Skip to content

Στο «Διατηρητέο» πίνεις cocktail και από πάνω σου περνάνε ιπτάμενοι ελέφαντες!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τοκμακίδου

Το τσίρκο έφτασε στην πόλη μας. Ο κόσμος έχει βουίξει από τα συναρπαστικά αυτά νέα. Μικροί και μεγάλοι σχηματίζουν ουρές για να κλέψουν λίγη από την μαγεία του τσίρκου. Σπεύστε όλοι να προλάβετε. Το μοναδικό αυτό υπερθέαμα είναι για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Φυσικά, λόγος γίνεται για το «Διατηρητέο» Magic Coffee House, ένα από τα αγαπημένα στέκια της Θεσσαλονίκης. Ένα ατμοσφαιρικό καφέ, που μια φορά κι έναν καιρό , κάπου στα 90’s ξεφύτρωσε στον πρώτο όροφο ενός κλασσικού μεγάρου, στην οδό Ικτίνου. Το παραμύθι μας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με ανατροπές και νέους ήρωες.

«Είναι μια πρωτότυπη ιδέα ,αλλά πρέπει δεν φοβόμαστε την αλλαγή», τόνισε ο Γιάννης Μπέργκας, εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού. Άλλωστε, από φοιτητής περνούσε τα βράδια του δουλεύοντας στο μαγαζί και τώρα επέστρεψε για να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην λαμπερή του ιστορία.

_DSC2416

Ο χώρος έχει υποστεί ολική μεταμόρφωση. Τίποτα δεν θυμίζει τα ήσυχα εκείνα βράδια, πέρα από την ρομαντική θέα έξω από τα παράθυρα. O ενθουσιασμός κορυφώνεται καθώς ανεβαίνουμε τις σκάλες με τα πολύχρωμα φωτάκια να τρεμοπαίζουν.

Ένα photobooth μας υποδέχεται στην είσοδο και το role-playing δεν αργεί να ξεκινήσει. Σερβιτόρες σε ρόλο θηριοδαμαστών, φωτεινές επιγραφές, μαγικά καπέλα και γυάλινες σφαίρες συνθέτουν ένα εμπνευσμένο σκηνικό.

Η θεαματική ατμόσφαιρα έδεσε με τα χρωματιστά γλυκά και τα τολμηρά κοκτέιλ. Ένα πέπλο μαγείας και μυστηρίου πάντα κάλυπτε το τσίρκο. Ρυθμική μουσική, λαμπερά κουστούμια, εντυπωσιακά φώτα. Μια παιδική ανάμνηση τόσο μακρινή που μπλέκεται με τις ενήλικες φαντασιώσεις, καθώς τα εντυπωσιακά σκηνικά συμπληρώνονται με φανταχτερές λεπτομέρειες.

_DSC2459

Το Διατηρητέο, ανέκαθεν, υπήρξε ένας εντυπωσιακά διακοσμημένος χώρος, ιδανικός για τον καφέ ή το ποτό σας. Βρίσκεται, άλλωστε, στο πιο πολυσύχναστο σταυροδρόμι της πόλης. Ωστόσο, δεν επαναπαύεται και τολμά, αμέσως μετά το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων και το πέρας της παλιάς διακόσμησης, ξεκίνησαν πυρετωδώς οι εργασίες για το μαγικό τσίρκο.

«Η βασική ιδέα είναι η ριζική μεταμόρφωση του χώρου, 5 έως 6 φορές το χρόνο» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπέγκας.

Τρεις επαγγελματίες σκηνογράφοι, η Ματίνα Ευθυμιάδου, η Ηρώ Παπακώστα και η Ελίνα Ευταξία συνεργάστηκαν και με φαντασία ζωντάνεψαν το χώρο, αλλάζοντας ολοκληρωτικά το περιβάλλον. Έδωσαν προσοχή σε κάθε παραμικρή λεπτομέρεια ψάχνοντας, ακόμα και σε παλαιοπωλεία, για εκείνο το παλιό καρουζέλ, που θα έδινε την ρετρό νότα του ένδοξου παρελθόντος. Αφήνοντας εκτός την θλίψη που κουβαλά το τσίρκο, αλλά και τον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε τα ζώα, η διακόσμηση επικεντρώθηκε στη φωτεινή, χαρούμενη πλευρά του και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Από τα παρασκήνια, μέχρι και την αυλαία της σκηνής, κάθε γωνία σε παρακινεί να παραιτηθείς από το άγχος που σε βαραίνει και να δραπετεύσεις, ακολουθώντας το περιπλανώμενο τσίρκο σε νέες περιπέτειες.

«Διατηρητέο» Magic Coffee House on Facebook

AUTHOR

Ελίνα-Σοφία Χασίδου

Ανήκει στη γενιά, που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά ήθελε, όταν μεγαλώσει, να γίνει πρέσβυρα και να ταξιδέψει, μέσω της διπλωματικής οδού, σε όλον τον κόσμο.

Loading...
Ζαχαροπλαστεία «Αλεξούδας» | Τα κλασικά γλυκά στην πιο φρέσκια εκδοχή τους!
To ÜberΝτουζ, το νέο «Coolest Kid in Town»!