Skip to content

Beater Essentials #106: Τα τραγούδια της εβδομάδας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μπορεί οι ημέρες να είναι γιορτινές, ωστόσο εμείς δεν σταματάμε… γιατί δεν σταματά η μουσική! Για ακόμη μια εβδομάδα, κάναμε την έρευνά μας, ακούσαμε πολλή μουσική και επιλέξαμε τα αγαπημένα μας τραγούδια, τόσο από εγχώριους, όσο και από διεθνείς καλλιτέχνες. Μπορεί να μην έχουν τόση συνοχή μεταξύ τους, αλλά who cares; Στην ποικιλομορφία κρύβεται η μουσική. Καλή ακρόαση!

Ακολουθήστε την playlist του Beater Essentials στο Youtube ή στο Spotify και ανακαλύψτε κάθε εβδομάδα όλες τις νέες κυκλοφορίες!

______________________

King Krule – Seaforth

Ο KingKrule ανακοίνωσε ένα νέο album: τη συνέχεια του ArchyMarshall στο ManAlive του 2020. Ονομάζεται SpaceHeavy και φτάνει στις 9 Ιουνίου μέσω της Matador. Μοιράστηκε το νέο single Seaforth, το οποίο έρχεται με ένα νέο μουσικό βίντεο σε σκηνοθεσία JocelynAnquetil. Το βίντεο παρουσιάζει μερικά πολύ χαριτωμένα σκυλιά. Ο Μάρσαλ έγραψε το νέο του album από το 2020 έως το 2022 στο Λονδίνο και το Λίβερπουλ. Είναι ένας δίσκος εμπνευσμένος από την ιδέα του «space between» και ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον παραγωγό DilipHarris, τον σαξοφωνίστα IgnacioSalvadores, τον ντράμερ GeorgeBass, τον μπασίστα JamesWilson και τον κιθαρίστα JackTowell.

______________________

Jorja Smith – Try Me

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια, Jorja Smith, κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι Try Me με ένα συνοδευτικό μουσικό βίντεο. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από το τελευταίο EP της Smith, Be Right Back και πέντε χρόνια από το ντεμπούτο album της, Lost & Found. Έτσι, με τη νέα κυκλοφορία του single, είναι ξεκάθαρο ότι η Smith ξεκινά ένα νέο ταξίδι στην επέκταση του ήχου της. Γεμάτο με σταθερά ντραμς και τζαζ μπάσο που χτυπούν, το νέο κομμάτι καλλιεργεί μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και δύναμης.  Σύμφωνα με μια δήλωση της Smith, το τραγούδι έχει να κάνει με το «να βάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω, μπροστά σε έναν κόσμο που έχει πολλές απόψεις».

______________________

Romy – Enjoy Your Life

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρόσφατου single Strong, η Romy επιστρέφει με το Enjoy Your Life, στο οποίο τα φωνητικά κάνει η Beverly Glenn-Copeland, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο Fred Again…, o Stuart Price και ο Jamie xx. Έμπνευση για το Enjoy Your Life αποτέλεσε μια βραδιά όπου η Robyn πήρε την Romy για να πάνε να δουν την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και δημιουργό Beverly Glenn-Copeland σε συναυλία της στην Στοκχόλμη.  Ένα βαθιά προσωπικό τραγούδι, μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι σύντομη και ένα ακόμα παράδειγμα αυτού που η Romy αποκαλεί «συναισθηματική μουσική για χορό». Το single συνοδεύεται από ένα βίντεο που σκηνοθέτησε η σύζυγος της Romy, ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Vic Lentaigne, το οποίο περιλαμβάνει οικείες στιγμές με τη Romy και πλάνα με τη μητέρα της.

______________________

The National – Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)

Η Phoebe Bridgers επιλέχθηκε από το ροκ συγκρότημα The National για το νέο τους τραγούδι, Your Mind Is Not Your Friend. Το κομμάτι έρχεται ως το δεύτερο single από το επερχόμενο ένατο στούντιο album του συγκροτήματος First Two Pages of Frankenstein, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου. Το Your Mind Is Not Your Friend κάνει το ντεμπούτο του μαζί με ένα επίσημο μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε ο αδερφός της Μπρίτζερς, Τζάκσον. Πρωταγωνιστεί επίσης ο αδερφός του Matt Berninger, Tom. Σε μια δήλωση για το κομμάτι, ο frontman των The National μοιράστηκε ότι το έργο εμπνεύστηκε από την ανάγνωση του Frankenstein.

______________________

Jessie Ware – Begin Again

Η Jessie Ware συνέχισε να κυκλοφορεί υλικό από το επερχόμενο album της,That! Feels Good!. Τελευταίο  track είναι το νέο single, Begin Again. Η παραγωγή του κομματιού γίνεται από τον συχνό συνεργάτη των Arctic Monkeys, James Ford. Το That! Feels Good!. είναι το πέμπτο στούντιο album της Βρετανής μουσικού και κυκλοφορεί στις 28 Απριλίου. Έχει ήδη γίνει προεπισκόπηση του δίσκου με τα singles, Free Yourself και Pearls. Το τελευταίο κομμάτι της Ware συνοδεύεται από ένα βίντεο σε σκηνοθεσία του Charlie Di Placido. «Το Begin Again είναι το σημείο όπου ξεκίνησε αυτό το album», εξήγησε η Ware σε μια δήλωση.

