Skip to content

Το Elektronio θα κάνει τη ζωή σου ποδήλατο και θα σ’αρέσει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Για όσους ζούσαν με την ψευδαίσθηση ότι «ποδήλατο» σημαίνει «στάμπα από ιδρώτα στο τοπάκι και πιάσιμο από την σέλα», ως ένδειξη αποτελεσματικής άσκησης και διάδρασης, το Elektronio ήρθε να σπάσει τα ταμπού και να προσφέρει νέες διατάξεις στην κοινότητα των ποδηλατιστών. Ο Παντελής Ζάρκος (co-founder & creative director) και η Άννα Χλιούρα (co-founder & marketing manager), στήνουν τον Μάιο το Elektronio και αρχίζουν να μελετούν την “ατομική σύσταση” ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Το υπόγειο του Παντελή, γεμίζει ιδέες, εργαλειοθήκες και πολλά walt ρεύματος, κάνοντας το πρώτο ηλεκτρικό handcraft ποδήλατο, γεγονός. Το “Play”, λοιπόν, παίρνει σάρκα και οστά και με λίγες μόνο ώρες φορτίσματος, κατακτά τη θέση του πρώτου μοντέλου της εταιρίας και τη γέννηση της πρώτης υλοποιήσιμης ιδέας του Παντελή. Το “Play” είναι ένα τρίτροχο, ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο μας ψιθυρίζει μυστικά και προσφέρει απολαύσεις.

001 - 164 copy

Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στην “tilting tricycles” τεχνοτροπία του, η οποία προσφέρει τρεις τροχούς, που στρίβουν και πλαγιάζουν, με αποτέλεσμα την καλύτερη οδική συμπεριφορά του οχήματος και την διασκέδαση του rider. Το “Play”, ως τρίτροχο ηλεκτρικό ποδήλατο, καθίσταται το νέο μέσο αστικής μετακίνησης, βασισμένο στην βιωσιμότητα και την πράσινη συνείδηση, παρέχοντας θέσεις αποθήκευσης, άνετο πετάλιασμα και σίγουρα, μια ιδιαίτερη εμπειρία από τη θέα της σέλας. Όντας ηλεκτρικά υποβοηθούμενο μέχρι τα 25 km/h, το “Play”, δεν αναφέρεται μόνο σε αθλητικούς τύπους που αγαπούν τη γυμναστική, αλλά και σε αυτούς που απλά επιθυμούν και αποζητούν από το μέσο μετακίνησής τους μια σταθερή ταχύτητα, μικρότερη πίεση, αμεσότητα στην μεταφορά και φυσικά, όχι άλλο στριμωξίδι στα αστικά!

001 - 74 copy

Η διανοητική, ωστόσο, ικανότητα και η αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία που απαιτεί ένα handmade bicycle, προσυπογράφουν το όνομα του Παντελή, ο οποίος καταθέτει προτάσεις μομφής, ταράζοντας την ατζέντα του και τα πετάλια της πιάτσας. Με όραμα την δημιουργία ενός οχήματος για προσωπική μετακίνηση, με βάση την ηλεκτρική κίνηση και θεμέλιο την βιωσιμότητα και κυρίως τη διάθεση του ποδηλάτη, δίνει με τον δικό του τρόπο, ένα τέλος “Στον άνθρωπο πίσω από την κόρνα” και μετεξελίσσει το “Play”, υπό την καθοδήγηση των πελατών. Πρόκειται για το reimagineyourvehicle και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας. η οποία αναλαμβάνει την παραγγελία εξατομικευμένων ποδηλάτων, στα μέτρα του κάθε ποδηλάτη. Καινοτόμες ιδέες και ιδιαίτερες ανάγκες, γίνονται τα νέα μέσα έμπνευσης και δημιουργίας της νέας παραγωγής ποδηλάτων της εταιρίας. Με ευρεία γκάμα παραγγελιών και projects, όπως η κατασκευή μέσων για άτομα με κινητικά προβλήματα, για διανομές, για τουριστικές εμπειρίες, καθώς και για μεταφορά τροφών, το Elektronio προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα γούστα των πελατών και οι πάγκοι αναζωπυρώνονται με τις ζάντες να σπιντάρουν στο ρυθμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

