Skip to content

Create Your Short Story: Έρωτας στην εποχή των ελαστικών.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μυλόπουλο, Digital Storytelling Consultant, και το Beater.gr.

Το #CreateYourShortStory είναι μια ελληνική ψηφιακή πρωτοβουλία κοινωνικού και πολιτιστικού προφίλ με την μορφή Pocket Size Storytelling. Δημιουργήθηκε με αγάπη και αυθεντικότητα από τον Γιάννη Μυλόπουλο στο πλαίσιο του #menoumespiti, φιλοδοξώντας να είναι μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Γεννήθηκε για σένα, τον σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να διαβάσει και να «χαθεί» σε δυο – τρία λεπτά μέσα στην αφήγηση μιας μοντέρνας λογοτεχνικής ιστορίας, αλλά ξαφνικά αποκόπηκε απότομα από τους έντονους ρυθμούς της εποχής που ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες, ξεχνώντας όμως πως μερικές φορές η πολυτέλεια του χρόνου βρίσκεται τελικά στο χέρι μας!

Εσύ – που θέλεις να αποσυνδεθείς από οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά πιο αμήχανα – και αυτόματα να συνδεθείς με την μετάδοση μιας φρέσκιας μυθοπλαστικής αφήγησης, το #CreateYourShortStory είναι ο καλύτερος και πιο αχώριστος φίλος των ημερών στην καραντίνα. Αν νιώθεις πως το μυαλό χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο φαντασία, άσε την παραγωγή ερεθισμάτων που θα αισθανθείς από τις πρώτες κιόλας γραμμές κειμένου του #CreateYourShortStory να γράψουν την καλύτερη σύντομη ιστορία με αποτέλεσμα να έχεις την ευκαιρία σαν ταλαντούχος #CreateYourShortStoryteller, να παρουσιάσεις τη δική σου εκδοχή ως δημιουργός συγγραφικού περιεχομένου.

Δες τις υπόλοιπες ιστορίες και τις απαντήσεις τους εδώ!

Αφήγηση στις μέρες μας είναι η τέχνη του χρόνου να μπορείς να αφεθείς μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από μικρές ιστορίες και διαμορφωμένους χαρακτήρες που επικοινωνούν τη ζωντανή επιθυμία για παύση από αυτό που κάνεις, σχηματίζοντας συναισθήματα και εικόνες σε στιγμές χαλάρωσης και έμπνευσης, αποδίδοντας με τη σειρά τους ροή και συνέχεια σε πράξεις καθημερινού νοήματος στην ατομική ψυχική ισορροπία.

O Γιάννης Μυλόπουλος είναι Storyteller και δουλειά του είναι να παρατηρεί την κοινωνία, να σκιαγραφεί προσωπικότητες, να κατασκευάζει χαρακτήρες και να φτιάχνει ιστορίες από το πουθενά. Ακολούθησε κι εσύ την καινοτομία σκέψης στο ταξίδι του #CreateYourShortStory, αν σου αρέσει να σκαρώνεις λέξεις, γράφοντας εκείνες τις ιστορίες που θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσει όλος ο κόσμος μαθαίνοντας το ταλέντο σου αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο και στη συνέχεια μοίρασε την πλοκή τους με φίλους σου στα κοινωνικά και ψηφιακά μέσα. Και που ξέρεις, μπορεί το πρώτο σου κείμενο να είναι μόνο η αρχή για μια νέα σελίδα στην καριέρα σου, όπου το «μολύβι» του μυαλού δεν τολμούσε καν να διανοηθεί ότι το ‘χεις. Κι όμως το φαντάστηκε! Είναι εδώ, μπροστά σου. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

Τέταρτη ιστορία: Έρωτας στην εποχή των ελαστικών

Το ραδιόφωνο έπαιζε μια γνωστή μουσική που δε θυμόταν αν την είχε ακούσει. Φωνητικά γυναικεία και γλυκές μελωδικές νότες λες και ήταν βγαλμένες από ψηφιακό ξυλόφωνο. Η έκτη ταχύτητα είναι η καλύτερη ταχύτητα! Ξεκούραστη, γρήγορη αλλά και συμπυκνωμένη με όλη την ιπποδύναμη της μηχανής να φροντίζει για τη θαυμάσια οδηγική εμπειρία της νέας μικρής BMW σειρά 1. «Καλορίζικο και με ευτυχισμένες βόλτες», τριγυρνούσε συνέχεια στο μυαλό της Άσπας η τελευταία φράση που είπε ο αψεγάδιαστος κύριος Παναγιώτου. Πήγαινε κάθε εβδομάδα για δυο μήνες. Της άρεσε πολύ η εξυπηρέτηση και γενικότερα περνούσε πολύ ωραία στην αντιπροσωπεία. Δεν έπαιρνε απόφαση για την τελική αγορά, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα που ο κύριος Παναγιώτου της έκανε ένα φοβερό κομπλιμέντο για το στιλ και τον αέρα που αποπνέει η Άσπα ως γυναίκα.

«Εσείς συγκεκριμένα δε θα μπορούσατε να ζητήσετε τίποτα λιγότερο παρά μόνο ένα τόσο στιλάτο και μοντέρνο αυτοκίνητο. Θεωρώ πως είναι μια φυσική εξέλιξη του εαυτού σας με μια ζωγραφισμένη αυτοπεποίθηση. Τι λέτε, είστε έτοιμη να μην έχετε ανάγκη από ημίμετρα;».

Η Άσπα δεν ήταν αυτό ακριβώς που περιέγραφε ο κύριος Παναγιώτου αλλά το κοκτέιλ αυτοεκτίμησης έπαιζε σαν μια ζωτική ανάγκη μετά από τα όσα συνέβησαν το τελευταίο εξάμηνο στη ζωή της. Σαν να το επιδίωκε, να το διεκδικούσε και να το αναζητούσε. Το αυτοκίνητο ήταν η αφορμή μετά από κάποια στιγμή. Ξεκάθαρα. Δεν το παραδέχτηκε φανερά, αλλά μετά από την τρίτη επίσκεψη είχε βρει ένα κανονικό νόημα στη ζωή της. Να πηγαίνει στην αντιπροσωπεία κάθε εβδομάδα και να συζητάει με τον κύριο Παναγιώτου για την νέα πιθανή αγορά της λευκής BMW. Έρωτας στην εποχή των ελαστικών θα μπορούσε να είναι ο τίτλος από το φλερτ που εξελίσσονταν με όμορφη τακτική…

AUTHOR

Γιάννης Μυλόπουλος

Όταν διδάσκει Business Storytelling θέλει απόλυτη ησυχία χωρίς να τον διακόπτουν. Όταν γράφει ένα κείμενο για στρατηγική επικοινωνίας επιζητεί την απόλυτα εμπνευσμένη φασαρία. Και όταν δίνει μια ομιλία, περιμένει ανυπόμονα ερωτήσεις. Κατά τα άλλα φαντάζεται κάποια στιγμή να ξυπνήσει σε έναν κόσμο με ηθική.

Loading...
«Άσκηση αριθμητικής», η ιστορία της 27ης Μαρτίου 2020.
15 φωτογραφίες από το lockdown της Νέας Υόρκης.