Skip to content

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 | Με χαρακτήρα, διάρκεια και ποιότητα…

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

image

Το φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, μ’ ένα σύνθετο πλέγμα εκδηλώσεων, ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου και στους τέσσερις μήνες που θα διαρκέσει φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς όσων ενδιαφέρονται για την καλή μουσική, τις σπουδαίες παραστάσεις, τις πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Η πολυσυλλεκτικότητα οφείλει να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φεστιβάλ που ξεκινάει τοπικά, από τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και απλώνεται, όπως το έχει αποδείξει χρόνια τώρα, σ’ όλο τον κόσμο, διαμέσου ήχων και εικόνων που «γεμίζουν» τη Μονή Λαζαριστών…

Φέτος, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκίνησε με… φεστιβάλ! Ιδανικό πρελούδιο για τις πολύτροπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, το πρώτο Green2Day Festival, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έβαλε στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Βέβαια, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είχε σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως και περίπτερα περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών, παζάρι προϊόντων, workshops εναλλακτικών θεραπειών, σεμινάρια γύρω από τις νέες μορφές περιβαλλοντικής προστασίας, προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών που ασχολούνται με τις ήπιες μορφές γεωργίας.

Μια ημέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο του Green2Day Festival, o Βοτανικός Κήπος Δήμου Παύλου Μελά υποδέχτηκε τη γνωστή ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε «Εκλεκτές συγγένειες μουσικού τύπου». Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών εμφανίστηκαν οι Bubble Theatre, το πρώτο θέατρο σαπουνόφουσκας από τη Ρωσία. Η ομάδα Nefelopetra με το Circus Explosiva, μια εκρηκτική  μουσικοχορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από το τσίρκο. Η νικήτρια ομάδα χορού στο ελληνικό πρωτάθλημα «Hip Hop International Greece 2015» MotherFunkerz. Η ομάδα κουκλοθεάτρου Redicolo με την παράσταση «Ρομπέν των Δασών» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Η Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν Θεσσαλονίκης με μια μοναδική επίδειξη. Ο δημοφιλής Τούρκος καλλιτέχνης Orhan Osman με τη Banda Sountrack, σ’ ένα σαγηνευτικό ταξίδι με επένδυση τους ήχους της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

 

Το πρόγραμμα
ΙΟΥΝΙΟΣ
Τρίτη 9 Ιουνίου
OPEN DAY

Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 σηματοδοτεί η OPEN DAY, μια ανοικτή μέρα στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μουσική, θέατρο και εκθέσεις περιμένουν τους φιλότεχνους της πόλης, με ειδικές ξεναγήσεις και παραστάσεις, ως μια εισαγωγή στις κυρίως εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών που αρχίζουν από την επόμενη μέρα.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η Σχολή Χορού Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης θα παρουσιάσουν ειδικά προγράμματα στην OPEN DAY, δημιουργώντας ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πανόραμα.

Ώρα έναρξης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 10 Ιουνίου
ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές είναι παλιοί γνώριμοι του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Τόσο παλιοί, ώστε να είναι οι πρώτοι που έδωσαν συναυλία στα χαλάσματα του συγκροτήματος πριν από 25 χρόνια! Τώρα επιστρέφουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου για μια επετειακή… υπερσυναυλία! Δεν είναι μόνο τα 25χρονα εκείνης της πρώτης, ιστορικής συναυλίας στη Μονή Λαζαριστών, αλλά και η συμπλήρωση 35 χρόνων από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 50 χρόνων από το σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη. Μαζί τους θα συμπράξουν η Μπάντα της Φλώρινας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης, ο Θωμάς Κοροβίνης, κι ο Ζωρζ Πιλαλί. Μια μοναδική βραδιά με όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και με την εμφάνιση, ως συνήθως, πολλών τραγουδιστών και μη, που θα πλαισιώσουν το σχήμα και τους φιλοξενούμενούς του με αυτοσχέδιες χορωδίες.

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο) 

Πέμπτη 11 Ιουνίου
ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ!

