Skip to content

Τι είναι αυτό που το λένε meraki;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μεράκι, στον τόπο μας, σημαίνει τη σφοδρή επιθυμία, τη δημιουργικότητα, τη ψυχή και την αγάπη που βάζει κανείς σε αυτό που τόσο πολύ θέλει να κάνει. Η ‘Αντυ και η Ελίνα έχουν πολύ μεράκι μέσα τους και σε λίγο θα το ανακαλύψεις και εσύ. Δύο κορίτσια που μετρούν τα χρόνια φιλίας τους και στα δυο τους χέρια, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο της χώρας μας, δύο νέα και διαφορετικά μυαλά που ενώνουν τις δυνάμεις τους και έχουν βάλει ως στόχο να μας αποδείξουν πως αν το πιστεύεις, όλα μπορούν να συμβούν και μάλιστα με πολύ γούστο. Όπως μας αναφέρει η Ελίνα, τα δύο κορίτσια ήταν ανέκαθεν crafters, δηλαδή είχαν ένα ιδιαίτερο ταλέντο να φτιάχνουν χειροποίητα πράγματα, μικρά και μεγάλα. Σε συνέχεια αυτού του ταλέντου τους, έδωσαν πνοή στο μεράκι τους με τη μορφή δερμάτινων τσαντών.

15440549_1188565257858189_6696234584604535648_o

Ο minimal σχεδιασμός και τα γήινα χρώματα συναρμόζουν ώστε να σχηματίσουν, κάθε φόρα, ένα ιδιαίτερο και διαχρονικό σχέδιο. Αν τις παρατηρήσεις, θα δεις ότι οι γραμμές τους είναι καθαρές, απόλυτες, οι ραφές δεν είναι εμφανείς και τα μεταλλικά στοιχεία απουσιάζουν. Αυτό είναι που κάνει τις τσάντες αυτές απρόσμενα λιτές και συγχρόνως ταιριαστές με κάθε στυλ, αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.

Η έμπνευση και οι ιδέες, που κρύβονται πίσω από το σχεδιασμό της κάθε τσάντας, προέρχονται από διάφορα ερεθίσματα. Τόσο το φως, η γλωσσολογία, τα δημιουργικά «λάθη», όσο και οι αρχιτεκτονικές μορφές ή τα οργανικά και βιομηχανικά υλικά, που έρχονται να δώσουν μοναδικές πινελιές στα έργα των κοριτσιών, με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, μιας και τα ονόματα που έχει δανειστεί το meraki για να βαφτίσει τις τσάντες του, είναι όλα αμετάφραστα λήμματα, που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου.

15440345_1188528707861844_8795308147084079871_o

Έτσι, έχουμε τη τσάντα πλάτης Duende, με το ξύλινο χερουλάκι να κάνει τη διαφορά και την ισπανική λέξη δηλώνει την επιρροή που ασκεί ένα έργο τέχνης. Το Forelsket, που σημαίνει το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν αρχίζει να ερωτεύεται, αυτό δηλαδή που θα νιώσεις και εσύ, όταν κρατήσεις το ομώνυμο τσαντάκι, εμπνευσμένο από ένα ρετρό σκουφάκι κολύμβησης, στα χέρια σου. Σου έχει τύχει ποτέ να συμβεί κάτι ιδιαίτερα ιδεαλιστικό ή ρομαντικό, που να σε κάνει να νιώσεις ένα ξαφνικό συναίσθημα χαράς; Αυτό το συναίσθημα στις Φιλιππίνες το ονομάζουν Kilig και τα κορίτσια έτσι ονομάζουν την αγαπημένη τσάντα-πουγκί, που είναι, ίσως, η πιο βολική τσάντα, για όλες τις ώρες της ημέρας.

Όλες οι τσάντες είναι φτιαγμένες, με μεγάλη προσοχή, στην Ελλάδα, από 100% δέρμα, βαμβακερή επένδυση και εσωτερικές τσέπες. Ας μην ξεχνάμε πως μια τσάντα, εκτός από αισθητικά όμορφη, πρέπει να είναι και λειτουργική. Η ποικιλία υφών και η χρήση οργανικών υλικών, όπως το ξύλο, είναι βασικά στοιχεία της αισθητικής τους προσέγγισης. Το πιο ωραίο είναι πως κάθε σχέδιο του meraki δεν αριθμεί πολλά αντίγραφα και έτσι, κρατώντας μια τέτοια τσάντα, θα νιώσεις αυτό το συναίσθημα του λίγο πιο ιδιαίτερου, μοναδικού και εκλεκτού γούστου.

15384434_1188564704524911_3423400493582674190_o

Αυτό λοιπόν είναι το meraki και σε διαβεβαιώνω πως όλες οι δημιουργίες του είναι φτιαγμένες με πολύ, μα πάρα πολύ, μεράκι, φως, χαμόγελα, γραμμές, ιδέες και κυρίως αγάπη!

Το καλύτερο όμως, το κρατήσαμε για το τέλος, μιας και το meraki σου κάνει δώρο μια τσάντα duende! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στη σελίδα του και να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό και ποιος ξέρει, ίσως νιώσεις εκείνο το συναίσθημα που λέγαμε πιο πριν…

Simplicity & Beauty. Functionality & Aesthetics. This is what meraki all about.

Find meraki on:
https://www.facebook.com/handmadebymeraki
https://www.instagram.com/meraki.bags/
https://tictail.com/s/merakibags

AUTHOR

Φένια Λασπά

Λατρεύει το δενδρολίβανο, τις γάτες και τα cocktails και πιστεύει μόνο στον έρωτα με την πρώτη ματιά! Φήμες λένε ότι δεν θα γεράσει ποτέ.

Loading...
DVS1: Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Techno επιστρέφει!
Το καλύτερο party για την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι στο Club Division!