Skip to content

«Thessaloniki Science Festival» | Η Επιστήμη είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να αλλάξουμε άποψη για τα πράγματα!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο & Φωτογραφίες: Αρίστη Ζαφειράκογλου

«Η Επιστήμη είναι ο μόνος ασφαλής και ενδεδειγμένος τρόπος για να αλλάξουμε άποψη για τα πράγματα». Δανείστηκα μερικά από τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Αντώνης Καφετζόπουλος, για να προλογίσει την Παρασκευή 15/05/15, τις εκδηλώσεις «Η Επιστήμη του φλερτ» και «Stand up Science: επικοινωνώντας την επιστήμη αλλιώς», στον καινούργιο Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE»*. Το 1ο Thessaloniki Science Festival διοργανώνεται φέτος, για πρώτη φορά, στην πόλη και έχει, ήδη, κερδίσει την υποστήριξη όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ενός μεγάλου πλήθους μαθητών και φοιτητών της πόλης, επιστημόνων και μη.

Το 1ο T.S.F. φιλοξενείται από τις 14 – 17/05/15, στο χώρο της Δ.Ε.Θ. – Helexpo, στο Περίπτερο 8 και στον Πολυχώρο «WE». Προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, όπως προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες, παρουσιάσεις ερευνητικών έργων, workshops, café scientifiques**, μικρές θεατρικές παρεμβάσεις performances, stand up comedies σχετικά με την Επιστήμη, επιδείξεις μικρών πειραμάτων και «μαγικών», σταθερή διαδραστική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφία, επιστημονικά παιχνίδια… Τέσσερεις μέρες, γεμάτες αγάπη και ενδιαφέρον για την Επιστήμη, από ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών κλάδων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 09:00 και λήγουν στις 22:00, οπότε και ξεκινά η τελευταία βραδινή παρουσίαση. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Festival*** (http://www.thessalonikisciencefestival.gr/). Όλα τα νέα, φωτογραφικό υλικό, αναμετάδοση του παλμού των δράσεων κλπ., θα τα βρείτε στη σελίδα του T.S.F., στο facebook. Για όλα φρόντισε η Διοργάνωση.

thessaloniki science festival 1o (46)

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι μπήκα στον πειρασμό να συμμετάσχω ως εθελόντρια φωτογράφος στο 1ο T.S.F., οπότε είχα την ευκαιρία χτες, Παρασκευή, να δω από μέσα όλο το δημιουργικό άγχος και τα λαμπερά χαμόγελα των διοργανωτών, συμμετεχόντων και εθελοντών, που για μια ακόμη φορά, στα Festival της Θεσσαλονίκης, ήταν πολλοί και γεμάτοι προθυμία και ευγένεια. Καθένας, με μια χρωματιστή μπλούζα και ένα καρτελάκι «Volunteer», με σχεδιασμένο επάνω το όνομά του. Μέσα στους εθελοντές, ξεχώρισα πολλούς γνωστούς συμφοιτητές και συναδέλφους, από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, καθώς και το Α.Π.Θ. στηρίζει την προσπάθεια. Στα συμμετέχοντα Ιδρύματα, θα βρείτε πολλούς ερευνητικούς Οργανισμούς, Εκπαιδευτήρια, Εκδότες και Ενώσεις Ελλήνων Επιστημόνων, όπως την Ένωση Βιοεπιστημόνων, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το «ΝΟΗΣΙΣ» και η λίστα συνεχίζει. Φυσικά, υπάρχουν πάντα και οι Χορηγοί, που παρέχουν οικονομική υποστήριξη και προβολή του T.S.F., ώστε η είσοδος να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλες και όλους.

thessaloniki science festival 1o (141)

*Ο Πολυχώρος «WE» Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην Αποθήκη της Λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη (http://www.weskg.gr/).
Λεωφορεία 02, 08, 10, 14, 27, 31 και στάση «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

**Στο χώρο λειτουργούν μικρά καφέ, με αναψυκτικά, snacks και μπύρες, για να μετέχετε με περισσότερη άνεση και προθυμία στις ανοιχτές συζητήσεις των café scientifiques.

***Πλήρες πρόγραμμα σε μορφή pdf, εδώ

http://www.thessalonikisciencefestival.gr/
Science Festival on Facebook

Loading...
Τι τρέχει στις Κάννες;
MixTape | Sigmataf & Αλέκος Σώρρος vol.1!