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Το Σύνολο Ρεμπέτικης Μουσικής Κατεύθυνσης Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μια συναυλία με προπολεμικά τραγούδια του συνθέτη (πριν το 1940) επιμένοντας στο ύφος των πρώτων ηχογραφήσεων των τραγουδιών. Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σε CD ως η πρώτη δισκογραφική παραγωγή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Επιπρόσθετα, η βραδιά θα έχει τη σαγηνευτική λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα και το «The Eastern Piano Project» του Νίκου Ορδουλίδη, οι οποίοι θα αποκαλύψουν κρυμμένες πτυχές και δυνατότητες της μουσικής του Τσιτσάνη μέσα από πιανιστικές διασκευές υψηλής μουσικής απόλαυσης!

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Σάββατο 13 Ιουνίου
ΝΕΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης φετινής συνεργασίας του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το κοινό θα απολαύσει μια συναυλία των μουσικών συνόλων της Κατεύθυνσης Κλασικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Ορχήστρα Πνευστών & η Ορχήστρα Τζαζ του Τ.Μ.Ε.Τ. – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο επίκουρος καθηγητής και διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Γιώργος Βράνος και ο αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Ζέρβας.

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήριο: 5€

Τετάρτη 17 Ιουνίου
CARPE DIEM – ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Η γερμανική δισκογραφική εταιρία Carpe Diem ολοκλήρωσε προσφάτως δύο νέες παραγωγές και τις παρουσιάζει στο κοινό του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Για την πραγματοποίηση αυτών των παραγωγών συνεργάστηκαν 9 διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί και το αποτέλεσμα θα το απολαύσουμε σε δυο συναυλίες – παρουσιάσεις που θα δοθούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 21:00.

Η βραδιά θα ανοίξει με την δισκοπαρουσίαση του «Mneme», με το σύνολο παλαιάς μουσικής της Μεσογείου Εx Silentio, το οποίο φιλοξενεί την τραγουδίστρια Θεοδώρα Μπάκα. Η «Μνήμη» περιλαμβάνει κοσμική μουσική του Μεσαίωνα από τη νότια Ευρώπη, καθώς και παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του μουσικού έργου «Udopia» του Θύμιου Ατζακά το οποίο και πρωτοπαρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του και την ψηφιακή του αποτύπωση σε επερχόμενο CD, και πάλι από την Carpe Diem.

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Πέμπτη 18 Ιουνίου
GRUPO EXTRA FULL BAND LIVE

Οι Grupo Extra, θεωρούνται πως είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της latin σκηνής κι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το 6μελες συγκρότημα από τον Άγιο Δομίνικο θα βρεθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για να απογειώσει το κοινό με τους λικνιστικούς ρυθμούς της Bachata και της Μerengue!

Οι διάδοχοι, (όπως τους χαρακτηρίζουν) των Aventura έχουν στις μουσικές αποσκευές τους όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες που τους έκαναν διάσημους: «No Se Como Me», «Ni Una Llamada», «Lejos De Ti», «Quisiera Llolar», «Chula»…

Οι Grupo Extra σας προσκαλούν στο «μουσικό ταξίδι» τους, που μόλις αρχίζει και σίγουρα δεν έχει όρια, οπότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι για να υπνωτιστείτε με τον όμορφο ρυθμό της Bachata!

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)

Παρασκευή 19 Ιουνίου
«ΑΚΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΕ» – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Το κοινό του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί έναν μεστά αυθεντικό λαϊκό ερμηνευτή, τον Στράτο Διονυσίου, μέσα από μια ιδιαίτερη συναυλία – αφιέρωμα, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Άκου βρε φίλε…».

Τα τόσο γνωστά και εμβληματικά λαϊκά κομμάτια που έχει τραγουδήσει θ’ ακουστούν ξανά από δύο εξίσου δυνατές φωνές, των δύο γιων του, Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Μια συναυλία που θα ξυπνήσει μνήμες και θα συγκινήσει με το γνήσιο τρόπο που το καταφέρνουν τα  μεγάλα λαϊκά τραγούδια…

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιουνίου
ΠΙΚ ΝΙΚ ΤΕΧΝΗΣ

Οι σπουδαστές των σχολών πολιτισμού και τεχνών της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, καλούν γονείς και φίλους σ’ ένα γεμάτο χρώματα, μουσικές, εικόνες, χορό και θεατρικά παιχνίδια, πρωτότυπο ΠΙΚ ΝΙΚ!

