Skip to content

Split: μια γυναίκα στο φως και το σκοτάδι!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Ένα κορίτσι πορεύεται προς την ενηλικίωση με σταθερά βήματα, πότε στο φως και πότε στο σκοτάδι.  Από την αθωότητα της νεαρής ηλικίας, η πορεία της πλάι στη σκιά της, την φέρνει αναπόφευκτα αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό.  Μέχρι την ωρίμανσή της και ακόμα παραπέρα, τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει αποτελούν όλα αυτά που δοκιμάζουν τον ανθρώπινο νου.

Η ομάδα “12 δάχτυλα” συναντιέται, για άλλη μια φορά, με το κοινό της πόλης, στον  υπόγειο χώρο του «Coo», ώστε να το παρασύρει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Με αφετηρία το θρύλο της Μόρα, της σκοτεινής φιγούρας που επισκέπτεται τα θύματά της τις μικρές ώρες και προσπαθεί να κλέψει τις ανάσες τους, τρεφόμενη από τις φοβίες τους, η ομάδα στήνει μια αλληγορία πάνω στο συνειδητό και το υποσυνείδητο.

Το Split αποτελεί ένα ανατριχιαστικό μπουκέτο κίνησης, λόγου και μουσικής, με αναπαραστάσεις των καθημερινών βιωμάτων του ατόμου. Μπορεί να γίνει κωμικό και παράλληλα, τραγικό. Όπως δηλαδή η ίδια η ζωή. Η κινησιολογία των σκιών, όσο και της ηρωίδας, κλιμακώνει την ένταση και αιχμαλωτίζει την προσοχή του θεατή. Τα επιλεγμένα κείμενα των Μαριάνα Βογιατζή, Αντριάνα Μίνου, Καβάφη και Μπόρχες, που συνοδεύουν τη χορογραφία,σκιαγραφούν τη ψυχοσύνθεση της ηρωίδας στις διάφορες ηλικίες της. Ταυτόχρονα, η μουσική, ηχογραφημένη αλλά και ζωντανή, όχι μόνο προωθεί την πλοκή, αλλά ενισχύει την αποπνικτική ατμόσφαιρα και αίσθηση του εφιαλτικού τοπίου.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως η ομάδα αγάπησε το συγκεκριμένο projectκι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Οι τρεις άξονες της παράστασης δένουν αρμονικά μεταξύ τους και συνάμα,με το χώρο που την φιλοξενεί. Το «Split» προ(σ)καλεί τους θεατές να γίνουν κοινωνοί της διαδικασίας συμφιλίωσης της ηρωίδας, τόσο με τον κόσμο, όσο και με τον ίδιο της τον εαυτό. Το ερώτημα είναι ένα, λοιπόν: Είστε αρκετά θαρραλέοι, για να κατεβείτε στο υπόγειο;

Πληροφορίες Παράστασης
Τα Δάχτυλα:
Χορός: Ελένη Κομπατσιάρη, Κώστας Μέλλιος, Δήμητρα Νοταρίδου, Εύα Ντούρου, Στέλλα Τοπαλίδου, Νικόλας Ψαθάς
Live Μουσική: Μαριάνα Βογιατζή-βιολί, Θεόφιλος Λαμπριανίδης-πιάνο, Ιωάννα Μανώλη-κιθάρα
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Μαριάνα Βογιατζή
Επιμέλεια κειμένων: Μαριάνα Βογιατζή, Ανδριάνα Μίνου
Σκηνογραφία: Ελένη Κομπατσιάρη
Κοστούμια: Μαρία Ουρανή, ΣόφηΤάμπλερ
Φωτισμοί: Μαριάνα Βογιατζή
Μουσική Σύνθεση-Ηχογραφημένο υλικό: Μαριάνα Βογιατζή, Παναγιώτης Γκλίστης, Δημήτρης Θαβώρης, Αντριάνα Μίνου
Μουσικοί στο ηχογραφημένο υλικό: Χριστίνα Αγγελίδη-κλαρινέτο, Μαριάνα Βογιατζή-βιολί, Δημήτρης Θαβώρης-βιόλα, Θεόφιλος Λαμπριανίδης-πιάνο
Σχεδιασμός εντύπου: Ελένη Κομπατσιάρη

COO
Βασιλέως Ηρακλείου 4, Πλατεία Χρηματιστηρίου, Θεσσαλονίκη
ΓΙΑ 9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒ-ΚΥΡ-ΔΕΥ | 09-10-11 | 16-17-18 | 23-24-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 21:00

Ελεύθερη συνεισφορά.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6946537310

split 2016.cdr

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Οι ψυχεδελικές εικόνες του Signalstarr!
ATH KIDS και MCMXC συναντιούνται στο Ρομάντσο!