Skip to content

H νέα Αγορά Μοδιάνο άνοιξε τις πόρτες της!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αγορά Μοδιάνο, ο νέος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης ανοίγει σήμερα (Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου) τις πόρτες του και επίσημα, ενώ χθες -μία μέρα πριν ανοίξει για τους καταναλωτές, υποδέχθηκε τα βραβεία ποιότητας 2022 του περιοδικού «Γαστρονόμος».

Πολλά από τα μαγαζιά της αγοράς λειτουργούν ήδη, ενώ άλλα ετοιμάζονται ακόμη κλείνοντας και τις τελευταίες λεπτομέρειες για ν’ ανοίξουν για το κοινό αυτή την εβδομάδα.

Το «παρών» δίνουν στην νέα Αγορά Μοδιάνο περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν μισθώσει δυο χώρους καταστημάτων (75 συνολικά καταστήματα), μεταξύ των οποίων κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κάβες, καταστήματα ξηρών καρπών, τυροκομεία, delicatessen, σεβιτσερία, κατάστημα για vegan, street food, σούσι και παραδοσιακές γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Στο ισόγειο της στοάς λειτουργούν καταστήματα τροφίμων, ενώ στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς, θα λειτουργήσουν δύο καταστήματα εστίασης. Στο πρώτο, η ομάδα του Γορίλα παρουσιάζει το Hive₂Ο, ένα all day bar που θέτει σε εφαρμογή καινοτόμες ιδέες, ενώ στον απέναντι εξώστη που «βλέπει» στη Βασιλέως Ηρακλείου, ένα νέο κατάστημα Estrella κάνει την εμφάνισή του. Παράλληλά, στο πάνω μέρος της Αγοράς έχει διαμορφωθεί υπερυψωμένη πλατεία, η οποία θα λειτουργήσει ως χώρος αναμονής και αναψυχής-πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το κτίριο είναι διαμπερές (τρεις φεγγίτες βοηθούν στον φυσικό φωτισμό) και έχει δύο εισόδους, από την Ερμού και Βασιλέως Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, μέσα στην αγορά  υπάρχουν τρεις τύποι χρήσεων: Το ακατέργαστο τρόφιμο, λιανική από διαφορετικούς προμηθευτές που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και διπλή χρήση, δηλαδή κατεργασμένο και ακατέργαστο τρόφιμο, ενώ επίσης υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης με ιδιαίτερο concept, που χαρακτηρίζει την Αγορά.

Η Αγορά Μοδιάνο έχει αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη για πάνω από 100 χρόνια και φιλοδοξεί να αποτελέσει εκ νέου τοπόσημο για την Θεσσαλονίκη και πόλο προσέλκυσης τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επισκεπτών.

Κάποιες από τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει τα καταστήματα στη νέα Αγορά Μοδιάνο είναι οι Camelot – Μακεδονικά Ζαχαρώδη, η ERGON Foods μ’ έναν νέο φούρνο που θα προμηθεύει μόνο προϊόντα ωρίμανσης με προζύμι., η Tsakiris Family, το MYCAVA, το Picco Pinsa & Cocktails -από την αγαπημένη ομάδα των Cin Cin και Giulietta Spritzeria, Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα, το Falafel Taste Middle East, το Τυροκομείο Αρβανίτη με το πρώτο του κατάστημα λιανικής, το Nuts Factory, το Kassandra Olive Oil Icecream, Ηλιοτρόπιο Ξηροί Καρποί, ο Ηλίας Κωνσταντινίδης μ’ ‘ενα project που περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, sushi bar και Cevicheria, το «Παντοπωλείο για καλό σκοπό» της Wise Greece Greece, το Γαλακτοπωλείο του Χατζή, το Cookie Man, το Pasta Fresca Mare e Monti, το Μέλι Κυψέλη Regina-Foods, το Kastor Farm, το Wild Souls, Bax Bunny, ΓΡΝ (στο Μαντρί), ο «Πασχάλης», το Tarantino Modiano, το Εν Καρπώ, το Κρεοπωλείο Μιχάλης Γκόσης, το Olicatessen, το Meating place Διδασκάλου, ο τόνος TRATA, το Mr. Fish και το Deutsche Metzgerei Ochsenkopf.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Oμίλου Φάϊς, που πραγματοποίησε μια επένδυση η οποία αγγίζει τα 11 εκατ.ευρώ, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της αναμένεται να περάσουν από τη νέα Αγορά Μοδιάνο τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων οι μισοί εκτιμάται ότι θα είναι κάτοικοι της πόλης, άλλο ένα εκατομμύριο από άλλες κοντινές πόλεις σε απόσταση μέχρι μιάμιση ώρας και άλλο ένα εκατομμύριο από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Κρασί για τις γιορτές; Συνδυασμοί πέρα από τα συνηθισμένα για το γιορτινό τραπέζι!
Πείνασες; Το Speakeasy Floor έχει νέο cocktail menu!