Στη διάρκεια του οι συμμετέχοντες (και μαζί τους και όλοι οι υπόλοιποι!) θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να βιώσουν ό,τι δημιούργησαν στη διάρκεια της χρονιάς, να μοιραστούν τη χαρά της έκφρασης, της δημιουργίας, της παρέας…

Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 22, Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Ιουνίου
JAZZ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών «μεταφέρεται» για ένα τριήμερο στο Θέατρο Κήπου και παρουσιάζει ένα πανόραμα της τζαζ σκηνής της πόλης. Γνωστοί και νέοι μουσικοί θα συνεργαστούν και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στους γοητευτικούς δρόμους της τζαζ…

Στο τριήμερο θα παίξουν οι:

Target Jazz Band (Χρήστος Αναστασιάδης – τρομπέτα, Γιώργος Αβραμίδης – τρομπέτα, Γιώργος Jojo Πετκάρης – τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Τσάκωνας – τενόρο σαξόφωνο, Ευθύμης Τσακίρης – βαρύτονο σαξόφωνο και φλάουτο, Δημήτρης Γουμπερίτσης – ακουστικό μπάσο, Ιάσωνας Γερεμτζές – κρουστά, Νίκος Ψωφογιώργος – τύμπανα).

Κώστας Μαγγίνας Trio (Κώστας Μαγγίνας – κιθάρα, Αγαμέμνων Μάρδας – ακουστικό μπάσο, Γιώργος Κλούντζος – Χρυσίδης – τύμπανα).

Plan 3 + Χάρης Καπετανάκης (Μάκης Στεφανίδης – κιθάρα, Λάκης Τζήμκας – ακουστικό μπάσο, Χρήστος Γερμένογλου – τύμπανα, Χάρης Καπετανάκης – τενόρο σαξόφωνο).

Δημήτρης Αγγελάκης Quartet (Δημήτρης Αγγελάκης – βιμπράφωνο, Γιάννης Παυλίδης – κιθάρα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου – ακουστικό μπάσο, Νίκος Βαριαμίδης – τύμπανα).

Χάρης Ιωάννου Quartet (Χάρης Ιωάννου – σαξόφωνο, Oleg Chaly – πιάνο, Γιώργος Σμυρνής – ακουστικό μπάσο, Νίκος Βαριαμίδης – τύμπανα).

Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα υποβλητικό Αφιέρωμα στον Cole Porter, με τη συμμετοχή τριών σημαντικών και ιδιαίτερων τραγουδιστριών της Θεσσαλονίκης, της Σεμέλης Ταγαρά, της Αλεξάνδρας McKay και της Μυρτώς Μποζίκη. Θα συμμετέχουν και οι μουσικοί James Wylie (άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Γουμπερίτσης (ακουστικό μπάσο) και Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα).

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (ταμείο)

Πέμπτη 25 Ιουνίου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παρουσιάζει μια σειρά μουσικών δρώμενων με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το μουσικό δρώμενο «Ηλιοείδεια – Χαρμολύπη» σε μουσική και στίχους Ηλία Παπαδόπουλου. Θα ακουστεί στην αφήγηση το «Θερινό Ηλιοστάσιο» του Γιώργου Σεφέρη. Παίζουν τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του τμήματος ΜΕΤ – Κατεύθυνση «Ελληνική Παραδοσιακή (Δημοτική) Μουσική», σε επιμέλεια Ηλία Παπαδόπουλου.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η σύνθεση «Τιρκουάζ» σε μουσική και στίχους Αλέξανδρου Ριζόπουλου.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 26 Ιουνίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
…κι ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Με κριτήριο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των… φίλων τους, ο Δημήτρης και η Ραλλία έχουν φτιάξει μια μουσική παράσταση συνδυάζοντας τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, με ήχους λαϊκούς, έντεχνους, παραδοσιακούς και σύγχρονους, με χρώμα ελληνικό αλλά και με μη αναμενόμενες διασκευές που θα προκαλέσουν έκπληξη στο κοινό τους…

Παράλληλα έρχονται να μας θυμίσουν τις πιο λαμπρές στιγμές του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιτυχίες που σημάδεψαν το χώρο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής: «Ρόζα», «Λαδάδικα», «Σ’αναζητώ στη Σαλονίκη», «Δυο Νύχτες», «Πες μου πού πουλάν καρδιές», «Δώσε μου φωτιά» και άλλες πολλές, εκτελεσμένες από την ορχήστρα του αείμνηστου καλλιτέχνη. Ένα πλούσιο αφιέρωμα στον τελευταίο μύθο του λαϊκού τραγουδιού, που με το πάθος της φωνής του, έκανε το κοινό να ανατριχιάζει.

Μια διασκεδαστική και κεφάτη διαδρομή που θα δημιουργήσει μοναδική παρεϊστικη ατμόσφαιρα!

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (περιορισμένα), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Κυριακή 28 Ιουνίου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παρουσιάζει μια σειρά μουσικών δρώμενων με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ένα Αφιέρωμα στη Μουσική της Αρμενίας, με αρμένικα τραγούδια, σκοπούς και συνθέσεις Αρμενίων της διασποράς, σε επιμέλεια Σωκράτη Σινόπουλου.

Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι Βαλκανικοί Ρυθμικοί Κύκλοι – δύο μουσικές ενότητες για την ανάδειξη ρυθμικών κύκλων που απηχούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σε επιμέλεια Κώστα Πουλιανάκη.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 29 Ιουνίου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παρουσιάζει μια σειρά μουσικών δρώμενων με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το «Ηλιοδρόμιο» του Ηλία Σαρηγιαννίδη. Πρόκειται για την πτυχιακή παρουσίαση, που θα γίνει αφενός με δύο έργα με συμφωνική ορχήστρα και σύνολα παραδοσιακών οργάνων και αφετέρου με συνθέσεις που ερμηνεύονται από την ομάδα «Ηλιοδρόμιο».

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 30 Ιουνίου
«ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

Τον τόσο ιδιαίτερο σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη όλοι τον έχουμε αγαπήσει για τη λοξή και με γούστο ματιά του στην ελληνική πραγματικότητα και για ταινίες που άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στο σώμα του ελληνικού κινηματογράφου. Την Τρίτη 30 Ιουνίου θα τον γνωρίσουμε και με κάπως… διαφορετικό τρόπο.

Η ταινία του «Ας περιμένουν οι γυναίκες», με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Μπακιρτζή, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή μουσική εκτέλεση, αναδεικνύοντας και μια άλλη δυναμική των εικόνων της, αλλά και συστήνοντας στο κοινό μια πρωτότυπη θέαση!

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

ΙΟΥΛΙΟΣ
Τετάρτη 1 Ιουλίου
«ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ»

Η Τάνια Τσανακλίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου κι η Κορίνα Λεγάκη συνομιλούν επί σκηνής με το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου, το βιολί του Στέργιου Γαργάλα και το ακορντεόν του Παναγιώτη Τσεβά.

Το κοινό του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θ’ ακούσει τραγούδια αγαπημένα και λαμπερά από το προσωπικό ρεπερτόριο της πάντα ιδιαίτερης Τάνιας Τσανακλίδου, τραγούδια πασίγνωστα κι ωραία του Γιώργου Ανδρέου, τραγούδια εξαίσια από τη συνεργασία της Ρίτας Αντωνοπούλου με τους συνθέτες που τη σημάδεψαν, τραγούδια ελληνικά και ξένα θαυμαστά που η Κορίνα Λεγάκη τραγούδησε σε δίσκους και συναυλίες.

