Skip to content

Το «Πικ Απ» θα γίνει το νέο σου αγαπημένο στέκι!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Νικολέτα Σαββάκη

Στην Ολύμπου 57, βρίσκεται το πιο εκλεκτικό στέκι της πόλης. Ο λόγος για το «Πικ Απ», ένα μαγαζί που συνδυάζει αρμονικά τις πολλές του ιδιότητες, σε έναν ενιαίο χώρο. Ένα μαγαζί που επιτέλους αντιπροσωπεύει αυτό το νέο κύμα ανανέωσης των μαγαζιών του κέντρου. Και αυτό γιατί που αλλού μπορείς να βρεις καφέ, κατάστημα ρούχων και βινυλίων, σε ένα αδιάσπαστο μέρος; Το «Πικ Απ», λοιπόν, δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα εναλλακτικό καφέ, η ιδέα του οποίου εμπλουτίστηκε με βινύλια και ρούχα, εξαιτίας της αγάπης των ιδιοκτητών γι’ αυτά.

Η πρώτη σου επίσκεψη στο «Πικ Απ» θα συνοδευτεί από έκπληξη. Τα μάτια σου συνεχώς θα εστιάζουν σε διαφορετικά πράγματα: στα one of a kind έπιπλα, τα οποία είναι από το μπιτ μπαζάρ, στους pop τιρκουάζ τοίχους, στα ιδιαίτερα φωτιστικά και στο εσωτερικό μπαλκόνι, που είναι γεμάτο με δίσκους και second hand ρούχα. Το «Πικ Απ» δεν είναι ένα ακόμα συμβατικό καφέ. Είναι το μέρος, όπου ενώ απολαμβάνεις τον καφέ ή τη μπύρα σου, μπορείς παράλληλα να διευρύνεις τους “βινυλιακούς” μουσικούς σου ορίζοντες και να εμπλουτίσεις τις ενδυματολογικές σου επιλογές. Και όλα αυτά, απλώς ανεβαίνοντας μερικά σκαλιά για να βρεθείς στο επίκεντρο της σύγχρονης κουλτούρας της μουσικής και των ρούχων. Πρόκειται για ένα χώρο συνεύρεσης, για ανθρώπους με φρέσκιες επιθυμίες. Άλλωστε, θα το παρατηρήσεις και εσύ μελλοντικέ επισκέπτη, στο «Πικ Απ» συγκεντρώνονται όλοι οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες της πόλης, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό. Ο φιλόξενος ρετρό χώρος του, όπου μερικές γωνιές του μαγαζιού φαίνεται σαν να έχουν βγει αλώβητες από τη δεκαετία του ’70, αποτελεί το πλέον πρόσφορο έδαφος για ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το «Πικ Απ» είναι ένας πολυδιάστατος χώρος, που προσφέρει ποικιλία ερεθισμάτων στον επισκέπτη, μέσα από την pop, tropical και vintage αισθητική του.

DSC_0450Σε ένα μαγαζί, που είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μουσική, δεν θα μπορούσαν να μην είναι προσεκτικά επιλεγμένες οι μουσικές που συνοδεύουν τον καφέ σου. Από το πρωί, τις μουσικές συνθέτουν εκλεκτές επιλογές από soul, electronica, jazz, tropical, african, ambient, funk, irregularities, experimental, avantgarde, pop, raregrooves, ενώ καθημερινά μπορείς να απολαύσεις dj sets, από τις 19:00 και μετά, μόνο με βινύλια. Βέβαια, παράλληλα με όλα αυτά, διοργανώνονται και μουσικά αφιερώματα.

Στην καρδιά του κέντρου, η βελόνα του «Πικ Απ» χαράζει νέες εναλλακτικές διαδρομές, που πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε!

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Ένας «άλφα» λόγος να λατρέψεις το καλό κρασί!
Thimisis: Ένα Cocktail γεμάτο αναμνήσεις!