Skip to content

The Caravan: Το νέο Bed & Breakfast της πόλης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Σωτήρης Θεολόγης

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, επί των οδών Βαμβακά και Ρέμπελου, θα συναντήσεις μία νέα πρόταση διαμονής, που υπόσχεται να σου προσφέρει την πιο ζεστή φιλοξενία. Το “The Caravan bed & breakfast” ήρθε για να χαρίσει στην πόλη αυτό ακριβώς που της έλειπε. Έναν όμορφο χώρο, στο κέντρο της πόλης, χωρίς το θόρυβό της, με ιδιαίτερη αισθητική, ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον. Τοποθετημένο σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές του κέντρου, μοιάζει να συνδιαλέγεται με το παρελθόν και να πραγματοποιεί ένα συνεχές ταξίδι στο χρόνο, συνδυάζοντας την ρετρό αισθητική, με σύγχρονα στοιχεία.

DSC_0554Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο του 1929, το “The Caravan” άνοιξε και περιμένει όλους τους ταξιδιώτες του κόσμου. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τρεις φίλους, σε ένα roadtrip,κάπου στην Ισπανία. Ο Γιώργος Κουρτίδης, ο Χάρης Παπαδόπουλους και ο Αλέξανδρος Καραπατόγλου, λοιπόν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, αλλά και τις φιλοδοξίες τους, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους διαφορετικό καραβάνι. Με θέα τα κτίρια της Εγνατίας Οδού και το Χαμζά Μπέη Τζαμί, ή Αλκαζάρ, όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το νέο αυτό bed & breakfast μοιάζει να διαθέτει όλα αυτά, που καιρό έψαχναν οι ιδιοκτήτες του. Ταξιδιάρικη γειτονιά, με πολλά διαφορετικά στοιχεία, με τη βαβούρα, αλλά και τη νυχτερινή ζωή της πόλης, να απέχουν μόλις λίγα λεπτά και έχοντας πολύ κοντά τις κεντρικές αγορές.

DSC_0666Μπαίνοντας στο κτίριο, δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις την προσεγμένη αισθητική και διακόσμηση, που συνθέτουν ένα ζεστό και χαλαρό lounge. Χρωματιστά έπιπλα, με προσοχή ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια, βαλίτσες, ιδιαίτερα φωτιστικά, που σε προδιαθέτουν για μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία. Στο χώρο αυτό μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να γνωρίσεις τους ιδιοκτήτες, να δουλέψεις, αλλά και να μοιραστείς τις ιστορίες σου. Συζητώντας για την γενικότερη ιδέα του bed & breakfast, αλλά και ειδικότερα για το Caravan, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος μου εξηγούν πως πάντα υπήρχε η επιθυμία σύνδεσης με το παρελθόν, καθώς το ταξίδι γι’ αυτούς αποτελεί από μόνο του μία ιστορία. Βάζοντας το προσωπικό στοιχείο, ο χώρος αυτόματα γίνεται πιο οικείος και λιγότερο επιτηδευμένος. Γι’ αυτό το λόγο, εκτός από τους αρχιτέκτονες, Ελένη Σβυριάδη και Μίνωα Δούγια, και τον πολιτικό μηχανικό Βαγγέλη Σπαθάκη, υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα είναι τα συγγενικά πρόσωπα και οι φίλοι τους, των οποίων τα έπιπλα και αντικείμενα κοσμούν τους χώρους του “The Caravan”.

IMG_8910Σε αυτά τα μονοπάτια κινείται και ο χώρος της τραπεζαρίας, καθώς και των 13 δωματίων, στα οποία κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις, με τη διακόσμηση να συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία που παρέμειναν στο κτίριο, ύστερα από την ανακατασκευή του με σύγχρονα ελαφρώς βιομηχανικά στοιχεία, ισορροπώντας ανάμεσα στο παλιό και στο νέο. Μία ομάδα νέων και δημιουργικών επιχειρηματιών, διακοσμητών και καλλιτεχνών κλήθηκε, προκειμένου να ολοκληρωθεί με κάθε λεπτομέρεια, η εσωτερική διακόσμηση. Μπαίνοντας στο γυάλινο ανελκυστήρα, νιώθεις πως ταξιδεύεις σε έναν κόσμο γραφιστικής και χρωμάτων, ένα ταξίδι, που δεν σταματάει εκεί όμως, καθώς το “The Caravan” αποτελεί από μόνο του ένα αέναο ταξίδι στο χρόνο. Καλεί τους φιλοξενούμενούς του να φέρουν τις ιστορίες τους και επιχειρεί να μπερδέψει πολιτισμούς και κουλτούρες, ντόπιους και ταξιδιώτες.

DSC_0671Και αν ρωτήσεις τους δημιουργούς του τι είναι τελικά για αυτούς η καλή φιλοξενία, θα σου πουν πως είναι ο άνθρωπος και η εμπειρία που θα βιώσει. Γι’ αυτό το “The Caravan” δεν αποτελεί απλά ένα ζεστό κατάλυμα, αλλά το σπίτι και το αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας μίας ομάδας νέων ανθρώπων και κυρίως, αληθινών ταξιδευτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site ή το facebook page!

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Τα Ημισκούμπρια είναι πάντα εδώ, για να σατιρίζουν τις καταστάσεις και τις νοοτροπίες γύρω μας!
Όλα τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016!