Τραγούδια ακόμα που όλη η παρέα αγαπάει και ζηλεύει, λαϊκά και «έντεχνα», παλιά και νεώτερα: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Μούτσης, Σπανός, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Σαββόπουλος, Λοΐζος, αλλά και Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Ζούδιαρης. Και φυσικά Τσιτσάνης και Καλδάρας και Χιώτης και τόσοι άλλοι…

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (περιορισμένα), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Πέμπτη 2 Ιουλίου
«18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Στο δρόμο και στις περιοδείες για 18 χρόνια δεν είναι και λίγο! Ή τουλάχιστον είναι μια καλή αφορμή για γιορτή! Αυτό σκέφτηκε κι ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς και επιστρέφει στη σκηνή της αγαπημένης του Μονής Λαζαριστών για να γιορτάσει αυτήν τη γλυκιά «ενηλικίωση», τόσο στη σκηνή όσο και στη δισκογραφία, μ’ ένα πρόγραμμα που ακολουθεί όλη τη σειρά αυτής της πορείας.

Και το κάνει έχοντας σπουδαία παρέα! Καλεσμένοι του αντιπροσωπευτικά, κάποιοι από τους σημαντικούς φίλους και σπουδαίους  ερμηνευτές των τραγουδιών του, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ζωή Παπαδοπούλου κι ο Μπάμπης Στόκας σε μια παράσταση – γιορτή με πρωταγωνιστή την αγάπη στα τραγούδια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια αγαπημένα, από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Για να σε συναντήσω» και το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» έως το «Πιάσε με», το «Είναι εντάξει μαζί μου», το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ» και τα πρόσφατα «Η Επιμονή σου», «Μετακόμιση τώρα» και «Βρέχει στην Ίωνος Δραγούμη».

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 8€ (ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο), Κάτοχοι biscotto members card: 9€, biscotto members 10€ (στο ταμείο της Μονής Λαζαριστών)

Δευτέρα 6 Ιουλίου
«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ»

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου με τη συνοδεία της «Ορχήστρας των Αισθήσεων» θα πάρουν το κοινό του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και θα το τριγυρίσουν, μ’ ένα μοναδικό μουσικό τρόπο, στις γειτονιές της Ελλάδας.

Μια συναυλία εξαιρετικών αισθήσεων και απόλαυσης με οδηγό κομμάτια όπως «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Όλα δικά σου μάτια μου», «Το άγαλμα», «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Τι σου’ κανα και πίνεις», «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Οι χάντρες», «Δώδεκα μαντολίνα», «Τόσα καλοκαίρια», «Ξημερώνει Κυριακή», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» και τόσα άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια…

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (περιορισμένα), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Πέμπτη 9 Ιουλίου
«Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΤΟΥ BUSTER KEATON

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ένας «Στρατηγός» θα καταλάβει τη σκηνή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών!

Η εμβληματική ταινία του Μπάστερ Κίτον θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή εκτέλεση της μουσικής της επένδυσης από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη!

Μια μοναδική ευκαιρία σπάνιας κινηματογραφικής απόλαυσης…

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Δευτέρα 13 Ιουλίου
«Ο ΓΟΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ»

Πόσο καλά πιστεύετε πως ξέρετε τη Μελίνα Κανά; Πόσα πρόσωπά της έχετε ανακαλύψει μέσα από τα τραγούδια που της εμπιστεύτηκαν δημιουργοί όπως οι Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου και τόσοι ακόμη;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και γίνεται ακόμα δυσκολότερη με το νέο της δίσκο «Ο γόης του Θησείου» που δίνει μια ακόμα διάσταση της σπουδαίας ερμηνεύτριας. Κοινή συνισταμένη, ωστόσο, είναι μια ερμηνεία που αναδεικνύει τον λυρισμό  και το πάθος των τραγουδιών.

Μαζί με τον Πέτρο Μάλαμα η Μελίνα Κανά θα δώσει μια εξαιρετικής σημασίας συναυλία στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και θα μας θυμίσει γιατί εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει ευχάριστα…

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Τετάρτη 15 Ιουλίου
«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ»

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της Αλέκας Κανελλίδου, το μυαλό του καθένα πηγαίνει σε μια υπέροχη φωνή, ευρείας γκάμας και ανυπέρβλητης έκτασης που έχει χαράξει το σώμα της ελληνικής μουσικής!

Αυτό το μοναδικό ηχόχρωμα η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια, η οποία έχει σφραγίσει με την ποιότητα της ερμηνείας της μιαν ολόκληρη εποχή, θα το μεταφέρει για πρώτη φορά εκτός Αθηνών σε επιλεγμένους χώρους.

