Skip to content

Το X Fest έρχεται να ταράξει ξανά τα ήρεμα νερά της Καστοριάς!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Thanos MisterEight

Η ομάδα Ομίχλη Crew αποδεικνύει περίτρανα πως το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνεις μπορούν πολλές φορές να οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων σου. Με το δεύτερο X Fest να βρίσκεται μόλις μία ανάσα μακριά, οι φίλοι του snowboard και των extreme sports ετοιμάζονται να απολαύσουν shows με wakeboard, jet skis, αλλά και να εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη τους, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που τους περιμένουν το τριήμερο 29-31 Ιουλίου, στη λίμνη της Καστοριάς. Το Φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο με εκπλήξεις και έτοιμο να δώσει στο καλοκαίρι αυτό ακριβώς που του χρειάζεται. Μία ανάσα δροσιάς. Παράλληλα με τις ιδιαίτερες δραστηριότητες, οι μέρες του φεστιβάλ θα ξεκινάνε με Djs και στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα λαμβάνουν τα συγκροτήματα που απαρτίζουν το line up. Μιλώντας με το Ομίχλη Crew, τους ζήτησα να μου παρουσιάσουν την ομάδα τους, καθώς και τι θα περιλαμβάνει η φετινή έκδοση του Φεστιβάλ.

Ένα καλοκαίρι στην Καστοριά, μετά από ένα πολύ δυνατό χειμώνα για την ομάδα μας, νιώσαμε την ανάγκη να το εκμεταλλευτούμε με όλη την ένταση του χειμώνα, βρήκαμε κάποια κανό από φίλους, σκάφη και jet skis και σχεδιάζαμε μια μέρα του καλοκαιριού, να μαζευτούμε στο μέρος που γίνεται σήμερα το X Fest και να περάσουμε μια διαφορετική μέρα από τις άλλες. Όταν το είπαμε σε φίλους από άλλες πόλεις, μας πρότειναν να έχει camping για να μπορούν να έρθουν από μακριά. Όλο αυτό εξελίχθηκε πολύ εκείνες τις μέρες και είχαμε προτάσεις από φίλους που παίζουν μουσική, να κάνουν πάρτι. Οπότε αποφασίσαμε να έχουμε ένα μικρό stage και ένα μικρό bar για τη φάση. Όταν καταλήξαμε στο τι θα κάνουμε, είπαμε να το ονομάσουμε Xfest και μέχρι να στηθεί όλο αυτό, το εμπλουτίσαμε και με άλλα extreme activities. Στο τέλος του φεστιβάλ, είδαμε πως κάναμε κάτι όμορφο και άρεσε σε όλους, το πιστέψαμε και κάναμε μια παραπάνω κίνηση φέτος. Στην ουσία, η μια μέρα διασκέδασης στη λίμνη με φίλους, κατέληξε σήμερα να είναι ένα αναγνωρίσιμο τριήμερο φεστιβάλ, με exteme sports, μουσικές και πολλά activities για όλους.

IMG_4184Όταν μας ρωτάνε τι είναι το Ομίχλη Crew, απαντάμε πως είναι εντελώς η άλλη άποψη της κοινωνίας σήμερα. Δηλαδή όλα αυτά που κάνουμε, δεν ταιριάζουν τόσο πολύ στα στάνταρ της σημερινής Ελλάδας, αλλά δείχνουμε πως αν έχεις όρεξη και γουστάρεις πραγματικά κάτι για να ξεφεύγεις από όλα τα προβλήματα, μπορείς. Το ότι ασχολούμαστε με exteme sports, δε σημαίνει ότι είμαστε πλούσιοι και τα κάνουμε, το αντίθετο θα λέγαμε. Όποτε έχουμε μια ιδέα, μαζευόμαστε, δίνει ο κάθε ένας τις δυνατότητες που έχει σαν προσωπικότητα, τη συζητάμε και την υλοποιούμε με συλλογική προσπάθεια. Το θετικό είναι πως υπάρχει στήριξη από πολλά άτομα γύρω μας και αυτό μας βοηθάει να τελειοποιούμε όποια σκέψη έχουμε, με αποτέλεσμα να περάσουμε όλοι καλά και λίγο πιο διαφορετικά από τις καθημερινές μας συνήθειες, ειδικά σε μια πόλη όπως η Καστοριά, όπου κάτι τέτοιο δεν το βρίσκεις εύκολα. Σαν ομάδα ο στόχος μας είναι να δείξουμε πως σε μια τέτοια πόλη δε γίνεται να αφήσεις ανεκμετάλλευτα τα θετικά της στοιχεία πάνω στο θέμα των exteme sports.

