Skip to content

Sani Gourmet: Η γιορτή της γαστρονομίας επιστρέφει.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Sani Gourmet επιστρέφει με την 15η έκδοσή του, καλωσορίζοντας τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σεφ στη μεγαλύτερη γιορτή της υψηλής γαστρονομίας.

Από το 2006, το Sani Gourmet συγκεντρώνει πολιτισμούς, γεύσεις και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, με κάθε χρόνο αφιερωμένο σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα. Τώρα στα 15 του χρόνια, γιορτάζουμε την Ελληνική Γαστρονομική Σκηνή. Μια πολυτελής σκηνή που ποικίλλει στις πολλές γαστρονομικές της προσφορές, με σύγχρονους Έλληνες σεφ να έχουν αγκαλιάσει τα γαστρονομικά στοιχεία μιας πληθώρας κουζινών και να τις συνδυάζουν άψογα με το δικό τους γαστρονομικό υπόβαθρο – ο καθένας βάζει τις δικές του μοναδικές ανατροπές σε γνωστά και πολύ αγαπημένα πιάτα.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους executive chefs του Sani, η A-list των σύγχρονων Ελλήνων σεφ θα δημιουργήσει μενού γευσιγνωσίας – εμπνευσμένα από τα επώνυμα πιάτα τους και τέλεια συνδυασμένα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.

Συμμετέχοντες σεφ:

  • Σωτήρης Ευαγγέλου, Salonica
  • Λίζα Κερμανίδου, Pantechnicon / Café Kitsuné
  • Άνταμ Κοντοβάς, Kobra
  • Γκίκας Ξενάκης, Aleria
  • Βασίλης Μουρατίδης, Squirrel / Andromeda
  • Δημήτρης Παμπόρης, Treehouse / Bubo
  • Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος, Delta Restaurant
  • Μανώλης Παπουτσάκης, Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια
  • Αλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC

22-24 Μαΐου, FRESCO

Σωτήρης Ευαγγέλου

Executive Chef του εστιατορίου Salonica στη Θεσσαλονίκη, ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου, με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο, έχει διαμορφώσει το δικό του μοναδικό στιλ.


21 Μαΐου, PATISSERIE

Λίζα Κερμανίδου

Μια από τις πιο ταλαντούχες νέες pastry chef της Ευρώπης και Head Pastry Chef στο Pantecnhicon, η Λίζα Κερμανίδου έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν στο Hotel Café Royal και στο Claridge’s.


23-24 Μαΐου, ASIAN

Άνταμ Κοντοβάς

Οι σύγχρονες δημιουργίες του Άνταμ Κοντοβά, Executive Chef του εστιατορίου Alali στη Σαντορίνη και Head Chef στο Kobra, αντλούν δημιουργική έμπνευση από μεσογειακές ρίζες.


20-21 Μαΐου, FRESCO

Γκίκας Ξενάκης

Ένθερμος υποστηρικτής της εντοπιότητας των υλικών, ο Γκίκας Ξενάκης είναι Head Chef του εστιατορίου Aleria, όπου προσεγγίζει με εφευρετική και σύγχρονη ματιά πιάτα της κλασικής κουζίνας.


20-22 Μαΐου, TOMATA

Βασίλης Μουρατίδης

Executive Chef των εστιατορίων Squirrel & Andromeda στη Χαλκιδική, και ιδιοκτήτης του επερχόμενου εστιατορίου Moldee στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Μουρατίδης έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων για το σύγχρονο στιλ του που συνδυάζει τη μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές γεύσεις.


20-22 Μαΐου, ASIAN

Δημήτρης Παμπόρης

Από τη θέση του Executive Chef του εστιατορίου Treehouse and Bubo στη Χαλκιδική, ο Δημήτρης Παμπόρης δίνει μια σύγχρονη πινελιά στα αυθεντικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις τους.


20-22 Μαΐου, WATER

Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος

Οι head chefs του πρωτοποριακού αθηναϊκού εστιατορίου Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, παντρεύουν αριστοτεχνικά τις σκανδιναβικές μαγειρικές τεχνικές με τις ελληνικές γεύσεις.


23-24 Μαΐου, TOMATA

Μανώλης Παπουτσάκης

Ιδρυτής και chef των βραβευμένων εστιατορίων Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Παπουτσάκης ειδικεύεται στην κρητική κουζίνα δημιουργώντας πιάτα που βασίζονται στα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά.


23-24 Μαΐου, WATER

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Με ένα αστέρι Michelin και οκτώ Χρυσούς Σκούφους, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, executive chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, δημιουργεί κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Ένας Προορισμός

Χαθείτε στις ζωντανές γεύσεις του κόσμου στους τέσσερις προορισμούς για φαγητό του Sani Gourmet.

Αντιπροσωπεύοντας τα οράματα παθιασμένων, διάσημων σεφ, τα εστιατόρια Sani’s Water, Fresco, Tomata και Asian εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικές ρυθμίσεις για πεντανόστιμα μενού, άψογα συνδυασμένα κρασιά και εξυπηρέτηση πέντε αστέρων. Πιείτε και δειπνήστε με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος ή απολαύστε την ατμόσφαιρα της πολύβουης μαρίνας.

Μηδενικά Απόβλητα

Με τη βιωσιμότητα υψίστης σημασίας για το θέρετρο, είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα εφαρμόσουμε μια φιλοσοφία και πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων στη μοναδική και εντυπωσιακή γαστρονομική γιορτή του τρέχοντος έτους, το Sani Gourmet. Όλα τα απόβλητα θα μειωθούν και θα κομποστοποιηθούν, προς όφελος του περιβάλλοντος και διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν θα καταλήξει στην τοπική χωματερή.

______________________

Sani Gourmet

20-24 Μαΐου 2022

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το καλοκαίρι στην Έπαυλη Μαρόκκου έχει τη δική του γεύση!
Οι Nomade et Sauvage στήνουν τους νταβάδες τους στο Surfer Maya!