001 - 204 copy

Η ασφάλεια, η ευελιξία, η άνεση και το design είναι μερικές από τις επιδιώξεις της εταιρίας, όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι των ποδηλάτων. Στην φιλοσοφία, ωστόσο, του εκρηκτικού αυτού πυρήνα, πρόσκειται η επικοινωνία του ηλεκτρικού ποδηλάτου με τον κόσμο, αλλά και οι προσωπικές επαφές του πελάτη με το δημιουργό. Άλλωστε “Δεν πρόκειται για κάτι αυτοβιομηχανοποιημένο, αλλά για μια διαφορετική, κάθε φορά, πρόκληση”. Μια μυστική πρόκληση, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από το στόμα του Παντελή, είναι η παύση καταπίεσης του εκ γενετούς ποδηλάτη. Η βροχή και ο χειμώνας σταματούν τη μεταφορά με το ποδήλατο, αλλά τα παιδιά έχουν προνοήσει γι’ αυτό και διατίθενται στο να πάνε κόντρα στα πρωτοβρόχια και την ασφυξία που προσφέρει ο ΟΑΣΘ. Λύση… το σκεπαστό ποδήλατο, το οποίο βρίσκεται στα μελλοντικά πλάνα και μας βρίσκει εμάς σε κατάσταση έκπληκτου χτυποκαρδήματος.

001 - 246 copy

Κατευθυνόμενοι προς την έξοδο, η Άννα μας φιλοξενεί στα κεκτημένα εδάφη και τα μελλοντικά σχέδια του Elektronio, απαριθμώντας μια σειρά από λόγους, που σίγουρα δικαιολογούν την φήμη τους. Η αφιερωμένη, στα αξεσουάρ ποδηλάτων, γωνία αναβιώνει την urban κουλτούρα και αποπνέει μια αίσθηση ιδιαιτερότητας στα οχήματα, αλλά και στην γκαρνταρόμπα σας, ενώ η γωνία των επιτευγμάτων, προσδίδει μια ανάσα στήριξης και συνέχειας ενός τέτοιου εγχειρήματος. Διακεκριμένοι ως “One of the most wanted start up ups” στο διαγωνισμό Red it up, γνωστής καπνοβιομηχανίας, καθώς και επιβραβευμένοι ως ένας από τους 5 νικητές του “2nd John & Mary Pappajohn Business Plan Contest” που διοργάνωσε το Anatolia School of Business, βλέπουν την κατάσταση ως δύσκολη, αλλά οπωσδήποτε όχι απαγορευτική. Και κάπως έτσι οι δράσεις του Elektronio ξεπερνούν τα τείχη της πόλης και τα όρια του συμβιβασμού και της ομοιογένειας. Βραβευμένοι για την επιχειρηματικότητά τους και την καινοφανή ιδέα τους, ανατάσσονται ψυχικά και αδράζουν την ευκαιρία ως μέσο βελτιστοποίησης της εταιρίας και της ακόμα καλύτερης, οργάνωσης. Επιδίωξη τους, ακόμα, αποτελεί η limited edition των handcrafted vehicles, αναφερόμενη στην ποσότητα των κάθε φορά χειροποίητων ποδηλάτων και όχι στην έμπνευση και την κατασκευή για νέα και ακόμα πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Απευθυνόμενο στους φιλοbike, τους απογοητευμένους και καταϊδρωμένους από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανθρώπους αλλά και σε εταιρίες που διατίθενται να ξεχωρίσουν, προσφέρουν μια ωδή προς την εκκεντρικότητα και την “εναλλακτικότητα”. Το Elektronio σας ανοίγει την πόρτα του showroom του, σας ξεναγεί στο εργαστήρι δημιουργικότητάς του και σας εύχεται καλό πετάλι!

www.elektroniowheels.com
Elektronio on Facebook
Elektronio on Instagram

 

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
5 τύποι ανθρώπων που σκάνε μύτη στο Reworks Festival!
Οι Motorama ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη