Skip to content

Futuracha Pro – η επιστροφή της πιο εκκεντρικής γραμματοσειράς!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ενσωματώνοντας έντονα στοιχεία εκκεντρικότητας και υπερβολής, η Futuracha Pro προσαρμόζεται και αναπροσαρμόζεται μαγικά κατά τη γραφή του χρήστη, ενθαρρύνοντάς τον να παίξει και να φλερτάρει απροκάλυπτα μαζί της. Πρόκειται για μια κατεξοχήν διακοσμητική, εκκεντρική γραμματοσειρά, σχεδιασμένη από τη δημιουργική ομάδα της høly – και μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας γι’ αυτήν!

Ο πρόγονός της ακούει στο όνομα Futuracha και σχεδιάστηκε το 2012, στo πλαίσια ενός μαθήματος τυπογραφίας από τον Οδυσσέα Γαληνό Παπαρούνη, με σκοπό να δώσει, σε δημιουργούς πάσης φύσεως, τη δυνατότητα να πειραματιστούν με αυτή και φυσικά να κοινοποιήσουν με τη σειρά τους τις δικές τους δημιουργίες.

Παρόλα αυτά η απήχησή της ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς η εκκεντρικότητά που τη χαρακτηρίζει, της έδωσε διαβατήριο για τις καρδιές – και τα σχεδιαστικά προγράμματα – χιλιάδων δημιουργών ανά τον κόσμο (σ. ο μετρητής των downloads μέχρι σήμερα γράφει πάνω από 250.000, ενώ τα στατιστικά μαρτυρούν πως την έχουν κατεβάσει σε περισσότερες από 180 χώρες).

Ωστόσο, κανείς δε μπορούσε απλά να γράψει με αυτή, αφού ήταν διαθέσιμη μόνο σε μια μορφή αρχείου (.eps), συμβατή με συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιασμού (Illustrator, Photoshop, κ.ο.κ). Το γεγονός αυτό ενέτεινε την επιθυμία όλο και περισσότερων να (ανα)ζητούν τα αρχεία εκείνα, με τα οποία θα μπορούσαν απλά να πληκτρολογήσουν με τους χαρακτήρες της Futuracha.

futuracha_pro_ligatures

Σήμερα η høly, μια δημιουργική ομάδα με έδρα την Αθήνα, έρχεται να εκπληρώσει αυτή την – αναπάντεχη μεταξύ άλλων – ζήτηση, ανακοινώνοντας μια καμπάνια crowdfunding στην πλατφόρμα του Indiegogo και ζητώντας τη βοήθειά όλων, ώστε να κάνει τη Futuracha Pro πραγματικότητα.

Εάν είστε λάτρεις της τυπογραφίας, της αισθητικής, της υπερβολής, της εκκεντρικότητας, των τολμηρών σχεδιαστικών ιδεών, δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τη Futuracha Pro και να υποστηρίξετε αυτήν την καμπάνια, κερδίζοντας παράλληλα μια γκάμα συμβολικών δώρων, εμπνευσμένων από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

DCIM100MEDIADJI_0027.JPG

Λίγα πράγματα για τη høly

Η høly είναι μια δημιουργική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Αναγνωρίζοντας την αξία του συνόλου των στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού (360° branding) έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 40 projects, συμπεριλαμβανομένων 3 pro bono, σε διάστημα μόλις δύο χρόνων λειτουργίας.

Ο όρος της δημιουργικής κοινότητας βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας, η οποία χαρακτηρίζεται από αθεράπευτη εμμονή στην τελειότητα, αναγνωρίζοντας την αισθητική και την λειτουργικότητα ως αδιάσπαστα δομικά της στοιχεία. Κύριος στόχος είναι η διαρκής αναζήτηση νέων, αυθεντικών brands και για αυτόν ακριβώς το λόγο τα μέλη της δημιουργικής μας κοινότητας δε διστάζουν ούτε να απομυθοποιούν όσα γνωρίζουν, ούτε να επαναπροσδιορίζουν αδιάκοπα τα όριά τους.

packaging_using_futuracha

Η δημιουργική της δραστηριότητα αφορά πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν σχεδιασμό λογοτύπου, εταιρικής ταυτότητας και συσκευασίας, κειμενογραφία, φωτογράφηση, εικονογράφηση και επεξεργασία εικόνων, προωθητικές ενέργειες καθώς και σχεδιασμό και υλοποίηση ιστοσελίδων και εφαρμογών. Τα όρια μεταξύ ψηφιακού και έντυπου αμφισβητούνται και οι τεχνικές της μίας διάστασης διανθίζουν την άλλη.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω χρησιμοποιούνται πάντα οι πιο σύγχρονες μέθοδοι σχεδιασμού και προγραμματισμού, καθώς και πρωτότυπες προσεγγίσεις με κύριο στόχο τη σύζευξη των ειδικών προδιαγραφών και ξεχωριστών αναγκών κάθε project με τις ευρύτερες ισχύουσες κοινωνικές τάσεις.

futuracha_pro_bag_perks

Μέχρι σήμερα η høly έχει συνεργαστεί στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας με δημόσια πρόσωπα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες που αναπτύσσουν δραστηριότητα σε ποικιλία επιχειρηματικών κλάδων, όπως της εστίασης, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της διαχείρισης ακινήτων και των νέων τεχνολογιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τη!

AUTHOR

Σοφία Τόπη

Ξεκίνησε από την αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο για να φτάσει στο design, το κείμενο και το negroni. Σκορπιός.

Loading...
Το 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πλησιάζει και αυτά είναι τα πρώτα νέα που μάθαμε!
Οι Jamiroquai και ο Michael Kiwanuka στο επόμενο Release Festival στην Αθήνα!