Skip to content

Τα ρώτησαν και τα’ πε: Ο Ιππότης Σπαθί, οι Εραστές και το Αστέρι

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Τις λίγες φορές που θα αφήσω το μυαλό μου να προβληματιστεί σχετικά με τη ζωή μου και με το γενικότερο κλίμα της εποχής – και λέω λίγες φορές, γιατί αυτομάτως σταματάω τις σκέψεις, μια και το άγχος με κατακλύζει – σκέφτομαι τις επιλογές που έχω, όσον αφορά τα επαγγελματικά μου. Δηλαδή, σκέφτομαι πως έχω σπουδάσει κάτι και γνωρίζω πως έχω παλέψει γι’ αυτό τα χρόνια αυτά, όχι μόνο ως προς το διάβασμα, αλλά και ως προς τις άλλες δραστηριότητες που έκανα για να… εμπλουτίσω το βιογραφικό μου και συνάμα τις γνώσεις μου, αλλά αντιλαμβάνομαι πως σε αυτή τη χώρα όσο κι αν προσπαθήσεις, είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος άλλος την αξία σου. Είναι πλέον δεδομένο για τους περισσότερους από εμάς, καλώς ή κακώς, και οι ατάκες του τύπου «αξίζεις πολλά και κάποιος θα βρεθεί…» εμένα δεν με καλύπτουν. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει διάφορες ιδέες, άσχετες με τις σπουδές μου, τις οποίες θέλει πολύ να υλοποιήσει, αλλά προβληματίζομαι για το ότι ενδεχομένως θα απογοητεύσω τους γονείς και γενικότερα την οικογένεια μου… Πολύ συχνά βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο και αναρωτιέμαι, είναι καλύτερο να κάτσω να παραπονιέμαι πως «να, τίποτα δεν βρίσκεται και κάνω υπομονή στην (άσχετη) δουλειά μου» ή να αφήσω πίσω τους άλλους και να προχωρήσω τις άλλες μου σκέψεις και ό,τι γίνει;

Ιωάννα

Ιππότης Σπαθί

Οι Ιππότες σε μία τράπουλα ταρώ κινούνται προς αποστολές που πρέπει να φέρουν εις πέρας, είτε επειδή τους έχουν ανατεθεί, είτε επειδή αποτελούν προσωπική επιθυμία. Συνήθως περιέχουν συμβουλές για το πως να οργανώσει κάποιος μια στρατηγική ή να ετοιμάσει ένα είδος επίθεσης. Οι ίδιοι, έπειτα από πολλές προσπάθειες και προετοιμασίες, είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και τις ικανότητες που έχουν χτίσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκτελέσουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί, χωρίς απαραίτητα να επιλέγουν και την πιο κατάλληλη μέθοδο.

Κάθε σπαθί αποτελεί και μία σκέψη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το κύριο όπλο του Ιππότη είναι ο ίδιος του ο λόγος. Αυτό δεν αφορά μια απλή άρνηση προς κάθε εξωτερική φωνή, αλλά την ικανότητά σου να θέσεις σε κίνηση τις σκέψεις που έχεις, μεταποιώντας έτσι κάθε αμφιβολία που έχει καλλιεργηθεί, χωρίς να παρακινήσεις διαφωνίες. Κάποιος πρέπει να μελετήσει που μπορεί να χτυπήσει και που η κατάσταση είναι εύθραυστη. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι η αντίληψή σου είναι καθαρή και ο σκοπός σου ξεκάθαρος. Πολλές φορές η λογική ξεγελάει και γι’ αυτό κάθε εναντίωση που γεννιέται πρέπει και να εξετάζεται.

