Skip to content

Άλλη μία νύχτα με ποντιακά bar snacks στο Surfer Maya!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ανεβαίνοντας την οδό Σκρα στο κέντρο της πόλης και ακριβώς απάνεναντι από το θρυλικό δισκοπωλείο Λωτός, θα βρει το Surfer Maya, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και «ανήσυχα» θεσσαλονικιώτικα food projects των τελευταίων μηνών.

Ένα μαγαζί βασισμένο στην εξωστρέφεια που απαιτεί κάθε νέο γαστρονομικό εγχείρημα πλέον, έκανε την αρχή πριν από μερικούς μήνες, φιλοξενώντας σεφ κάθε λογής για να παρουσιάσουν τις δικές τους street food προτάσεις. Παράλληλα, φροντίζει πάντα να συνοδεύει το φαγητό που σερβίρει με μερικά -γευστικά- cocktail από τα χέρια του Άρη Θεοδωρίδη (Μπαρ Θερμαϊκός).

Τώρα, συνεχίζει τη συνεργασία του με το Κτήμα Ραγιάν και την Αφροδίτη Γεωργιάδη, που βρέθηκε για πρώτη φορά στη κουζίνα του Surfer Maya τον περασμένο Φλεβάρη! Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, η Αφροδίτη επιστρέφει και σερβίρει ξανά ποντιακά bar snacks, ενώ από την ίδια μέρα κι έκτοτε τρία ολοκαίνουρια γεμιστά Περέκ (με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι) αποκτούν μια θέση στο menu του μαγαζιού και θα είναι καθημερινά διαθέσιμα! Συγκεκριμένα:

Πόντιακο Περέκ ψημένο στο σατς με γαΐς τυρί (η ποντιακή εκδοχή της μοτσαρέλα), κρέμα πασκιτάν (μαλακό στραγγιστό τυρί) και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε πελίτια (βελανίδια).

Πόντιακο περεκ ψημένο στο σατς  με γραβιέρα αλοναρς (αυγουστιάτικο τυρί ωριμασμένο μέσα σε καλοκαιρινά χόρτα και μαύρο τσάι), κρέμα μελιτζάνας, τσορταν ελιάς και κρέμα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς

Πουρμάς (τυλιχτή πίτα ταψιού) με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, γεμιστός με αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο με πελίτια, εποχιακά λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφίρ και παρχαροτύρι (αγελαδινό καπνιστό τυρί)

Παράλληλα και μόνο για το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαρτίου, η Αφροδίτη θα σερβίρει κάποιες ακόμη επιλογές βασισμένες σε προϊόντα της Φάρμας Ραγιάν, με έδρα το Κιλκίς, που ανήκει στην οικογένεια της. Συγκεκριμένα, μπορείς να δοκιμάσεις Σούπα με ψητές πατάτες στα κάρβουνα και θόγαλα* (κρέμα από κεφίρ), στύπα* (παραδοσιακό τουρσί) από καπνιστά σύκα και πετιμέζι από κοκκάρια, αλλά και Ορτύκι μαγειρεμένο σε αγουρέλαιο με κρέμα από Καστανίτσα* (γλυκιά κολοκύθα), κριθάρι και μαύρη σταφίδα. Παράλληλα, Βαρένικα (ραβιόλια γιαουρτιού) γεμιστά με λαγό μαγειρεμένο σε λάκο, γραβιέρα αλλωνάς και ψητά ατσίρια* (άγρια αχλάδια), ενώ το μενού θα συμπληρώσει η παραδοσιακή Ωτιά με άγριο κράνο, πετιμέζι από δενδρισάκι* (αρμπαρόριζα) και πουρές από γαΐς τυρί.

Όπως πάντα, τα snack θα συνοδέυονται από δύο tailor made cocktail -δια χειρός του bartender Άρη Θεοδωρίδη.

Μην ανησυχείς, μπορεί να χρειαστείς λεξικό για να κάνεις την παραγγελία σου, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Τέλος, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κάποια από τις διαθέσιμες ετικέτες κρασιών βιοδυναμικής και βιολογικής οινοποίησης.

______________________

Surfer Maya

Σκρα 8, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 231 023 5033

Βρείτε τo Surfer Maya στο Facebook και το Instagram!

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Το Δίχτυ: Ο βολιώτικος θεσμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στα Pax Burgers θα δοκιμάσεις το πιο ALITI.Co burger!