Skip to content

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας: Το χόμπι που σου μαθαίνει να βλέπεις!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: @mister.vid

Στις 19 Αυγούστου γιορτάζεται παγκοσμίως η Φωτογραφία. Όπως κάθε επίσημη παγκόσμια μέρα, έτσι και η World Photo Day καθιερώθηκε για να γίνει μια ακόμα αφορμή έμπνευσης, ώστε να συνεχίσουμε να φωτογραφίζουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες του κόσμου με τον κόσμο.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπει πολύ δυναμικά στη ζωή μας και μαζί τους η επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας. Καθημερινά δημοσιεύονται περίπου ενενήντα πέντε εκατομμύρια (!) φωτογραφίες και βίντεο στο instagram. Παύση. Καλά διάβασες – 95 εκατομμύρια – την ημέρα. Και ενώ μπορεί μια εικόνα να είναι ίση με χίλιες λέξεις, ας πούμε λίγες λέξεις για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και εύκολα προσβάσιμες σύγχρονες τέχνες. Ετοιμολογικά, η λέξη φωτογραφία προκύπτει από τις λέξεις γραφή και φως, η τέχνη λοιπόν της καταγραφής του φωτός σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ειδικότερα, η φωτογραφία διακλαδίζεται σε πάρα πολλές κατηγορίες ανάλογα με τη θεματολογία, την τεχνική, καθώς και το φωτογραφικό μέσο. Μην αγχώνεσαι, θα σου πούμε όλα τα σχετικά στο προσεχές μέλλον!

Ο λόγος που οι άνθρωποι αγαπάμε τη φωτογραφία είναι κυρίως γιατί δημιουργεί ένα μόνιμο αρχείο από στιγμές της ζωής μας. Πέρα, όμως, από τις προσωπικές μας αναμνήσεις, από μόνη της η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να γίνει ένας ωραίος λόγος για να βγεις από το σπίτι και να εξερευνήσεις την πόλη σου. Φωτογραφίζοντας, μπορείς να δεις στοιχεία που συναντάς καθημερινά μέσα από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες, να ανακαλύψεις όμορφα σημεία της περιοχής σου, τις γειτονιές και τους ανθρώπους μιας πόλης. Δεν χρειάζεται να κανονίσεις ώρα και μέρος, ούτε και να έχεις κανένα σπουδαίο εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, η φωτογραφική σου μηχανή και ό,τι «ξεδιπλώνεται» μπροστά σου!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στη διάθεσή μας ένα κινητό με τουλάχιστον μία κάμερα και αρκετοί από εμάς έχουμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον μια φωτογραφική μηχανή. Δοκίμασε, λοιπόν, να βγεις μια σύντομη βόλτα με μοναδικό σκοπό την καταγραφή του περιβάλλοντος σου μέσα από τη δική σου οπτική. Αυτόματα θα αποδράσεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, θα αφοσιωθείς σε ό,τι βλέπεις μέσα από τον φακό και σε ό,τι σου κάνει «κλικ» εκείνη τη στιγμή. Με τον καιρό, θα παρατηρείς όλο και καλύτερα τον χώρο γύρο σου και θα βελτιώνεται ο τρόπος που τον αντιλαμβάνεσαι και τον απαθανατίζεις. Μέχρι τότε, όμως, θέλει υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό σε αφήνω προς το παρόν με ένα quote του συγγραφέα Robert Louis Stevenson: “Don’t judge each day by the harvest you reap, but by the seeds which you plant.” και καλές βόλτες!

Τσέκαρέ μας στο Instagram profile μας, @beater.gr, και tag-αρε τις φωτογραφίες που δημοσιεύεις στο δικό σου, χρησιμοποιώντας το hashtag #beaterGR. Έτσι, θα τις βλέπουμε μαζί!

AUTHOR

Χρήστος Βιδούρας

Λατρεύει τα ταξίδια και απολαμβάνει, ως άξιο υποκατάστατο τους, την τέχνη σε κάθε της μορφή. Δραπετεύει με κάθε ευκαιρία από τις σπουδές του στην Ιατρική μέσω της φωτογραφίας.

Loading...
Το νέο remake του «Μόνος στο Σπίτι» έρχεται!
Ακούστε το νέο single του Liam Gallagher!