Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2023 αποκαλύπτονται!
Με μεγάλη προσμονή και ανυπομονησία, ανακοινώθηκε χθες η λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο για το 2023. Αυτή η κατάταξη αποτελεί την αναγνωριστική σφραγίδα για την υψηλή ποιότητα, την καινοτομία και την εξαιρετική γευστική εμπειρία που προσφέρουν αυτά τα εστιατόρια. Από τα πιο παραδοσιακά και κλασικά μέχρι τα πιο πειραματικά και σύγχρονα, αυτά τα εστιατόρια αναδεικνύουν την κορυφαία γαστρονομία και την τέχνη της μαγειρικής. Ανακαλύψτε τη λίστα αυτή γεμάτη με πραγματικά καταξιωμένες και μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που αξίζει να εξερευνήσετε και να απολαύσετε στον κόσμο της κουλτούρας και της γεύσης.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το εστιατόριο Central στο Λίμα του Περού, ακολουθούμενο από τα Disfrutar στη Βαρκελώνη και Diverxo στη Μαδρίτη. Εκπληκτικές γαστρονομικές προτάσεις παρουσιάζονται από εστιατόρια σε διάφορες πόλεις, όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη, το Lido 84 στο Gardone Riviera της Ιταλίας, και το Atomix στη Νέα Υόρκη.
Επιπλέον, αναγνωρίζονται και αριστοκρατικά εστιατόρια όπως το Schloss Schauenstein στη Φούρστεναου της Ελβετίας και το Le Calandre στο Rubano της Ιταλίας. Τονίζεται, επίσης, η σημασία της βιώσιμης γαστρονομίας, με το Fyn στο Κέιπ Τάουν να αποσπά το βραβείο για το Πιο Βιώσιμο Εστιατόριο.
Μια λίστα που αποτελεί μια οδηγία για τους λάτρεις της γαστρονομίας που επιθυμούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις
Δείτε αναλυτικά τ’ αποτελέσματα:
The World’s 50 Best Restaurants 2023
- Central, Lima
- Disfrutar, Barcelona
- Diverxo, Madrid
- Asador Etxebarri, Atxondo, Spain
- Alchemist, Copenhagen
- Maido, Lima
- Lido 84, Gardone Riviera, Italy
- Atomix, New York City [Highest Climber]
- Quintonil, Mexico City
- Table by Bruno Verjus, Paris [Highest New Entry]
- Trèsind Studio, Dubai
- A Casa do Porco, Sao Paulo
- Pujol, Mexico City
- Odette, Singapore
- Le Du, Bangkok
- Reale, Castel di Sangro, Italy
- Gaggan Anand, Bangkok
- Steirereck, Vienna
- Don Julio, Buenos Aires
- Quique Dacosta, Dénia, Spain
- Den, Tokyo
- Elkano, Getaria, Spain
- Kol, London
- Septime, Paris
- Belcanto, Lisbon
- Schloss Schauenstein, Furstenau, Switzerland
- Florilège, Tokyo
- Kjolle, Lima
- Boragó, Santiago
- Frantzén, Stockholm
- Mugaritz, San Sebastian, Spain
- Hiša Franko, Kobarid, Slovenia
- El Chato, Bogota
- Uliassi, Senigallia, Italy
- Ikoyi, London
- Plénitude, Paris
- Sézanne, Tokyo
- The Clove Club, London
- The Jane, Antwerp
- Restaurant Tim Raue, Berlin
- Le Calandre, Rubano, Italy
- Piazza Duomo, Alba, Italy
- Leo, Bogota
- Le Bernardin, New York City
- Nobelhart & Schmutzig, Berlin
- Orfali Bros Bistro, Dubai
- Mayta, Lima, Peru
- La Grenouillėre, La Madeleine-Sous-Montreuil, France
- Rosetta, Mexico City
- The Chairman, Hong Kong
Chef’s Choice Awards
Art of Hospitality Award: Alchemist, Copenhagen
Best Sommelier: Miguel Ángel Millán (Diverxo, Madrid)
Best Pastry Chef: Pía Salazar (Nuema, Quito)
Sustainable Restaurant Award: Fyn, Cape Town
Previously announced awards
One to Watch: Tatiana by Kwame Onwuachi (New York City)
Best Female Chef: Elena Reygadas (Rosetta, Mexico City)
Icon: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, San Sebastian, Spain)
Champions of Change: Nora Fitzgerald Belahcen (Amal Centre, Marrakech, Morraco); Damián Diaz και Othón Nolasco (No Us Without You LA, Los Angeles)