Όπως ο Ιππότης Σπαθί έτσι και εσύ κουβαλάς αρκετές εμπειρίες και γνώσεις για το πως να χειριστείς τα σπαθιά σου. Ο Ιππότης λοιπόν είναι αρκετά συνειδητοποιημένος, αλλά ο οραματισμός και τα μακροχρόνια αποτελέσματα των κινήσεών του απουσιάζουν. Αυτή η κάρτα αποτελεί οιωνός για έντονες καταστάσεις και επιπόλαιες πράξεις. Ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, στα οποία όμως σε παροτρύνει να πάρεις το ρίσκο που σκέφτεσαι διαγράφοντας έτσι δισταγμούς και αμφιβολίες. Τα πράγματα κινούνται πιο γρήγορα από ότι νομίζεις και η έξοδος από κάθε στασιμότητα είναι δυνατή. Ναι μεν σε κατακλύζει μια συνεχής προσπάθεια, αλλά η ώρα της μάχης έρχεται και κάθε ειλικρινής κίνηση θα εκτιμηθεί.


Λοιπόν Αιμιλία θα σου πω να μου τα πεις και άμα θες στα λέω και ‘γω. Σοκαριστικό θέμα το λαβ. Μ’ αρέσει ένα παιδί. Αλλά υπάρχει απόσταση και δεν μπορώ να τον προσεγγίσω. Πώς λοιπόν κλείνω αυτό το χάσμα; Να δω αν όντως τον θέλω γιατί «κάτι με καρμικές σχέσεις και σόουλμειτς και το σύμπαν το ίδιο» ή είναι απλά μια εμμονή του μυαλού;

Κατερίνα

Οι Εραστές

Οι δύο κεντρικές φιγούρες έλκονται μεταξύ τους, όχι από συνειδητή επιλογή αλλά από ενέργειες και δυνάμεις ισχυρότερες από τους ίδιους. Η κύρια ερμηνεία αυτής της κάρτας είναι η επιθυμία προς ένα άτομο ή κατάσταση, γεμάτη έντονα συναισθήματα τα οποία κατακλύζουν. Ένα κάλεσμα το οποίο δεν μπορείς να αγνοήσεις. Οι Εραστές, λοιπόν, δεν συμβολίζουν μια υγιή και ήρεμη σχέση, αλλά ειδύλλια τα οποία ξεχειλίζουν από πάθος και αβεβαιότητα.

Παρόλα αυτά όταν κάποιος συναντά τους εραστές, καλείται να αφεθεί σε οποιοδήποτε ακατανίκητο συναίσθημα τον πλημμυρίζει, χωρίς να προσπαθεί να τιθασεύσει αυτά που νιώθει. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό, οι καταστάσεις προκύπτουν και φέρνουν μαζί τους μυστήρια χωρίς προφανής λύσεις. Εντάσεις και αμφιβολίες είναι στο δρόμο σου, ασύμβατα μονοπάτια τα οποία όμως θα διανύσεις με επιτυχία όσο είσαι σίγουρη για τις επιλογές σου. Όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις να ξέρεις ότι με τους Εραστές κάθε απόφαση συμβάλλει στην εξέλιξή σου, ακόμα και αν αποδειχθει καταστροφική.

Αναζήτησε μια λύση με συγκεκριμένο αποτέλεσμα, παρά παράπλευρες κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.


Λοιπόν, θα ήθελα να μάθω ποια η φασούλα με ένα παιδί το οποίο το ‘χω δει μια φορά, είχε έρθει σπίτι μου (στις 2 το βράδυ μετά από φουλ μέρα δουλειάς), περάσαμε υπέροχα, μου έλεγε μονίμως πόσο γλυκιά είμαι, και πως εάν δεν είχε καταλάβει ότι έχω τόσο θετική αύρα δεν θα το έκανε αυτό για κανέναν.

Συζητήσαμε πάρα πολλά πράγματα, νιώθαμε και οι δύο πολύ άνετα μεταξύ μας και είμασταν φουλ ειλικρινείς. Εκείνος δουλεύει συνέχεια, όλη μέρα κάθε μέρα και η μόνη μέρα που θα μπορούσαμε να βρεθούμε είναι γενικά τα Σάββατα. Θέλει και εκείνος να με ξαναδεί όμως είναι πολύ δύσκολο με την δουλειά του και ένα μήνυμα γενικά δεν μου ‘χει στείλει να βρεθούμε, κάπως εγώ του στέλνω. Εκείνος επίσης μόλις βγήκε από μια μακροχρόνια τοξική σχέση και με το που τελείωσε αυτό μου έστειλε. Τον ρώτησα αν έχει κάνει κάτι και με άλλες κοπέλες μέσα σε αυτό το διάστημα και μου ‘πε όχι δεν ήθελε.