Σχετικά με το αν τα extreme sports προσδιορίζουν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, πιστεύουμε πως όταν κάνεις πράγματα με άτομα τα οποία δεν ήταν φίλοι σου, αλλά έγιναν μέσα από αυτό, σημαίνει πως σε ενώνει κάτι και είναι μια διέξοδος για να ασχολείσαι και να περνάς ωραία το χρόνο σου. Τα exteme sports είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν η ίδια σου η ζωή. Όχι επειδή δεν το θες, αλλά από τους παράγοντες επιβίωσης. Όταν κάποιος ασχολείται με αυτά, σημαίνει πως θέλει γενικά η ζωή του να έχει αδρεναλίνη και ο τρόπος σκέψης του να φτάνει κάποιες φορές στα άκρα, χωρίς να φοβάται ιδιαίτερα.

IMG_4145Κάπως έτσι ερχόμαστε στο X Fest. Αρχικά, θέλουμε να αποδείξουμε ότι η καθημερινή ζωή σε μια μικρή πόλη δεν είναι τόσο μίζερη ή όσο νομίζει ο έξω κόσμος. Η Καστοριά μας βοηθάει να τη ζούμε, λόγω τοποθεσίας και συνδυασμού βουνού και λίμνης. Στη συνέχεια, θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι τα extreme sports, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι και αυτά αθλήματα που μπορείς να γυμναστείς και ταυτόχρονα, να περνάς ωραία, με περισσότερη αδρεναλίνη. Η Καστοριά αξίζει και μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο φεστιβάλ, έτσι και εμείς της δίνουμε την ευκαιρία να προβληθεί σε αυτό το κομμάτι.

Για φέτος, ελπίζουμε με αυτά που έχουμε ετοιμάσει μέχρι τώρα, να είμαστε σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από πέρυσι, να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο, περισσότερα shows και πιο πολλές δραστηριότητες για όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Ο κόσμος που θα παρευρεθεί, θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία, και με αυτά που θα δει, αλλά και με αυτά που θα κάνει.

IMG_4202Φέτος θα βρίσκεται και η μουσική στο προσκήνιο, μιας και έχουν ήδη ετοιμαστεί μερικά live με μπάντες όπως οι Bluebeat Company, οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ, οι Trio Plums, οι Souza Banda ή οι Bad Movies και διάφορα dj sets από τους Tsaro, Northical, Jam.pa, Oxytocin Big Daddy και άλλους. Διαλέξαμε κάποιους καλλιτέχνες, γιατί μετά από την κούραση των αθλητών, αλλά και των θεατών σκεφτήκαμε πως η διασκέδαση είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να έχουν. Γι’αυτό τον λόγο δεν πρέπει να λείψει κανείς!

 

*X Fest 2016

Για δεύτερη φορά το Ομιχλη Crew διοργανώνει το X fest, ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις! Από 29-31 Ιουλιου, στο Δημητικό Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς (ΔΗ.ΝΑ.Κ.), θα δείτε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, με τρέλα show και μαθήματα για extreme sports, που θα αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Το Χ Fest θα έχει όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, αλλά σου πέφτει λίγο μακριά. Πολλά shows με wakeboard, jet skis και άλλα, καθώς και canoe και θαλάσσια ποδήλατα για τους θεατές που θα βρεθούν στην Καστοριά εκείνο τριήμερο.

Ένα μεγάλο party, με δυνατότητα free camping, ένα μικρό μπαρ που θα στηθεί για τις ημέρες του φεστιβάλ, με προσιτές, φυσικά, τιμές για όλους.

2o X-Fest 
ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς
29-31 Ιουλίου
Είσοδος Ελεύθερη

13815274_10209900644252378_520644483_n

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για το live της Hiromi στο Λόφο της Σάνης!
H «Αγγελική» είναι η καλύτερη παράσταση που θα βρεις τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη!