Skip to content

Στο επόμενο Street Art Festival θα μάθεις ακόμα και να ζωγραφίζεις!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Όταν τα έγκλειστα πάθη μετενσαρκώνονται σε κηλίδωνες εικαστικές στιγμές, συναντούν ένα πλήθος παρορμήσεων και μερικά στιγμιότυπα αδιαμφισβήτητης ηδονής.  Εκεί όπου οι τετριμμένες αισθαντικές απολαύσεις και τα ανιαρά πνεύματα διεκδικούν την καθημερινότητα, τρυπώνει η τέχνη και οι δεξιοτεχνικές τελετές εντρυφούν στη δημιουργία και την έμπνευση. Όταν, όμως, κάνουμε λόγω για μια «λιτανεία» των δρόμων, αφήνουμε το «Street Art Festival» να μας ξεναγήσει στα υπόγεια και τις underground κουλτούρες, που διεκδικούν φωνή και μάχονται για μια ιδιότυπη, ίσως για κάποιους, μορφή τέχνης.

Εκεί, όπου η αμετροέπεια καλπάζει και οι κραυγές γίνονται ακόμα πιο δυνατές, γιορτάζεται η τέχνη των δρόμων, σε ένα πολύβουο διήμερο, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo. Τα κοντέρ μετρούν αντίστροφα και στις 15-16 Ιουνίου, η μπετοστρωμένη  άσφαλτος μετατρέπεται σε δρόμο με καλλιτεχνικά και νοηματοδοτημένα ένστικτα. Τα stage καλώς ορίζουν ενισχυτές, καμβάδες, μικρόφωνα και κονσόλες, ενώ οι ράμπες υποδέχονται τα slides και τους επίτιμους riders. Ωστόσο, πέρα από τη μάχη των sprays, τις αρένες των hip hopers και τα beat “boxαρίσματα” που δίνουν τον παλμό στους fans των urban cultures, το φεστιβάλ επικεντρώνεται και στοχεύει στα workshops και τα σεμινάρια, σε μορφή projects, που δίνουν μια αύρα διδακτισμού και μια ευκαιρία ουσιαστικής επικοινωνίας του κοινού, με την ιδέα της τέχνης του δρόμου. Τα workshops θα καταλαμβάνουν χώρο, κατά την διάρκεια και των δύο ημερών του φεστιβάλ, ενώ θα απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.  Όλα τα workshops θα είναι ανοιχτά προς το κοινό και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη Helexpo, με τις θέσεις, ωστόσο, να είναι περιορισμένες.

street-art-festival-2015

Τα εμβληματικά και καινοτόμα σεμινάρια θα ξεκινήσουν το πρωί της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Τσιμπέρη Άγγελο, στον τομέα του Animation Workshop, ενώ την σειρά θα πάρει ο Κώστας Παυλίδης, παρουσιάζοντας μια 3D PEN-3Doodler κατασκευή. Τα ηνία για τις μεσημεριανές ώρες αναλαμβάνει η εμπειρογνώμων  και διακεκριμένη στον χώρο της Hip Hop, χορογράφος και μέλος των Loonabeats Crew και των Drama Queens, Μαντώ Νόστη, προσφέροντας στο κοινό την εξειδικευμένη ματιά στα βήματα του dance floor.  Παραμένουμε στις χορογραφικές καρικατούρες του χώρου και υποδεχόμαστε το παγκόσμιο φαινόμενο  Mecnun Giasar από τη Γερμανία, με χρόνια κρίσης και καριέρας στη διδασκαλία του Hip Hop. Τη σκυτάλη στο κομμάτι της hip hop δεξιοτεχνίας, παίρνουν οι Joseph Tsosh & Νατάσα Καρσανίδου, μετέπειτα η Μαριλένα Μαούνη, μέλος των V-vibes, μίας από τις πρώτες ομάδες χιπ χοπ χορού στην Ελλάδα και η βραδιά των workshops, κλείνει με την Γιώτα Πουλίδου, στα σανίδια του twerk.