Μεγάλα τραγούδια κι επιτυχίες που έγραψαν συνθέτες, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα, θα «ακουμπήσουν» τις μουσικές καρδιές μας…

Στη συναυλία θα ακουστούν και τραγούδια από συνθέτες όπως, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται και κλασικές δημιουργίες ή τραγούδια ξενόγλωσσα που η ερμηνεία της Αλέκας Κανελλίδου τους έχει δώσει άλλη υπόσταση, όπως το «Killing Me Softly».

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Πέμπτη 16 Ιουλίου
«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Το «Μουσικό Πλήρωμα» είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από μουσικούς με πλούσια πείρα, αλλά και μεγάλη αγάπη για το ελληνικό τραγούδι.

Στη συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τους θεατές  στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής.

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήριο: 5€

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Ιουλίου
«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ»

Το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή ανεβαίνει φέτος το καλοκαίρι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.

Είναι η ιστορία του πάμπλουτου, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλη, ράφτη από τη Σύρα, που έρχεται στην Αθήνα, μαζί με τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, για να ζητήσει σε γάμο την κόρη του κοινωνικά ανερχόμενου μεγαλοξενοδόχου κυρ Σπύρου. Η Ανθούσα, όμως, δεν είναι μόνο πανέμορφη και πολύ νεώτερη, αλλά έχει και κρυφό δεσμό με το νεαρό Ξανθούλη και ως εκ τούτου δηλώνει πως θα παντρευτεί τον Κουτρούλη, μόλις ο τελευταίος γίνει υπουργός…

Σ’ αυτή την… αενάως επίκαιρη κωμωδία πρωταγωνιστεί ο Τάσος Πεζιρκιανίδης στο ρόλο του Κουτρούλη, ενώ δίπλα του παίζουν η Κλειώ Δανάη Οθωναίου ως Ανθούσα, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος ως Στροβίλης, ο Αστέρης Πελτέκης ως Ξανθούλης και ο Δημήτρης Κολοβός ως πατέρας.

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήριο: 10€

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Δευτέρα 24, Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ο Γιώργος Γελαράκης θα δώσει μια συναυλία που θα κινηθεί σε πολλά διαφορετικά μουσικά μονοπάτια με swing, funk, rock ‘n’ roll διασκευές, με ακυκλοφόρητα καινούρια τραγούδια, καθώς και τραγούδια από το άλμπουμ «Ονειροποιός», με καλοκαιρινή διάθεση…

Την Τρίτη 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η ιδιαίτερη μουσική παράσταση ΜΟΤ  Α ΝΟΤΕ – Όταν οι λέξεις ανταμώνουν με το τραγούδι. Πρόκειται για μια παράσταση με ποίηση και τραγούδια που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι Γιάννης Τσολακίδης (στο τραγούδι και τις συνθέσεις), Τέλλος Φίλης (στην ανάγνωση- αφήγηση των ποιημάτων) και Σάκης Λάιος (στο πιάνο). Τους συνοδεύουν οι Δημήτρης Νικολούδης (τραγούδι), Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτρια (απαγγελίες) και τρεις ακόμη μουσικοί (κρουστά, βιολί, ακορντεόν.)

Τέλος, την Τετάρτη 26 Αυγούστου το γνωστό μουσικό σχήμα «Μελωδιστές» θα δώσει μια μοναδική συναυλία.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Δευτέρα 31 Αυγούστου & Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου οι «Puppeteears», ένα μουσικό – θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελείται από μία παρέα μουσικών – performers που έχουν ως στόχο να κάνουν τον κόσμο να χορεύει και να ταξιδεύει με μελωδίες από ολόκληρο τον πλανήτη.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου η Σοφία Αβραμίδου θα δώσει μια συναυλία με τη γνωστή ζεστή της φωνή, σε γνώριμα και άγνωστα μουσικά μονοπάτια.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί ένα Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο, υπό τον τίτλο – στίχο «Αγαπάω και αδιαφορώ». Η μορφή του Νικόλα Άσιμου ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, μέσα από τη μουσικοθεατρική παράσταση που οργανώνει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Κορδέλλας με τη συμβολή διαφόρων καλλιτεχνών. Ένα αφιέρωμα που στήθηκε με πολλή αγάπη, μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και πηγαία αυθεντικότητα, μεταφέροντας με σεβασμό στη σκηνή τη ζωή και το έργο του.

