Skip to content

H «Αγγελική» είναι η καλύτερη παράσταση που θα βρεις τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

13631479_488623778014678_5227264252105395348_n

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης για ακόμα μια χρονιά, 34η, διοργανώνει τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στο θέατρο Κήπου. Η φετινή διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 28 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κήπου θα ανέβουν οκτώ έργα που ξεχώρισαν στο δραματουργικό ρεπερτόριο της φετινής σεζόν. Ανάμεσα στις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι και το έργο “Αγγελική”, από τη θεατρική ομάδα Killing the fly, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 21:15.

Μετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling the fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Νέου Κόσμου (Δώμα). Και τώρα ταξιδεύουν με την “Αγγελική” στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η “Αγγελική” είναι μια παράσταση για τρεις ηθοποιούς (illustrated monologue) που επιχειρούν με απλά μέσα – την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους – να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου, ξεκινώντας από το σώμα και με απόλυτο σεβασμό στο ρυθμό και το χώρο.

Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Οι Killing the fly στήνουν μια παράσταση σωματικού θεάτρου, βασιζόμενοι στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq και μιλούν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

[youtube id=”5pse-hRcPK4″]

Υπόθεση

Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι “…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης”. Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από την προσωπική ιστορία της Αγγελικής τίθεται ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”

Killing-the-Fly

Σύντομο Βιογραφικό

Έχοντας μόλις επιστρέψει από το Λονδίνο, μετά την πολυετή συνεργασία τους με τον Σάιμον Μακ Μπέρνυ και τους Complicite, η ομάδα Κilling the fly έφερε την “Αγγελική” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η ομάδα Killing the fly αποτελείται από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. Έχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Κρήτη, η “Αγγελική” είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας στην Ελλάδα. Η πρώτη τους δουλειά, “Η Τέλεια Συνταγή”, έγινε επίσης ευρέως αποδεκτή από το κοινό στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Η “Αγγελική” έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στο τέλος της σαιζόν που μας πέρασε, γι’ αυτό και θα συνεχίσει για τη φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο στο ίδιο, πάντα, θέατρο. Έως τότε ταξιδεύει και πάλι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Killing the Fly on Facebook!

Συντελεστές
Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία–Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Killing the fly
Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Βασίλης Δαμβόγλου”
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή

Τηλ. κρατήσεων: 2310256775

Fb event: https://www.facebook.com/events/511929695664445/

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στη διάθεσή σας.

Υπεύθυνη επικοινωνίας για την παράσταση στη Θεσσαλονίκη
Κατερίνα Βουγιούκα
Email: [email protected]
Mob: 6946 787325

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Angeliki Poster Summer 2016

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το X Fest έρχεται να ταράξει ξανά τα ήρεμα νερά της Καστοριάς!
Ο Holy Mustache σου προτείνει τα καλύτερα καλοκαιρινά outfits!