H εμπειρία, ωστόσο, και η μεταλαμπάδευση της υπόγειας θέας, δε σταματά εκεί, αφού τα workshops συνεχίζουν να δίνουν μάχη στην παλαίστρα και τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Το εναρκτήριο σφύριγμα σηματοδοτεί την έλευση της 9ης τέχνης στην σκηνή του «street art festival». Comics και Μικρογλυπτική, σε μια διαδραστική παρουσίαση, δίνουν ακόμα περισσότερο χρώμα στο festival. Στα σεμινάρια έρχεται να δώσει ενδιαφέρον, με ρυθμούς new style hip hop, ο διακεκριμένος στο είδος, Νίκος Αράπης. Η μέρα συνεχίζεται με εκπλήξεις να φυλάσσονται για το μαθητευόμενο κοινό, με την  Αντωνία Πιτουλίδου να κατακτά τη σκηνή του σύγχρονου χορού, αλλά και τα χρυσά μετάλλια, που σίγουρα πρωτοεμφανίζονται στο βιογραφικό της. Στη συνέχεια, την παράσταση αναλαμβάνει να δώσει ο Τζαμαϊκανός μετρ της dancehall, Andre Cosmic, με τον Μάριο Μιλτιάδου στη συνέχεια, να σαγηνεύει το πλήθος με τις χορογραφίες του. Η αυλαία πέφτει με το Beat making να διεκδικεί την τιμητική του και τους TurnTablism-Dope Beat Studios Tzasper, Raz, Kid Stretch, να οργώνουν τη σκηνή, παρουσιάζοντας τεχνικές σύνθεσης και χρήσης μηχανημάτων. Cuts, mix, technics, νέοι τρόποι και στυλ, θα επαναπροσδιοριστούν και θα δώσουν μια μοναδική παράσταση, ενόψει των δημιουργικών fans.

Αν, ωστόσο, ανήκετε στην κατηγορία του κοινού, που απλά επιδιώκει την αίσθηση των vibes που προσφέρουν οι μισοσκόταδες κουλτούρες, καθώς επίσης και την απόλαυση των μπασιμάτων που μεταδίδονται από τα σανίδια στην αρένα, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε μπύρες και να αράξετε, απολαμβάνοντας μια σειρά από Live Music Shows, Street Dance Shows, Graffiti Live Action Show, Art exhibition και Skate, bmx, inline Shows, που θα σκίσουν τον αέρα την ΔΕΘ. Ένα από τα μεγαλύτερα «Street Art Festival» πρόκειται να φιλοξενηθούν στην πόλη, με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο να αναλαμβάνει τις παρουσιάσεις εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών, που κάνουν μια στάση στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τα χνάρια τους πάνω στην ιστορία του δρόμου.

446727605_640

*Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα του SAF 2015!

Το Street Art Festival Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo και θα περιλαμβάνει:
– Live Music Shows
-Street Dance Shows
– Graffiti Live Action Show
-Art exhibition
-Skate, bmx, inline Shows/Workshops
– Art Installations
– Workshops / Seminars

Live Music Shows – Δευτέρα 15 Ιουνίου
14.30-17.00 Dj Music Sets
17.00-17.45 I.T.
18-18.45 T.I.TS(Turntablists)
19.00-19.40 Pelina
19.40-20.00 Dance Shows: Beast Mode ft. Slap Weh Unity, Academy of Kids, YoungLips Mafia
20.30-21.30 12oς Πίθηκος ft. BlackOut Crew
21.45-23.00 Βόρεια Αστέρια
23.00-23.30 Dance Shows: Local Heroes,Omega Crew,MotherFunkerz, Twerk Sum
23.30-1.00 Sick Jacken (Psycho Realm), Slaine (La Coka Nostra), Danny Diablo (Skarhead)

Live Music Shows– Τρίτη 16 Ιουνίου
14.30-17.00 Dj Music Sets
17.00-17.30 Ηλιοδρόμιο
17.45-18.15 Kazoo full band
18.30-19.00 Skg’s Dub Finest
19.00-19.45 Κing Medicine
Dance Shows: Jafrican Ting Crew,The Manzins Company,Waack Madnness
20.15-21.30 Ρόδες United
Dance Shows: Extravadance Crew, Asters(AA Crew),DramaQueens
21.45-23.15 Active Member
23.30-1.00 Herbaliser Full Band ft Rodney P

Graffiti Live Action 15 & 16 June

Περισσότεροι από 40 graffiti artists από Ελλάδα και εξωτερικό, 300 spray cans, 3 διαφορετικές επιφάνειες.Το βάψιμο ξεκινάει από τις 12 το πρωί και τις 2 ημέρες.

Line-up: Zeus40, Rota, Apset, Jasone, Nade, Nastwo, Rino, Rasel, Stamatis Laskos, Same84,Think, Artez, Kas, Insane51, Poiz two, Slipy, Skitsofrenis, Freakasso, OneBran, Mambo team, Ashos, Bipolar, FBI crew, Janse, TLSER, Daver, Theano G, Lekό, TZΡΣ, Rea-lly? Team, Koko Dm, Dizi, Dane, Sorc, Pars, Dem

Art Exhibition – 15&16 Ιουνίου
Μια οργανωμένη έκθεση από εικαστικούς καλλιτέχνες.Γλυπτική, ζωγραφική ready made&installations παρουσιάζονται στο Περίπτερο 2 της Helexpo από τις 12.00 έως τις 24.00

Καλλιτέχνες:Ηλίας Αντωνίου, Ιάκωβος Αργυρόπουλος, Νικόλαος Αρζουμανίδης, Ηλίας Βασιλός, Τάσος Βασιλός, Κατερίνα Βουλγαρίδου, Αναστασία Γιοβάνογλου, Γκάλκιν Ευγένιος, Εύη Ζαμπέλη, Μαρία Ζησοπούλου, Σωτηρία Ζορμπά, Ειρήνη Θεοδωρίδου, Ανέστης Ιωάννου, Χαρίκλεια Κεράστα, Δημήτρης Κόκορης, Κων/νος Κολέτσος, Αντριάννα Κουταλιανού, Γιώργος Κόφτης, Κωνσταντίνα Κρικζώνη, Κική Κύρμου, Βασίλης Λαζαρίδης, Χρήστος Λαχανάς, Όλγα Μαρία Μάγκελ, Τάσος Μανιατόπουλος, Γιούλη Μάντζου,Αλέξανδρος Μουδιώτης

MAKE,Ελεάνα Μπαλέση,Κων/νος Μπαχαρίδης ,Χρύσα Παναγιωτίδου,Ελένη Παπαδοπούλου,Κωνσταντίνος Παυλίδης,Ιάσονας Πετράς,Σάμη Ρώμης,Μαργαρίτα Σουλεϊμάν,Δημήτρης Τζικόπουλος,Γεωργία Τσακίρη,Φώτης Τρασανίδης,Ελένη Τσιμίδου ,Ζωή Φιλίππου,Σταύρος Χατζηιωαννίδης,VT4D

Art Installations– 15&16 June
Εικαστικές παρεμβάσεις real time in the making στο χώρο του φεστιβάλ.

SK8,BMX,INLINE SHOWS-WORKSHOPS- 15&16 June

Όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Δυναμικά shows από δυνατούς riders σε ράμπες.Διαδραστικά σεμινάρια για αρχάριους και μικρά παιδιά.Όλη μέρα.

Aκαδημίες skateboarding

Bmx-Skate-Inline shows by NorthPark & Propaganda

Workshops – Εγγραφές
Όλα τα workshops θα είναι ανοιχτά προς το κοινό και θα πραγματοποιηθούν στη Corona της Helexpo στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό στείλτε μας άμεσα το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό εισιτηρίου στο παρακάτω e-mail: info@streetartfestivalthessaloniki.com

*Τα workshop comics και μικρογλυπτικής καθώς και το animation είναι εντελώς δωρεάν.

Workshops Πρόγραμμα -15 Ιουνίου
10.00-13.00
Animation Workshop – Τσιμπέρης Άγγελος
Φέρε το laptop σου, πάρε μέρος, θα είναι ένα και θα είναι sold out για αυτό δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας μας το ονοματεπώνυμο σου.

13.15-14.45
3D PEN-3Doodler – Κώστας Παυλίδης
Πρόκειται για το πρώτο στυλό 3D εκτύπωσης στον κόσμο που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε σε 3 διαστάσεις με θερμαινόμενο πλαστικό νήμα, το οποίο ψύχεται σχεδόν αμέσως σε μια συμπαγή, σταθερή δομή. Θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε, είτε πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο, ένα αρχιτεκτονικό μοντέλο, διακοσμήσεις, ή ακόμα και κοσμήματα.

15.00-16.00
Choreography Μαντώ Νόστη
Η πρώτη ομάδα waack στην Ελλάδα, οι Waack Madness, οφείλουν την ύπαρξη τους στην πολυτάλαντη Μαντώ. Μέλος των Loonabeats Crew και των Drama Queens, συμμετείχε στην εκπροσώπηση της χώρας μας στο World HipHop Championship στην Αμερική 2 φορές, διδάχτηκε στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη από τους καλύτερους του είδους και πολλές αγωνιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης οφείλουν την πορεία τους σ’αυτήν.

16.15-17.45
Choreography Mecnun Giasar
To παγκόσμιο φαινόμενο η Mecnun Giasar από τη Γερμανία, με το πολύπλευρο ταλέντο και το φλογερό ταπεραμέντο είναι κριτής του Hip Hop International και του Wοrld of Dance, διδάσκει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις και τα πιο διάσημα camps σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο, και τα videoprojects του στο youtube γίνονται viral σε λίγα μόνο λεπτά.

18.00-19.00
Choreography-Joseph Tsosh & Νατάσα Καρσανίδου
Η Νατάσα Καρσανίδου είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας MotherFunkerz και συμμετείχαν
στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση «WOD France 2015» εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Έχει παραδώσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.

19.15-20.15
Hip-Hop Choreography-Μαριλένα Μαούνη
Η Μαριλένα Μαούνη είναι χορογράφος και μέλος των V-vibes, μίας απο τις πρώτες ομάδες χιπ χοπ χορού στην Ελλάδα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.Διδάσκει τόσο σε ερασιτεχνικά όσο και σε αγωνιστικά τμήματα στις μεγαλύτερες σχολές της Θεσσαλονίκης

20.30-21.30
Twerk Worskhop- Γιώτα Πουλίδου
H Γιώτα, από τις πρώτες δασκάλες twerk στην Ελλάδα, κινείται στα χορευτικά δρώμενα από μικρή ηλικία συμμετέχοντας με αγωνιστικές ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις hip hop και dancehall και θα βρίσκεται μαζί μας για να μας για ένα μοναδικό workshop.

Workshops Πρόγραμμα – 16 Ιουνίου
11.00-13.00
Comics και Μικρογλυπτικής – Comink
Η 9η Τέχνη σε μια διαδραστική παρουσίαση. Σου παρέχουμε τα χρώματα, φέρε το sketchbook σου και μάθε νέες και πειραματικές τεχνικές.

13.15-14.15
New Style Hip Hop- Νίκος Αράπης
Ο Νίκος Αράπης έχει χορογραφήσει shows σε Αθήνα, Μύκονο , Σαντορίνη και Κρήτη και ανήκει στην ομάδα Υoung Lips Mafia. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορους διαγωνισμός στο εξωτερικό και έχει διακριθεί . Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σε ένα workshop μιας ώρας New Style Hip Hop.

14.30-15.30
Εxperimental Cont/rary Αντωνία Πιτουλίδου
Η Αντωνία Πιτουλίδου, απόφοιτη μετ’επαίνων της επαγγελματικης σχολής μπαλέτου Καφαντάρη, κατακτά βήμα βήμα τον χώρο του σύγχρονου χορού με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλά χρυσά μετάλλια τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα της The Manzins, συνεχίζοντας να κατακτά πρώτες θέσεις με τις ομάδες που προπονεί και ετοιμάζοντας video projects και shows που μαγεύουν το κοινό.

15.45-17.15
Dancehall – Andre Cosmic
Ο Αndre Cosmic, διάσημος σε όλες τις dancehall κοινότητες ανα την υφήλιο, έρχεται απευθείας απο τη Jamaica και το Street Art Festival είναι μέρος της παγκόσμιας του περιοδείας. Μέλος της Elite Team και συνεργάτης της κορυφαίας Latonya Style, αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του είδους και τα μαθήματά του γίνονται sold out σε χρόνο μηδέν.

17.30-18.30
Bimboy Voguing – Μάριος Μιλτιάδου
Ιδρυτής και χορογράφος των ομαδών Bimboy’s Drama Queens, Drama Unicorns, Drama Μinions, DraMajesties, The House of Drama . Χορογράφος στα megacrews Joint Forces, Civil Lies, Local Heroes (πρώτες θέσεις ΗΗΙ 2013, 2014, 2015).

18.45-20.30
Beat making/TurnTablism-Dope Beat Studios Tzasper,Raz,Kid Stretch
Παραγωγές ”ξυράφια”, τεχνικές σύνθεσης και χρήσης μηχανημάτων από τα πιο φρέσκα χέρια στην Ελλάδα. Θα είναι ένα. Cuts, mix, technics, νέοι τρόποι και στυλ. Θα είναι ένα.

Εγγραφές
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια κάντε προεγγραφή στέλνοντας με email το Ονοματεπώνυμό σας, το σεμινάριο που θέλετε να παρακολουθήσετε και τον αριθμό εισιτήριου σας στο: info@streetartfestivalthessaloniki.com

Τονίζουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό καλό θα ήταν να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας πριν το φεστιβάλ. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στα workshop και δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή από πριν καλό είναι να δείτε εάν υπάρχουν κενές θέσεις κατά την ώρα προσέλευσης σας στον χώρο.

Εισιτήρια
Προπώληση/Presale: Oneday 9€ | TwoDay 15€
Ταμείο/Onspot: OneDay 12€ | TwoDay 20€

Σημεία προπώλησης:
-Tickethouse
-Stereodisc
-Art House gallery bar Thessaloniki
-Undergroundskate Shop (Ναυαρίνου & Αγ. Σοφίας)
-thermaikos bar
-The Small Kalamaria
-ProDancers Studio
-Dancecool Studio
-Asters Thessaloniki
-Academy Of Dance

*Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονται όλες οι δράσεις και οι συναυλίες του φεστιβάλ καθώς και η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια/workshops με το
ίδιο εισιτήριο!

**Στο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε μπαρ που θα σερβίρει ποτά, αναψυκτικά, νερό , energy drinks καθώς και θα μπορείτε να αγοράσετε ζεστή pizza.

***Με κάθε εισιτήριο έχετε -10% έκπτωση στα καταστήματα Underground και με τον κωδικό που αναγράφεται στο πίσω μέρος του εισιτηρίου ”Saf15” -10% έκπτωση στο www.skateshop.gr !!

15&16 ΙΟΥΝΙΟΥ – SAF 2015
Experience the Vibe
Be a part of it!!

www.streetartfestivalthessaloniki.com

11393098_844964152239652_8991287292943889331_n

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Ακούστε το νέο κομμάτι του Caribou!
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 | Με χαρακτήρα, διάρκεια και ποιότητα…