Skip to content

To ÜberΝτουζ, το νέο «Coolest Kid in Town»!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Σε μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, οι νέοι είναι πάντα ανήσυχοι. Ένταση, αλκοόλ, ιδρώτας. Η υπερβολική δόση είναι αναπόφευκτη. Το ÜberΝτουζ είναι εδώ για να ταράξει τις άυπνες νύχτες στη Θεσσαλονίκη. Απολαύστε υπεύθυνα.

Στο στενό των Δαναΐδων, πίσω από τα δικαστήρια, ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ένας φρέσκος, πολυμορφικός χώρος γεμάτος έμπνευση και νέες ιδέες. Δημιουργήθηκε με αγάπη από την νέα γενιά, για όλους όσους, ανεξαρτήτως ηλικίας, αρνούνται να τα παρατήσουν. Λειτουργούν σαν μοντέρνα οικογένεια και μπλέκουν τις ζωές τους, με ένα μόνο κοινό σημείο συνάντησης, το ÜberΝτουζ.

untitled-47

Το μαγαζί είναι χωρισμένο σε διακριτές ζώνες. Τα πρωινά, αράζεις πίσω στο αίθριο σε μεταλλικά τραπεζάκια κυλικείου, όπως οι μαθητές των 90’s και δουλεύεις με ησυχία στο laptop σου. Απέναντι, βρίσκονται βελούδινοι-επιβλητικοί καναπέδες σε 70’s γραμμές, που σε καλούν να απολαύσεις έναν καφέ. Ακριβώς μπροστά σου, ανοίγεται το τρίγωνο των βερμούδων, ανάμεσα στο μπαρ και στο dj booth. Κάπως, έτσι, καταλήγεις να φαντασιώνεσαι ασυνείδητα ιδρωμένα κορμιά να χορεύουν ξέφρενα στο δικό τους ρυθμό.

Ο χώρος δεν σε προδιαθέτει να μιζεριάσεις, αλλά, αντιθέτως, σε καλεί να μεταμορφωθείς στην πιο εκκεντρική εκδοχή του εαυτού σου. Μη σε ξεγελά το ροζ χρώμα στους τοίχους, είναι αυτό που μειώνει την επιθετικότητα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Η θετική ενέργεια που εκπέμπει το ÜberΝτουζ ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας όλα του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένα μεταμοντέρνο στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας, ένα αστικό futurama που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε εναλλακτική, underground παρέα, που δεν γνωρίζει όρια στη διασκέδαση

untitled-20

Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από διάφορα θρησκευτικά σύμβολα. Ήδη το όνομα ÜberΝτουζ (urb12) περιλαμβάνει τον αριθμό 12, έναν ιερό αριθμό, που συνηθίζεις να συναντάς σε κάθε θρησκευτικό δόγμα. Και πράγματι, όλες οι θρησκείες βρίσκονται γύρω σου. Παρατηρείς μια ελιά, που διηγείται αρχαίους μύθους για το έκφυλο δωδεκάθεο. Το ηλιόλουστο αίθριο μοιάζει με κήπο της Εδέμ, όπου ο καταραμένος όφης είναι ολόχρυσος και σε δελεάζει με πονηρά Αpple Μartinis. Από την απέναντι μεριά, το μικρό αγγελάκι, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, στολίζει την κορυφή ενός πρωτότυπου εκκλησιαστικού οργάνου, φτιαγμένου με φώτα νέων. Το μπαρ, όπως κι η κονσόλα παραπέμπουν σε ταφικά μνημεία, φτιαγμένα από ψυχρό λευκό μάρμαρο, γεμάτα θανατηφόρες αμαρτίες. Τέλος, κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης αποτελεί η Ινδή θεά Lakshmi, που από την κορυφή της σκάλας επιβλέπει όλους του «ταντρικούς έρωτες» και εύχεται πλούτο και ευημερία.

To ÜberΝτουζ, το νέο «Coolest Kid in Town», συμβολίζει την υπερβολική δόση. Υπερβολική δόση πραγμάτων, ιδεών, καταστάσεων σχεδιασμένο από μια ζημιωμένη γένια που ψάχνει διέξοδο.

Η υπερβολική δόση μπορεί να σε σκοτώσει. Ή και όχι.

AUTHOR

Ελίνα-Σοφία Χασίδου

Ανήκει στη γενιά, που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά ήθελε, όταν μεγαλώσει, να γίνει πρέσβυρα και να ταξιδέψει, μέσω της διπλωματικής οδού, σε όλον τον κόσμο.

Loading...
Στο «Διατηρητέο» πίνεις cocktail και από πάνω σου περνάνε ιπτάμενοι ελέφαντες!
Youkali: Ένα καφενείο από το παρελθόν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!