Skip to content

Σου κάνουμε ξενάγηση στο HYBRID_ONE, το πιο σύγχρονο συγκρότημα loft της Θεσσαλονίκης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον τρόπο κατοίκησης των μεγαλύτερων αστικών κέντρων, ας πούμε της Νέας Υόρκης ή του Τόκυο, ή έστω της Μαδρίτης; Έλα, μη γελάς. Ξέρουμε ότι, αν έχεις επισκεφτεί διαμέρισμα του κέντρου ή ζεις σε ένα από αυτά, μάλλον θα απορείς για την ανοχή των κατοίκων, ενδεχομένως να απογοητευτείς από την απελπιστικά κακή κατάσταση των διαμερισμάτων ή να χλευάσεις κιόλας την ασφυκτική ζωή σ’ αυτά.

Σου έχουμε όμως μια έκπληξη, γιατί η παραπάνω περιγραφή, ναι, είναι αυτό που συναντάμε στα διαμερίσματα του στενόχωρου και πολυπόθητου κέντρου της πόλης, υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Εμείς βρήκαμε μια από αυτές, στην οδό Επισκόπου Αμβροσίου, την επισκεφτήκαμε και σου περιγράφουμε!

Αναφερόμαστε στο HYBRID_ONE. Πρόκειται για ενα συγκρότημα κατοικιών που εμπίπτει στην κατηγορία των micro apartments. Δηλαδή, μικρά διαμερίσματα, που λόγω προσεγμένου σχεδιασμού, προσφέρουν την άνεση ενός ευρύχωρου και πολυτελούς διαμερίσματος. Με τη διαφορά βέβαια ότι είναι οικονομικά προσβάσιμα, εργονομικά αξιοθαύμαστα και οικολογικά αξιόλογα, καθώς έχουν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.


Η μινιμαλιστική ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα μαζί με το φωτεινό γαλάζιο, το ήρεμο πράσινο και το παιχνιδιάρικο κόκκινο δημιουργούν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που συμφωνεί απόλυτα με τη σύγχρονη αισθητική.


Πιο συγκεκριμένα το HYBRID_ONE αποτελείται από δώδεκα lofts, που καταλαμβάνουν ολόκληρο τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στην πλατεία Αντιγονιδών. Ο χώρος, με το εντυπωσιακό εμβαδόν των 510.00 τ.μ., αποτελούσε τη στέγη γνωστής βιοτεχνίας έτοιμων ενδυμάτων για χρόνια.

Το εξαιρετικό αυτό δείγμα επανάχρησης και αξιοποίησης κτιρίων της πόλης υπογράφει η σχεδιαστική ομάδα των EPM σε κοινοπραξία με την Simitsoglou Construction. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στα τρία “F’” της Αρχιτεκτονικής. Έλα, γνωρίζεις το περίφημο Form Follows Function! Όσο για την τοποθέτηση των διαμερισμάτων-lofts, έγινε στρατηγικά ώστε να διασφαλιστούν οι ιδανικότερες συνθήκες για το καθένα από αυτά.

Σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε:

Τα ανεξάρτητα διαμερίσματα του HYBRID_ONE έχουν εμβαδόν από 40 έως 50 τ.μ. -μη νομίζεις ότι χρειάζεσαι περισσότερα- και εξασφαλίζουν έναν ολοκληρωμένο χώρο, μελετημένο αρχιτεκτονικά και άρτιο κατασκευαστικά, προσαρμοσμένο πάντα στις ανάγκες της εποχής. Αποτελούνται από καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, WC, ενώ διαθέτουν εκσυγχρονισμένες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ατομικό σύστημα θέρμανσης και ψύξης, θωρακισμένες πόρτες εισόδου και νέα κουφώματα PVC με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες. Όσο για το φυσικό φωτισμό και αερισμό, αξιοποιούνται στο μέγιστο, καθώς το κάθε διαμέρισμα έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε να διαθέτει επαρκή ανοίγματα από τη βασική κατασκευή του κτιρίου.

Σχετικά με το design, η σχεδιαστική ομάδα ακολούθησε λιτές γραμμές και ζωηρές αποχρώσεις, με ενιαία αισθητική σε όλο τον όροφο, αλλά μοναδικότητα στο κάθε διαμέρισμα. Η μινιμαλιστική ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα μαζί με το φωτεινό γαλάζιο, το ήρεμο πράσινο και το παιχνιδιάρικο κόκκινο δημιουργούν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που συμφωνεί απόλυτα με τη σύγχρονη αισθητική. Ο οπτικός διαχωρισμός του ενιαίου χώρου του καθιστικού και τις κουζίνας από το υπνοδωμάτιο επιτυγχάνεται με τις ιδιαίτερες και σχεδιασμένες με εμμονή στην λεπτομέρεια ιδιοκατασκευές επίπλων και μεταλλικών κουφωμάτων καθώς και με την εναλλαγή επιπέδων, δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο για στιγμές ιδιωτικότητας.

Μέσα από αυτές τις τεχνοτροπίες και την ξεχωριστή ματιά της σχεδιαστικής ομάδας των ΕΡΜ, το HYBRID_ONE αποτελεί πλέον το πιο σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα συμμετείχε στο Open House Thessaloniki 2019 και ήταν από τις πιο δημοφιλείς συμμετοχές, με πάνω από 600 επισκέπτες. Δεν σου είπαμε όμως το καλύτερο. Τα διαμερίσματα του HYBRID_ONE διατίθονται για all inclusive μίσθωση, για περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως ένα χρόνο), και μπορείς να είσαι  ένας από τους επόμενους κατοίκους τους!

 

www.epmforward.gr/hybrid_one
www.simitsoglou.gr/ta-erga-mas/12-lofts-hybrid-one
Έτος κατασκευής: 2019

EPM
Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη
2310 220753
Facebook: @epmforward | Instagram: ____epm____

Simitsoglou Construction
Σταγειρίτη Αθανασίου 63, Πυλαία
2310 926 370
Facebook: @SimitsoglouConstruction | Instagram: simitsoglouconstruction

AUTHOR

Φένια Λασπά

Λατρεύει το δενδρολίβανο, τις γάτες και τα cocktails και πιστεύει μόνο στον έρωτα με την πρώτη ματιά! Φήμες λένε ότι δεν θα γεράσει ποτέ.

Loading...
Τα ρώτησαν και τα’ πε: Ο Ιππότης Σπαθί, οι Εραστές και το Αστέρι
Ο VaJohn για το επόμενο set του και την έως τώρα πορεία του External.