Skip to content

Ήχος από το μέλλον στη δεύτερη συλλογή της USM Recordings!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η USM Recordings ξεκινάει τη χρονιά με μια δεύτερη, ψηφιακή μουσική συλλογή. 7 κομμάτια με συμμετοχή 8 καλλιτεχνών συνθέτουν μια ατμοσφαιρική δημιουργία που προβάλλει ένα προσωπικό όραμα για το πώς θα διαμορφωθεί ο ήχος του μέλλοντος. Το Future Soundscapes, όπως λέγεται, ενώνει την techno με το ambient σε ένα «ταξίδι συνείδησης» στους μελλοντικούς εαυτούς των καλλιτεχνών. Η συλλογή κυκλοφόρησε επίσημα την 1η Φεβρουαρίου και είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή.

Στο σύνολό της πρόκειται για μια απόκοσμη, υπερβατική δημιουργία που με το sound design της «απομακρύνει» τον ακροατή. Εξ’ ορισμού το ambient ως είδος (και μουσική βάση) χρειάζεται ένα συγκεκριμένο mindset ή διάθεση για να μπορέσει να πατηθεί το play. Ωστόσο, παρ’ ότι αποτελεί θεμέλιο των κομματιών, το καθένα εμπλουτίζεται στη διάρκειά του με στοιχεία που «χρωματίζουν» ή ελαφρύνουν την όλη αφήγηση. Υπάρχει μια κλιμακούμενη ροή, μια αφανής εξέλιξη στην αλληλουχία των ήχων που αρχίζει από το απόμακρο και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα και σε γνώριμους ήχους.

Ξεκινώντας εξερευνητικά σε «άγνωστα» ηχοτοπία, ο AgainstMe και ο Mic Meimaroglou μας εκμυστηρεύουν μια οπτική που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εξιστόρηση μιας επικρατούσας αγωνίας ή μυστηρίου. Από ‘κει κι έπειτα γίνεται μια σταδιακή ανάδυση σε κάτι πιο κοντά στον αληθινό κόσμο, με τον Kobzev να δίνει τον παλμό για μια ευφορική συνέχεια εισάγοντας τα πρώτα ψήγματα ενέργειας. Στο έργο του έχει τη βοήθεια του Rlct, που αναλαμβάνει να μας «υπενθυμίσει» ήχους από την φύση, ώστε να φτάσουμε σε αναπάντεχους ψιθύρους που δίνουν έναν ελαφρύ τελετουργικό χαρακτήρα. Και γι’ αυτό, ο Resilient επιστρατεύει τον καταπραϋντικό ήχο του νερού που παρατείνει την επαφή μας σε αυτά τα λιγότερο δύσβατα μονοπάτια. «Φτάνουμε στο φως» και στη συνεργασία του Exarchos και της Zorzet με επαναλαμβανόμενα, υπνωτικά φωνητικά στημένα σε ένα δυναμικό background που εκπέμπει ζωντάνια και μας «κινητοποιεί». Κι όλα αυτά, για να ακούσουμε Icarus In Love που με ανάλαφρη ατμόσφαιρα και tempo μας εισάγει σε ένα αναζωογονητικό, κλιμακωτό μοτίβο υποβοηθούμενο από διακριτικές φωνητικές προσθήκες για να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

Αγορά

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Ένα βιογραφικό comic για τους θρυλικούς The Doors!
Beater Essentials #11: Το Beater.gr επιλέγει τα τραγούδια της εβδομάδας!