Skip to content

Μια λίστα με ελληνικές παραγωγές που είδαμε εν όψει του πρώτου Bandcamp Friday!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Στον Beater.gr τον τελευταίο καιρό μιλήσαμε, ακούσαμε και γενικά γνωρίσαμε το έργο αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών. Το Bandcamp ανανέωσε τις Bandcamp Fridays και γι’ αυτή τη χρονιά μέχρι η μουσική σκηνή να καταφέρει να ορθοποδήσει. Το ευχάριστο είναι ότι πολλοί εγχώριοι παραγωγοί και δισκογραφικές αφουγκράστηκαν αυτόν τον παλμό και εμπλούτισαν ή έφτιαξαν τον ψηφιακό τους κατάλογο στην πλατφόρμα. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτή η περιβόητη Παρασκευή μπορείς να διαβάσεις την ανακοίνωση για την παράταση και το αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς!

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 14 ξεχωριστά links με κυκλοφορίες καλλιτεχνών τα οποία έχουν «φιλοξενηθεί» στην σελίδα μας, ενώ θα μπορέσεις να ακούσεις και ταυτόχρονα να πλοηγηθείς στον κατάλογό τους εξερευνώντας την δισκογραφία ή τις -μέχρι τώρα- κυκλοφορίες του label.

M.A.t.E

Το συγκρότημα Meetings Along the Edge το γνωρίσαμε μέσω του New Obsession. 4 χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, συγκέντρωσαν τις ιδέες από τις live εμφανίσεις τους ενώ δεν παρέλειψαν να εισάγουν φρέσκο και εμπνευσμένο ήχο. Μια δημιουργία που μπορεί να περιγραφεί σε τρεις λέξεις: μελωδική, σκοτεινή και ταξιδιάρικη.

______________________

Transparent Man

Ο δημιουργός από την Θεσσαλονίκη στήριξε μια ολόκληρη δημιουργία καθαρά σε ακουστικούς ήχους. Και τι πιο ιδανικό να ταιριάξεις κάτι τέτοιο με στίχους από ποίηση; Πατώντας το play παραπάνω ακούς τον Transparent Man να μελοποιεί Χρόνη Μίσσιο και ρίχνεις μια ματιά και στις υπόλοιπες κυκλοφορίες του.

______________________

Nalyssa Green

Ο δεύτερος ελληνόφωνος δίσκος της Nalyssa Green έρχεται μαζί με μια παρουσίαση! Γνώρισε γιατί πρόκειται για «την καλύτερη Nalyssa Green που ακούσαμε» και την αύρα που αποπνέει το «Ταξίδι Αστρικό» κι ανακάλυψε και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της.

______________________

USM Recordings

Παραγωγοί με ματιά στο αύριο ή εμπνευσμένοι από το αύριο; Η δεύτερη ψηφιακή συλλογή της USM Recordings συγκεντρώνει 8 εγχώριους καλλιτέχνες που οραματίζονται μουσικά το μέλλον, συνδυάζοντας ambient και ελαφρύ techno ήχο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον!

______________________

1tracktape

Μια απολαυστική συλλογή πειραματικής μουσικής με σχεδόν δύο ώρες διάρκεια έγινε ο τρόπος που η 1tracktape αποχαιρέτησε την περασμένη χρονιά. Σκέψου πόσους καλλιτέχνες θα γνωρίσεις σε μία μόνο κυκλοφορία, αλλά και στις άλλες 15 που υπάρχουν στον κατάλογο του label.

______________________

Post Lovers

Το νέο έτος σήμανε και τη δισκογραφική επιστροφή των Post Lovers. Δίσκος κυριευμένος από την εσωτερική ώθηση της ικανοποίησης μιας ανάγκης και άλλα τόσα συναισθήματα που μοιράζονται στις δύο πλευρές του βινυλίου, στο οποίο και διατίθεται.

______________________

Filament Zine compilation

Το Filament Zine είναι το συνώνυμο μιας βόλτας σε «βιβλιοθήκη» της εγχώριας, σύγχρονης και ανεξάρτητης μουσικής σκηνής χωρίς να παραλείπονται και τα άτομα που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτήν. Ένα project που γνωρίσαμε πρόσφατα και μάθαμε για τον κοινωφελή χαρακτήρα της παραπάνω συλλογής.

______________________

VoxPopuli

“Hip-Hop artist without hip hop music” αυτοαποκαλείται ο VoxPopuli με ήχο περίπλοκο και ταυτόχρονα απολαυστικό στην πρώτη του κυκλοφορία για το 2021. Μέσα στο άρθρο θα βρεις και ένα πολύ ενδιαφέρον label, τσέκαρέ το!

______________________

Hairetis Harper

Σε μια πολύ ιδιαίτερη μουσική συνεργασία ήρθαμε σε επαφή τον περασμένο Νοέμβριο, με την άρπα της Maria-Christina Harper και το λάουτο του Γιάγκου Χαιρέτη να δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που, στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά, συνδυάζει παραδοσιακή μουσική με τη σύγχρονη σκηνή του Λονδίνου.

______________________

Grey Skies

Ακόμα ένα ντεμπούτο για φέτος έρχεται από τον Ηλία Σμήλιο και μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής Fair Weather Friends Records, με το YEAR να αποτελεί μια ξεχωριστή δημιουργία που βιώσαμε λίγο παραπάνω αναλύοντας όλο το μουσικό ταξίδι.

______________________

Marva Von Theo

To video clip των Ruins το διαδέχτηκε το single με τίτλο Love και οι Marva Von Theo φτάνουν ολοένα και πιο κοντά στη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά. Και φυσικά, δεν έχουν μόνο αυτή!

______________________

Johnny Labelle

Ένα ονειρικό video για το Poseidonia μας παρουσίασε λίγο μετά το δεύτερο album του ο Johnny Labelle κι εμείς κυριευτήκαμε από αυτό το κράμα ηλεκτρονικής pop και σκοτεινών ambient. Βέβαια, στο παραπάνω link υπάρχει και το πρώτο!

______________________

Βύρων Κατρίτσης

Ο Βύρων Κατρίτσης κυκλοφόρησε μέσα από την 1tracktape που είδαμε παραπάνω ένα μυστηριώδες ambient κομμάτι διάρκειας 23 λεπτών, όπου κυριαρχούν «βαριά» συναισθήματα. Το καλό βέβαια είναι πως ανακαλύπτοντας το προφίλ του στην πλατφόρμα βρήκαμε ένα διαφορετικό soundtrack για το lockdown.

______________________

Nomik

Ο πρώτος ελληνόφωνος δίσκος του Nomik τολμάει σε ήχο και στίχο κι εμπνέεται από ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, διατηρώντας έναν αέρα ρομαντικό και ονειροπόλο. Και γιατί να μην ανακαλύψεις και τον πρώτο του δίσκο;

Loading...
Oι Urban Soul Project σχεδιάζουν ένα διαμέρισμα στη Νέα Παραλία!
Ένα βιογραφικό comic για τους θρυλικούς The Doors!