______________________

Kelly Clarkson – me

Η Kelly Clarkson ανακοίνωσε την κυκλοφορία του επερχόμενου album της Chemistry, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου – έξι χρόνια μετά την τελευταία της δουλειά. Η τραγουδίστρια δημοσίευσε μαζί δύο από νέα της τραγούδια, το Me και το Mine. «Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το Me και το Mine ταυτόχρονα, γιατί δεν ήθελα να κυκλοφορήσω μόνο ένα τραγούδι που να αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο album ή μια σχέση», εξήγησε η Clarkson σε μια δήλωση. «Υπάρχουν πολλά στάδια θλίψης και απώλειας σε αυτό το album. Κάθε τραγούδι είναι μια διαφορετική σκηνή και συναισθηματική κατάσταση». Η Clarkson συνέγραψε το Me με τον ανερχόμενο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Gayle. Η μπαλάντα, στοιβαγμένη με στρώματα αρμονιών, καθιερώνει την ανεξαρτησία της στον απόηχο μιας σχέσης που τελειώνει.

______________________

Post Malone – Chemical

Ο Post Malone αρπάζει την κιθάρα του και εξερευνά αυτήν την ιδέα των ανθρωπίνων συναισθημάτων στο ολοκαίνουργιο single του “Chemical”, μια ποπ-ροκ μελωδία που σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του καλλιτέχνη για το 2023. Ο Post έγραψε το “Chemical” με τους συχνούς συνεργάτες του Louis Bell, Andrew Watt και Billy Walsh.  Έχει να κάνει με το να αισθάνεσαι κολλημένος σε μια σχέση. Το “Chemicals” συνοδεύεται από ένα μουσικό βίντεο που περιλαμβάνει τον Post να χορεύει μπροστά από μια σειρά από σκηνικά φωτογραφιών.

______________________ .

Temples – Oval Stones

Οι Temples κυκλοφόρησαν το ολοκαίνουριο τέταρτο album τους με τίτλο Exotico, ο οποίος ακολουθεί την προσπάθειά τους το 2019, Hot Motion. Για αυτό το album, οι Temples συνεργάστηκαν με τον Sean Ono Lennon ως παραγωγό. Αναπτύσσοντας τον ονειρικό psych-rock ήχο της μπάντας, το Exotico είναι ένας παράδοξος δίσκος – ένας δίσκος που αισθάνεται ότι περικλείεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και ατμόσφαιρα, ενώ αντλεί επίσης από μια τεράστια πισίνα ειδών που φαίνεται να ξεπερνά το παρελθόν και το παρόν. Αγαπημένο μας track, το Oval Stones.

______________________

Pomme – un million

Μια αληθινή ωδή στην ευαισθησία, το one million, το τελευταίο single της Pomme είναι μέρος της καλλιτεχνικής συνέχειας του τελευταίου της album, Consolation. Με το un million, η Pomme προσφέρει μια πραγματική πρόσκληση για κλάματα. To un million είναι η απάντησή στην ερώτηση: «Πόσες φορές έχω συγκρατήσει τα δάκρυά μου;» Το μήνυμα είναι ιδιαίτερα να ευτελιστεί αυτή η ενέργεια, της οποίας τα συνώνυμα, η γκρίνια και ο θρήνος, αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα την υποτιμητική πτυχή που σχετίζεται με αυτήν. H καλλιτέχνιδα αφηγείται την προσταγή να μην κλαίμε και μας καλεί να το υπερβούμε. Το τραγούδι στη συνέχεια τελειώνει με αυτά τα λόγια: «μην φοβάσαι να πιάσεις πάτο».

______________________

Logout – Αδιάβροχο

Το Aδιάβροχο είναι το δεύτερο κομμάτι του πρόσφατου δίσκου του Logout Πονέμελα. Μουσικά το Αδιάβροχο περιστρέφεται γύρω από μια λούπα 5/4 σε αργό tempo, που έδωσε χώρο στο Νίκο Θεσσαλονικεύς να ηχογραφήσει ένα εκπληκτικό σπάσιμο στα ντραμς στο δεύτερο μισό του κομματιού, ενώ ο Ορέστης Πετράκης έδωσε τα υπόγεια ηχοχρώματα που ακούγονται από τα synth. Η μίξη του κομματιού, όπως και ολόκληρου του δίσκου, έγινε από τον Βασίλη Ντοκάκη. Ο Χρήστος Δημολίκας σκηνοθέτησε το βίντεο του κομματιού. Τα γυρίσματα έγιναν στο Wasp Studio με πρωταγωνίστρια την Βέρα Ζούκα, ενώ οι live σκηνές προέρχονται από την συναυλία του Logout στο Ρομάντσο στις 29 Δεκεμβρίου του 2022. Το τελικό color correction έγινε στο Νoise & Grain.

______________________

Céline Dion – Love Again

Στις 12 Μαΐου κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας LoveAgain, το οποίο περιλαμβάνει 14 tracks ανάμεσά τους 5 ολοκαίνουργια της Celine Dion, όπως και το ομότιτλο Love Again, το οποίο έχει γράψει ο Dan Wilson μαζί με την ROSIE. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε νέα μουσική από την αγαπημένη Celine μετά το album Courage που έβγαλε το 2019. Με πρωταγωνιστές τους Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan και Celine Dion, το Love Again περιλαμβάνει 11 τραγούδια της Celine που ταιριάζουν απόλυτα με την ιστορία. Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Jim Strouse.

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
To “Treat the Mama” ξέρει να φροντίζει τη μητέρα καλύτερα απ’ τον καθένα!
Ο Στέλιος Τσουκιάς live στο Καφωδείο Ελληνικό!