Οι Nomade et Sauvage στήνουν τους νταβάδες τους στο Surfer Maya!
Ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να βρεθείτε κάποια στιγμή εκεί, αν ψάχνεστε λίγο παραπάνω με το φαγητό, θα έχει πάρει το αυτί σας το όνομα Surfer Maya. Ένα fast casual εστιατόριο με προτάσεις σε street food λογική, νέες τεχνικές, εκλεκτή πρώτη ύλη και μπόλικη χειροποίητη δουλειά.
Ένα μαγαζί βασισμένο στην εξωστρέφεια, πράγμα που απαιτεί κάθε νέο γαστρονομικό εγχείρημα πλέον, έκανε την αρχή πριν από μερικούς μήνες, φιλοξενώντας σεφ κάθε λογής για να παρουσιάσουν τις δικές τους street food προτάσεις. Στο πλαίσιο αυτών και αφού πέρασαν από τη κουζίνα του ο Ιωάννης Λουκακης (Μούργα, +τροφή ), o Βασίλης Χαμάμ (Catalyst Roasters /London), η ομάδα του ψαροφαγικού Trizoni Sea Treasures και η Αφροδίτη Γεωργιάδου (Φάρμα Ραγιαν), υποδέχεται την ομάδα Nomade et Sauvage.
Μια ομάδα που ξέρει να διηγείτει τη γοητευτική ιστορία κάθε τόπου μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά του. Ταξιδεύει με μοναδικές αποσκευές τα μαγειρικά τους σκέυη και έργαλεία που χρειάζεται για να μαγειρέψει και στήνει μια ολόκληρη μαγειρική εμπειρία αποτελούμενη από ταβάδες, φωτιά και ωραίες γεύσεις.
Menu
- Αρνί αντικριστό με κρέμα τραχανά, πρόβειο γιαούρτι & ντοματίνια κονφί σε προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης
- Ταρτάρ μανιταριών, σε προζυμένια πίτα στην φωτιά, με κρέμα αρακά και κουμκουάτ
- Λουκάνικο μοσχαρισιο καπνιστό σε ζύμη tacros (χειροποίητη ζυμη κρουασάν) με τσιγαριαστα χόρτα και μουστάρδα βερύκοκο
- Γαλατοπιτα στο νταβά, ψημένη σε ανοιχτή φωτιά, με καμένες φραουλες, μούσμουλα και πετιμέζι
Μαζί τους το οινοποιείο Afianes Wines από την Ικαρία, εκεί όπου ο Νίκος και η Μαρία Αφιανές, εδώ και 20 έτη, αναβιώνουν τεχνικές οινοποίησης από την αρχαιότητα στο οινοποιείο τους στην περιοχή Ράχες. Κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και ελάχιστη παρεμβολή μηχανών, με αποκλειστική χρήση άγριων ζύμων, από τις τοπικές ποικιλίες Π.Γ.Ε. Φωκιανό και Μπεγλέρι.
______________________
Surfer Maya
Σκρα 8, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 231 023 5033