Skip to content

To Reworks Connekt εκπέμπει μέσα από το Beater.gr!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα Reworks και Reworks Agora συνεργάζονται με το Beater.gr για την πλήρη αναμετάδοση της πρώτης διαδικτυακής εκδοχής τους, το Reworks Connekt, δωρεάν για όλους. Θα μπορείτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook να παρακολουθήσετε ολόκληρο το διήμερο του φεστιβάλ, με την μετάδοση να ξεκινάει και τις 2 μέρες από τις 16:00 μέχρι και τη 01:00.

Reworks

Στο μουσικό σκέλος θα υπάρξουν 14 αποκλειστικά video performances σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση από εμβληματικά σημεία όπως ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, το κέντρο της Αθήνας, το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη και τον Όλυμπο και από Βαρκελώνη, Τόκιο, Βερολίνο, Σόφια. Φέτος, ακόμα, θα παρουσιαστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο project σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, για μια ανατρεπτική ψηφιακή συναυλία. 35 μουσικοί της Ορχήστρας στον χώρο του κτιρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ενώσουν τον συμφωνικό τους ήχο με τους ατμοσφαιρικούς ήχους του AND.ID, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μια διαφορετική ορχηστρική έκδοση του νέου του άλμπουμ με τίτλο “Algol Paradox”.

Το line up περιλαμβάνει ονόματα όπως: Nina Kraviz, Dubfire, Patrice Baumel, KiNK, Christian Löffler, Hior, Anastasios, AND.ID x Thessaloniki City Symphony Orchestra, Laraaji, Masayoshi Fujita, Jay Glass Dubs, Danai Nielsen, LOU, Kolida Babo.

Ο Νικόλας Δρίζης (MinimalicQuantum) θα επιμεληθεί οπτικά τρία video performances με τα ειδικά διαμορφωμένα visuals που θα συνοδεύουν την μουσική.


Reworks Agora

Στοο διήμερο πρόγραμμα του Reworks Agora θα παρακολουθήσουμε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ισάριθμες θεματικές.

Fashion Revolution brings HOPE

Θέμα: Ας εξερευνήσουμε τη βιωσιμότητα στη μόδα, την καινοτομία και τα βιώσιμα υλικά μέσα από ένα πρίσμα κριτικής σκέψης, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού και προτάσεις ειδικών και σχεδιαστών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Πόσο «ηθική» είναι η μάρκα που αγοράζεις; Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή με τον τρόπο που ντυνόμαστε;

Ομιλητές: Δρ. Φιόρι Ζαφειροπούλου (Country Coordinator – Fashion Revolution), Ελευθερία Καρυπίδη (Chair & Education – Fashion Revolution), Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer – Maison Faliakos), Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director – Maison Faliakos), Γαρυφαλλιά Πιτσάκη (Founder 3Quarters)

Το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές

Θέμα: Είναι οι streaming πλατφόρμες το μέλλον του κινηματογράφου; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις ενός φεστιβάλ; Πως πραγματοποιούνται οι παραγωγές ταινιών σε μια περίοδο πανδημίας; Μπορεί ο κινηματογράφος να είναι από τους κλάδους της ψυχαγωγίας που φέρουν βαριά τα σημάδια της πανδημίας, μπορεί το ένα φεστιβάλ μετά το άλλο να αναβάλλονται ή να αλλάζουν ολωσδιόλου μορφή, ωστόσο η έμπνευση και η όρεξη για δημιουργία δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους του χώρου που διατίθενται πάντα να προσφέρουν και να αλληλεπιδρούν.

Ομιλητές: Δάφνη Μπεχτσή (CINOBO – Managing Director), Ελίνα Ψύκου (Director, Screenwriter, Producer), Γιάννης Σακαρίδης (Artistic Director – Short Film Festival Drama & Director), Βασιλένα Μητσιάδη

Democratizing Cities – Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle-bottom-up initiatives

Θέμα: Η «Δημοκρατική Πόλη» είναι μια αρκετά συζητημένη έννοια διεθνώς , ειδικά την τελευταία δεκαετία, η οποία προσεγγίζεται από διαφορετικές, αλλά αλληλένδετες σκοπιές: κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και φυσικά πολιτικά – πολιτειακά. Έχει συνδεθεί στενά με την ισχύ που οι πόλεις θα έπρεπε να αποκτήσουν για να διαμορφώσουν τη δική τους ανεξαρτησία λήψης αποφάσεων και διαχείρισης σε σχέση με το κεντρικό κράτος, βάσει των τοπικών δυνατοτήτων, αναγκών και πόρων τους. Η «Δημοκρατική Πόλη» αναπτύσσεται με δίκαια, διαφανή, αποτελεσματικά και αποδοτικά, υπεύθυνα, συμπεριληπτικά μοντέλα διευκόλυνσης και συστήματα διακυβέρνησης. Αντίστοιχα, η συμμετοχή των πολιτών παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτήν την Πόλη και μπορεί να προσεγγιστεί από τρία επίπεδα: από τα «πάνω προς τα κάτω», όπου συναντάμε τα τυπικά και θεσμικά κανάλια και εργαλεία συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και τη διακυβέρνηση, από τα «κάτω προς τα πάνω», όπου περιλαμβάνονται άτυπα και ακτιβιστικά κινήματα συμμετοχής και το μεσαίο το οποίο αποτελείται από οργανωμένες δομές όπως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, άλλοι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ο ιδιωτικός τομέας και άλλες συνεργατικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν το ρόλο της διευκόλυνσης του διαλόγου μεταξύ του πάνω και του κάτω. Αυτό το μεσαίο στρώμα φαίνεται να παρέχει την πλατφόρμα για τους κατοίκους των πόλεων να συμμετέχουν στο σχηματισμό της αστικής καθημερινής ζωής τους. Είτε μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της οικοδόμησης της κοινότητας, του σχεδιασμού (design) και της συστημικής σκέψης και δράσης, του placemaking ή άλλων μορφών ενεργοποίησης και συμμετοχής στα κοινά, αυτές οι πρωτοβουλίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συμμετοχικότητας. Στη συζήτηση αυτή θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι τεσσάρων τέτοιων εγχειρημάτων από τη Θεσσαλονίκη, που ασχολούνται με μια ποικιλία θεματικών τομέων και αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μορφές οργάνωσης. Στον διάλογο τους αντανακλούν την προσέγγιση και την εμπειρία τους σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της αστικής καθημερινότητάς τους, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αίσθηση της συλλογικότητας, ενώ συζητούν και τον ρόλο της αστικής διακυβέρνησης στο εγχείρημά τους.

Ομιλητές: Σοφία Αβραμοπούλου (PERA Non Profit Organization), Θάλεια Ρίζου (Youthnest Organization), Μαρία Μεγαλοπούλου (ΚΗΠΟΣ Cultural Space), Βίβιαν Δουμπα (Stipo Greece & InCommOn NPO)

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
50 φωτογραφίες για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Jimmy Hendrix!
Unity: 160 τραγούδια σε μια συλλογή για καλό σκοπό!