Skip to content

To Flappers 1920s’ ήρθε για να διηγηθεί τη δική του ιστορία!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Flappers, μια λέξη που εμφανίζεται πρώτη φορά στη μεγάλη Βρετανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, για να περιγράψει ένα «νέο είδος» νεαρών γυναικών στον Αμερικανικό Νότο των 20’s. Γυναίκες που αγωνίστηκαν υπέρ της οικονομικής, πολιτικής και σεξουαλικής τους ελευθερίας, περιφρονώντας τους -τότε- κοινωνικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Γυναίκες που θεωρούνταν προκλητικές γιατί φορούσαν κοντές φούστες, έκοβαν κοντά τα μαλλιά τους, κάπνιζαν σε δημόσιο χώρο κι άκουγαν jazz.

Αυτό το φεμινιστικό κίνημα ήταν και η έμπνευση για τη δημιουργία του Flappers 1920s’. Ένα cocktail bar με ιδιαίτερη αισθητική, που στεγάζεται εκεί που για χρόνια έβρισκες την Γαζία, το κλασικό στέκι της Καρόλου Ντηλ.

Το Flappers 1920s’ παρουσιάζει μία νέα όψη του μαγαζιού. Από τους ζωγραφισμένους τοίχους, μέχρι τα ιδιαίτερα σκίτσα και φωτιστικά, η Μαριάννα Γεωργαντά και η ομάδα της, που ανέλαβαν την καλλιτεχνική επιμέλεια, παρουσίασαν έναν χώρο που μοιάζει να κινείται στον δικό του χωροχρόνο. Άνοιξε και είναι έτοιμο να διηγηθεί δική του ιστορία σε όσους το επισκεφθούν.

Λειτουργεί από το πρωί, όπου δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, σερβίρει καφέδες καβουρδισμένους από την Kudu Coffee Roasters. Συγκεκριμένα, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο Βlend Habit που αποτελείτε από Brazil, Colombia και El Salvador, καθώς και από έναν Single Origin ανωτέρας ποιότητας που η ομάδα του Flappers 1920s’ αλλάζει ανά διαστήματα.

Παράλληλα, το κατάστημα προτείνει ένα ακόμη single origin καβουρδισμένο για καφέ φίλτρου και μπορείς να τον απολαύσεις σε V60 ή Batch Brew (Moccamaster) και εναλλάσσεται και αυτός ανά διαστήματα, ενώ με αυτό, παρασκευάζεται καθημερινά το Cold Brew. Ένας καφές κρύας εκχύλισης που -όπως και κάθε επιλογή- υπάρχει δυνατότητα να πάρεις σε take away και ν’ απολαύσεις όπου εσύ θέλεις. Εννοείτε, ότι μπορείς να προμηθευτείς τους καφέδες της Kudu Coffee Roasters και σε συσκευασία των 250gr για το σπίτι, μέσα από το retail shop του Flappers 1920s‘. Ακόμη, μαζί με αυτά, θα βρεις και διάφορες λιχουδιές όπως New York Soft Cookies, Mini Apple Pie, Brownie, Vegan Carrot Cake ή Banaba Bread, που μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ σου, φτιαγμένες από το γνωστό Martha’s Sweet Philosophy.

Ας περάσουμε όμως και στον βασικό λόγο για τον οποίο αξίζει να επισκεφθείς Flappers 1920s’, που δεν είναι άλλος από τα γευστικά cocktails που σερβίρει. Τη signature λίστα του μαγαζιού επιμελήθηκαν οι Αχιλλέας Θανασούδας και Βαγγέλης Πενίκης, ενώ στον υπόγειο χώρο του μαγαζιού έχει διαμορφωθεί ένα ολόκληρο εργαστήριο για την επεξεργασία και την παρασκευή των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται.

Η λίστα αποτελείται από 8 cocktail, εκ των οποίων ένα δεν περιέχει καθόλου αλκοόλ. Έμπνευση για την πρώτη λίστα του μαγαζιού αποτέλεσαν, επίσης, τα γευστικά προφίλ από τους καφέδες της Kudu Coffee Roasters, ενώ τα ονόματα αυτών αντιστοιχούν σε γνωστές Flappers εκείνης της εποχής. Έτσι, όταν ανοίξεις τον κατάλογο, θα βρεις μερικά ονόματα όπως αυτά των Gilda Gray, Colleen Moore ή Coco Chanel να φιγουράρουν. Απολαμβάνοντας ένα απ’ αυτά και ανακαλύπτοντας τη γευστική υπεροχή που μπορεί να έχει ένα cocktail, μπορείς παράλληλα να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της καθεμίας.

Ασφαλώς, στο πλαίσιο της fine-drinking φιλοσοφίας του μαγαζιού, η απόλαυση δεν μένει μόνο στα cocktail, αλλά συνδυάζεται με μία πλούσια λίστα από τα διαθέσιμα spirits και κρασιά.

Το Flappers 1920s’ είναι το κλασικό cocktail bar που έλειπε από το κέντρο. Μικρό, σε μια γειτονιά που όλοι κάνουμε συχνά το πέρασμά μας και έτοιμο να σε καλημερίσει για τον πρώτο καφέ της ημέρας ή να σου προσφέρει ένα γευστικό cocktail ή ποτό επί της επιβλητικής του μπάρας, στο κλείσιμο της ημέρας.

______________________

Flappers 1920s’

Καρόλου Ντηλ 22

Ακολουθήστε το Flappers 1920s’ στο Instagram.

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Ένα απολαυστικό ταξίδι ψαροφαγίας από τις 5 Ηπείρους στο Hyatt!
6+1 «μεγάλα» κρασιά για το πασχαλινό τραπέζι.