Ξέρω ότι του αρέσω θα ‘θελα όμως να ‘ξερα αν όλη η φάση μας θα συνεχιστεί ή απλώς θα με ξεχάσει.

Μαρκέλλα

To Αστέρι (ανάποδα)

Μια γυναικεία φιγούρα σκυμμένη, κρατάει δύο κανάτες. Με τη μία γεμίζει νερό απο το ρυάκι και με την άλλη ρίχνει το νερό πίσω στη γη. Μια σχέση απόλυτης ισορροπίας. Το δυνατό φως του αστεριού βρίσκεται εδω για να σε καθοδηγήσει και να σε παροτρύνει να λάμψεις όπως ποτέ άλλοτε.

Το Αστέρι αποτελεί μια από τις πιο θετικές κάρτες μιας τράπουλας ταρώ, καθώς εμφανίζεται σαν ελπιδοφόρο σημάδι έπειτα από την ολοκλήρωση μιας ταραγμένης περιόδου. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, έχει εμφανιστεί ανεστραμμένο. Οι αναστραμένες κάρτες συνήθως κουβαλούν αρνητικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνουν τρόπους και λύσεις ώστε να επιτευχθεί η ευθυγράμμιση τους.

Όταν λοιπόν το Αστέρι επηρεάζεται αρνητικά, μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε που ακριβώς βρισκόμαστε και που θα θέλαμε να είμαστε. Η κύρια αρνητική ερμηνεία είναι φιλοδοξίες και επιθυμίες, οι οποίες δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το κλειδί βρίσκεται στις ικανότητές σου να προσανατολίζεσαι, να καταλάβεις δηλαδή την κατάσταση που έχεις μπροστά σου, και να αποφασίσεις ποιές θα είναι οι ενέργειες που θα σε οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ερώτημα δεν είναι κατά πόσο αυτός θέλει, αλλα ποιές είναι οι δικές σου επιθυμίες. Εννοώντας ότι όταν αρχίσεις να ενεργείς σύμφωνα με τους δικούς σου πόθους, άτομα τα οποία τους συμμερίζονται τείνουν να εμφανίζονται. Εν ολίγοις, σκέψου κατα πόσο το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να καλύψει αυτούς του πόθους, κυνήγησέ το, και αν όχι, αφέσου, ελευθερώνοντας τη λάμψη σου.


Οι κάρτες ταρώ είναι ένα παιχνίδι που αν το πάρεις στα σοβαρά θα σε πάρει και αυτό. Στείλε μας την απορία σου στο [email protected] με θέμα e-mail «Πες μου, να στα πω» και η Αιμιλία Ευθυμίου (@art_vulgaris) θα κάνει μια ανάγνωση ταρώ για σένα. Θυμήσου: Σύμφωνα με τη σελήνη, προκειμένου οι κινήσεις προς επιθυμητές καταστάσεις να συμβούν ασυνείδητα, σημαντικό είναι η πρόθεση να έχει οριστεί εξ αρχής.

AUTHOR

Αιμιλία Ευθυμίου

Ζει στο Ρότερνταμ, όπου σπουδάζει καλές τέχνες, ενώ παράλληλα παρέχει στους συμφοιτητές της συμβουλές και καθοδήγηση. Ιχθύς με ωροσκόπο στον ιχθύ.

Loading...
Πέθανε ο σπουδαίος και ανένταχτος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος.
Σου κάνουμε ξενάγηση στο HYBRID_ONE, το πιο σύγχρονο συγκρότημα loft της Θεσσαλονίκης!