Skip to content

Οι Night Is Young, ο πανικός και το νέο τους κομμάτι.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι Night Is Young μας πρωτοσυστήθηκαν πριν από λίγους μήνες με το debut single τους, Firefly και μας παρουσίασαν ένα υβριδικό μουσικό στιλ που έλειπε από την ελληνική μουσική βιομηχανία. Μερικούς μήνες μετά, το καινοτόμο μουσικό δίδυμο επανέρχεται με νέο τραγούδι, μια συνεργασία με την VASSIŁINA, που ακούει στο όνομα PAN!C.

To PAN!C είναι alternative electro κομμάτι γραμμένο από τα μέλη του project, Νίκο Δαλαβούρα (φωνητικά, μπάσο) και Χρήστο Βλάχο (παραγωγή, κιθάρα), γνωστό και ως Mikko. Μιλάει για την κρίση πανικού, την απομόνωση και την καραντίνα και το σκηνοθετικό δίδυμο Kollektiva Project κατάφεραν επίσης να το δείξουν μέσω του εξαιρετικού βίντεο που δημιούργησαν. Καθώς θα διαβάζετε τα όσα μοιράστηκαν μαζί μας, μπορείτε να πατήσετε το play και να απολαύσετε το PAN!C, διαθέσιμο σε αποκλειστικότητα από τον Beater.gr λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Ποιοι είναι με μία πρόταση οι Night Is Young και τι ιστορίες επιλέγουν να πουν;

Οι Night Is Young είναι δύο πολύ καλοί φίλοι, που γράφουν μουσική παρέα και επιλέγουν να πούνε πράγματα μέσα από την ψυχή τους.

Firefly ήταν το πρώτο σας τραγούδι. Γιατί επιλέξατε να συστηθείτε στο ευρύ κοινό με αυτό το κομμάτι;

Επιλέξαμε το Firefly γιατί θεωρούμε πως είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του EP που θα κυκλοφορήσει.

Και πάμε αισίως στο ολοκαίνουριο PAN!C. Τι έρχεται να μας πει το νέο αυτό single και σε τι διαφέρει από το προηγούμενο;

Το PAN!C είναι ένα κομμάτι που σημαίνει αρκετά για μας. Πέρα από το στιχουργικό κομμάτι, η σύνθεσή του μας έκανε να σιγουρευτούμε πως έχουμε την ίδια διάθεση να πειραματιστούμε με τον ήχο μας. Η βασική διαφορά με το Firefly είναι πως εδώ έχουμε βασιστεί κυρίως σε μια πιο pop-minimal αισθητική, με διάφορα synths και beats.

Σε αυτό απολαμβάνουμε επίσης και τα φωνητικά της εξαιρετικής VASSIŁINA. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί της;

H VASSIŁINA είναι μια εξαιρετική μουσικός και ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Μας αρέσει πολύ η αισθητική της και αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που την προσεγγίσαμε. Είχαμε άψογη συνεργασία και θεωρούμε πως έχει δώσει μια ιδιαίτερα ταιριαστή χροιά στο PAN!C. Την ευχαριστούμε πολύ!

Ποιο θα λέγατε ότι είναι ακριβώς το στιλ μουσικής που επιλέγετε να δημιουργείτε;

Σίγουρα θεωρούμε πως στη μουσική μας υπάρχουν στοιχεία modern rock και pop, ίσως και κάποια παραπάνω. Απλά δημιουργούμε μουσική προσπαθώντας να αποτυπώσουμε καλύτερα το τι γίνεται στο μυαλό και τη ψυχή μας, τη δεδομένη χρονική περίοδο, χωρίς να έχουμε απαραίτητα κάποιο μουσικό είδος σαν γνώμονα.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σχέδιά σας μετά την κυκλοφορία του PAN!C; Κάποιο ΕΡ, live, περισσότερο studio; Ή τίποτα από τα παραπάνω;

Το Firefly και το PAN!C θα βρίσκονται μαζί με άλλα δύο κομμάτια στο πρώτο μας EP, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του ’23. Πέρα από τις τελικές ετοιμασίες για το EP λοιπόν, θέλουμε να ξεκινήσουμε να στήνουμε τον ήχο μας για τα live που έχουμε σκοπό να κάνουμε. Παράλληλα, θ’ αρχίσουμε να δουλεύουμε στο studio το νέο μας υλικό, μιας και ιδανικά θα θέλαμε να κυκλοφορήσουμε και τον πρώτο μας full length δίσκο μέσα στο ’23. Οπότε, μάλλον όλα τα παραπάνω.

______________________

Ακολουθήστε του Night Is Young στο Instagram.

Το νέο κομμάτι των Night Is Young θα κυκλοφορήσει από την Bitter Tea Records.

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
Beater Essentials #92: Τα τραγούδια της εβδομάδας!
«Το εισιτήριο», το ποίημα της Παρασκευής.