Skip to content

5 τύποι ανθρώπων που σκάνε μύτη στο Reworks Festival!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Σεπτέμβρης στην πόλη και μαζί με την υγρασία, έρχεται και τo Reworks Festival. Μαζί με τους λυκανθρώπους της σελήνης που αφηνιάζουν, αφηνιάζουν και οι “ηλεκρτρόπληκτοι” αυτής της πόλης. Κύματα ηλεκτρονικής μουσικής εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και εντείνονται σταδιακά, μέχρι την απόλυτη κορύφωση που τελικά επέρχεται με το τριήμερο του reworking.

Τώρα αν δεν ξέρεις τι είναι τα Reworks, δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω και βασικά Beater is your friend. Δεν θα αναλύσω ούτε τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες του φεστιβάλ, ούτε την ιστορία του, αλλά θα αναλύσω ή μάλλον θα αντιμετωπίσω τo Reworks Festival ως κοινωνικό φαινόμενο και θα πραγματοποιήσω μια καταγραφή του κοινού τους. Ποιοί είναι αυτοί που σκάνε μύτη; Έχουν κοινά χαρακτηριστικά; Φοράνε παρόμοια ρούχα και πίνουν παρόμοια ποτά; Κουρεύονται στο ίδιο κομμωτήριο και μήπως τρώνε και το ίδιο burger;

001-287

Λοιπόν, στα reworks πας: α) γιατί γουστάρεις τη φάση και τη μουσική, β) γιατί είσαι από αυτούς που το τσεκ ιν μετράει περισσότερο από την πραγματική διασκέδασή σου. Με άλλα λόγια, το δίπολο που συναντάς στα Reworks, είναι : ξέρει – δεν ξέρει από αυτή τη μουσική.

Διαβάστε ακόμα:
9 λόγοι και 75 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να βρεθείς (και) στο επόμενο Reworks Festival!

Επειδή, όμως, με δύο κατηγορίες άρθρο δεν βγαίνει, θα αναλύσω τις υποκατηγορίες.

1) OPA MAN MU PAIZEI PARTY:  Εδώ συμπεριλαμβάνονται κάτι φάτσες, που βλέπεις σε ό,τι πάρτι παίζει στην πόλη. Δεν τους νοιάζει και πολύ η μουσική, τους νοιάζει όμως η φάση, το γλέντι, τα γκομενάκια και η καλοπέραση. Δεν εκτιμούν πραγματικά την ηλεκτρονική μουσική, πολύ απλά τους αρκεί που μπορούν να χορεύουν και να φωνάζουν «ουα ουα».

2) ΩΠ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΡΚΙΖ, ΑΣ ΠΑΩ REWORKS: Όλοι ξέρετε για ποιους μιλάω. Η θηλυκή εκδοχή αυτού του είδους, συνήθως, φοράει κάτι που θα ταίριαζε καλύτερα σε κουμπάρα, ενώ η αρσενική εκδοχή, κάτι που θα ταίριαζε στον κουμπάρο. Συνήθως τους κράζουν όλοι, αλλά αυτοί δεν δίνουν σημασία – να βγαίνει η selfie μωρέ. Ούτε αυτοί ακούν τέτοια, συνήθως ξέρουν κάποιον και σκάνε μύτη σαν τις τρέλες και δίνουν πόνο.

3) SELFIE ΚΑΙ CHECK IN WHORES: Θέλουν να βγουν φωτογραφίες και να κάνουν τσεκ ιν. Σίγουρα παραμάσχαλα κρατάνε και ένα selfie stick. Από μουσική μπορεί να μην σκαμπάζουν πολλά, σκαμπάζουν όμως πολλά για τα likes.

IMG_9110

4) HIPSTERS: Είναι αυτοί που συνήθως φοράνε καπέλα, στενά παντελόνια και τουλάχιστον ένα στοιχείο του συνόλου τους είναι vintage ή second hand. Νιώθουν τα κύματα της μουσικής εσωτερικά και δεν μπορείς να καταλάβεις αν πραγματικά το διασκεδάζουν ή βαριούνται.

5) TRUE REWORKERS: Πάνε στο φεστιβάλ γιατί όντως γουστάρουν τη μουσική. Έχουν στο προσκεφάλι τους εικόνισμα την Tini, φοράνε στο χέρι για κομποσκοίνι το κορδελάκι του φεστιβάλ και εκστασιάζονται με έναν επτάλεπτο ηλεκτρονικό – τέκνο – δεν – ξέρω – και – εγώ – τι ύμνο. Άλλοτε χορεύουν σαν τα κατσίκια και άλλοτε απλά κουνούν το κεφάλι τους. A, και συνήθως φορούν μαύρα και περίεργα παπούτσια.

Τα Reworks είναι ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ τόσο σε θέμα μουσικής, όσο και σε θέμα κοινού. Και αυτή θα έλεγε κανείς πως είναι η ειδοποιός διαφορά με τα υπόλοιπα φεστιβάλ. Όλοι είναι εκεί για ένα σκοπό: για να περάσουν καλά και ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται κάθε χρόνο, and that’s what matters in the end.

Eγώ δεν λέω σε ποια κατηγορία ανήκω, μαντέψτε μόνοι σας. 

Διαβάστε ακόμα: 
Αναστάσιος Διόλατζης | Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ’το Reworks Festival! 

001-203

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Αυτός είναι ο νέος “νόμος” των Editors
Το Elektronio θα κάνει τη ζωή σου ποδήλατο και θα σ’αρέσει!