Image
Top
Navigation
November 24, 2016

«ΕΙΣΒΟΛΗ!» στο Θέατρο Τ!

 

1

Η πολιτιστική ομάδα mammals, με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές έργο του βραβευμένου Jonas Hassen Khemiri «Εισβολή!» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωχ.

«Εισβολή!». Ένας ανεμοστρόβιλος λέξεων με επίκεντρο ένα μαγικό όνομα που διαρκώς αλλάζει μορφή και νόημα. Αμπουλκάζεμ. Μια λέξη που, σαν άδειο δοχείο, γεμίζει ουσία και περιεχόμενο ανάλογα με τον χρήστη και τη χρήση της, καταδεικνύοντας τη δύναμη, αλλά και την αδυναμία της γλώσσας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο υπέρ, όσο και κατά όσων τη χρησιμοποιούν.

 

3

«Εισβολή!». Ένας ανεμοστρόβιλος εικόνων που σχηματίζονται από διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις μέσα από 7 σκηνές, 19 ρόλους και 4 ηθοποιούς που αλλάζουν πρόσωπο και εθνικότητα στο δευτερόλεπτο, συνθέτοντας με καταιγιστικό ρυθμό μια ιστορία που ξεδιπλώνεται από διαφορετικές οπτικές και δίνει σάρκα και οστά σε επίκαιρα και ευαίσθητα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Άλλοτε αστεία και άλλοτε σπαρακτική, η «Εισβολή!» είναι γλυκιά και πικρή σαν την πραγματικότητα που ζούμε. Τελικά η «Εισβολή!» μπορεί να είναι και μια φάρσα.

2

ΕΙΣΒΟΛΗ! στο Θέατρο Τ
Από 28 Νοεμβρίου, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Συντελεστές:
Μετάφραση:
Ιωάννα Τζίκα-Αλέξανδρος Κωχ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Ηθοποιοί: Δημήτρης Κρίκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιωάννα Τζίκα, Δημήτρης Φραγκούλης
Επιμέλεια Φωτισμού: Δημήτρης Κοκολινάκης
Παραγωγή: mammals
Αφίσα: Blind Studio
Trailer: Θανάσης Κωνσταντόπουλος – tkproject.gr

Trailer παράστασης

Πληροφορίες:
Χώρος:
Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Από 28 Νοεμβρίου 2016, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος | 8€ μειωμένο
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2310 854 333 και 6976 995 630
Περισσότερα: www.facebook.com/mammals.gr

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες «Polizoidis Advertising Constructions», “HomeMarkt” και “Gekas Metal” για την ευγενική χορηγία των σκηνικών αντικειμένων της παράστασης.

Έγραψαν για το έργο:
«Μια αιχμηρή κωμωδία με πολιτικές προεκτάσεις που εκφράζει με καθαρότητα τη σύγχυση των καιρών μας»./The New York Times
«Αστείο και σοβαρό μπλέκονται, δημιουργώντας ένα ενοχλητικό – και απίστευτα απολαυστικό – αποτέλεσμα»/Theater Mania
«Ένα προκλητικό και εθιστικό θεατρικό ταξίδι που θα σας συνεπάρει»/NY Theater

5

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Jonas Hassen Khemiri είναι ένας πολυβραβευμένος συγγραφέας λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, από τους σημαντικότερους της γενιάς του στη Σουηδία. Το πρώτο του βιβλίο “One Eye Red” πούλησε περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, ενώ το δεύτερο “Montecore: The Silence of the Tiger” κέρδισε δύο από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία στη Σουηδία. Το τελευταίο βιβλίο του “Everything I don’t Remember”, που εκδόθηκε το 2015, απέσπασε το βραβείο August, τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στη χώρα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ τα 6 θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία σε θεατρικές σκηνές από τη Στοκχόλμη μέχρι το Βερολίνο και από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο. Γνωρίστε καλύτερα τον Jonas Hassen Khemiri, μέσα από το δημόσιο γράμμα του προς την Υπουργό Δικαιοσύνης της Σουηδίας το 2013 https://goo.gl/ZPnatB, το κείμενο με τις περισσότερες κοινοποιήσεις στα social media στη σουηδική ιστορία. Περισσότερα για τον συγγραφέα: http://www.khemiri.se/en/.

%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1

#beaterGR | Η φωτογραφία σου εδώ!

Τα καλυτερα νεα καθε εβδομαδα στο mail σου!