά δεν μπορούσα να αγνοήσω, μία ακαταμάχητη επιθυμία και φλόγα που δεν μπορούσε με τίποτα να δαμαστεί και με τροφοδοτούσε με ανεξάντλητη δύναμη να αντιμετωπίσω κάθε πρόκληση. Ωστόσο, για την λύτρωση και την ολοκλήρωση δεν είναι αρκετή από μόνη της μία αλλαγή. Αυτό που μου δίδαξαν οι ριψοκίνδυνες επιλογές μου καθώς και οι απρόσμενες περιπέτειες στις οποίες με οδήγησαν, είναι πως δεν υπάρχουν νέοι προορισμοί, ούτε μαγικοί τόποι που κατευνάζουν το παρελθόν. Ο εσώτερος εαυτός οφείλει πρώτα να αλλάξει. Όσο μακριά και αν προσπαθήσει να τρέξει κανείς, τον ακολουθούν πάντα τα ίδια λάθη, τα ίδια «ερείπια», τα οποία και καλείται τελικά να αντιμετωπίσει

Μάρβα Βούλγαρη

Οι Marva Von Theo έχουν κυκλοφορήσει δύο ακόμα singles από τον επερχόμενο δίσκο Afterglow, την συναισθηματική, sci-fi μπαλάντα “Embrace this Madness” καθώς και το ρυθμικό new-wave, synthpunk “Forever“. Ο τίτλος Afterglow έχει ποικίλες ερμηνείες που συνδέονται τόσο με το έργο των MVT όσο και με τα προσωπικά τους βιώματα και αναφέρεται στις πιο μελαγχολικές του αποχρώσεις, ώστε να εκφράσει το γλυκόπικρο συναίσθημα όταν κάτι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα μοναδικό πλησιάζει στο τέλος. Στο χρόνο που πέρασε για την ολοκλήρωση αυτού του άλμπουμ, οι MVT θέλησαν εξερευνήσουν σε βάθος κάθε ήχο που επινόησαν, να διευρύνουν τα εκφραστικά τους εργαλεία, να επαναπροσδιορίσουν το όραμά τους και να βρουν μία ισορροπία μεταξύ της pop και της πειραματικής synth μουσικής, μεταξύ της ποίησης και της τραγουδοποιίας, μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.

______________________

Διευθυντής Φωτογραφίας: Μιχάλης Γκατζογιάς
Color Grading: Artcut Color Lab / Ορέστης Ψωμόπουλος
Παραγωγή: Higher!Higher!

Χορογραφία: Αντώνης Σπορίδης σε συνεργασία με τους χορευτές Ιωάννα Αντώναρου, Αναστάση Καραχανίδη, Νατάσα Σαραντοπούλου
Styling και σχεδιασμός ενδυμάτων: Ειρήνη Μαγγίνα
Μουσική: Μάρβα Βούλγαρη, Τεό Φοινίδης
Στίχοι: Μάρβα Βούλγαρη
Παραγωγή και μίξη: Τεό Φοινίδης
Ηχογράφηση και mastering: Artracks Studios

Loading...
Generation A, πρώτο τραγούδι των Arcade Fire από το 2017!
H προβολή του «Σαρμάκο» στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.