Τέλος, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται το σύνολο The Performers Quartet. Τα μέλη του είναι η Βιργινία Γκαϊντατζή, η Δήμητρα Αθανασάτου, η Αθανασία Θωμοπούλου και ο Γρηγόρης Πυριαλάκος. Το σύνολο συνοδεύει στο electone (organ) ο Παναγιώτης Κουντούρης, ο οποίος επιμελείται και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών.

Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήριo: 5€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
«PLAY» – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ & VASSILIKOS

Σχεδόν πάντα κάτι μαγικό προκύπτει όταν δυο εμπνευσμένοι κι ευαίσθητοι άνθρωποι συνεργάζονται, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Έλλη Πασπαλά και τον Vassiliko… Οι δυο τους αγαπάνε τα ίδια πράγματα στη μουσική: την αφοπλιστική ειλικρίνεια της Joni Mitchell, την ονειρική μαγεία του Henri Mancini, την σκοτεινή, υπόγεια μουσική του Τom Waits, τις μοναδικές μελωδίες των Beatles και φυσικά τη βαθύτατη λαϊκή ευγένεια του Βασίλη Τσιτσάνη και την αξεπέραστη γοητεία του κόσμου του Μάνου Χατζιδάκι.

Όλα αυτά θα ξεδιπλώσουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, έχοντας στο πλάι τους, δύο σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, το σαξοφωνίστα και συνθέτη David Lynch και τον πιανίστα και συνθέτη Τάκη Φαραζή.

Μια απρόοπτη συνάντηση με διαδραστικό χαρακτήρα, όπου βρίσκουμε την Έλλη Πασπαλά, εκτός από το τραγούδι, στο πιάνο και τα κρουστά και τον Vassiliko στο τραγούδι, την κιθάρα, το μπάσο, αλλά και τα τύμπανα!

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ

Μια αναδρομή, με μοναδικό τρόπο σε τραγούδια, απ’ το 1989 έως το 2015 θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Γιάννη Μηλιώκα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Μουσικές και λόγια πού χάραξαν και άγγιξαν με τον τρόπο τους εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων…

Η ευαισθησία και η φαντασία του Φίλιππου, συναντά το χιούμορ και τον μουσικό σαρκασμό του Γιάννη, σε ένα μουσικό συνδυασμό που «πατάει» γερά πάνω σε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια που όλοι έχουμε τραγουδήσει…

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ολοένα και πιο αναβαθμισμένη ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει πως αξίζει της προσοχής μας. Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών συνεργάζεται φέτος μ’ αυτήν την ορχήστρα για μια συναυλία με μοναδικό πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις.

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
THE SOUND OF CITY FESTIVAL

Η σύγχρονη μουσική έκφραση θα έχει συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών! Το The Sound of the City Festival Vol.1 έρχεται την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών για να φέρει τη φωνή μιας ολόκληρης γενιάς για λίγες ώρες στο προσκήνιο!

Οι Ψυχοδράμα07 και οι Στίχοιμα είναι δύο underground hip hop συγκροτήματα που οι στίχοι τους χαρακτήρισαν μια ολόκληρη γενιά. Τον Οκτώβρη του 2014 τα δύο συγκροτήματα σε ένα κατάμεστο Gagarin απέδειξαν πως έχουν χτίσει ένα πυρήνα κόσμου σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, χωρίς κανενός είδους προώθηση από τα συμβατικά ΜΜΕ. Ένα χρόνο σχεδόν μετά, είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης να ζήσει αυτό το ιστορικό για τα δεδομένα του live!

Τη συναυλία θα «προλογίσουν» ο UnknownArtist και ο Erga Omnes, δυο νέοι hip hop καλλιτέχνες με διαφορετικές επιρροές αλλά με την ίδια σπίθα. Τέσσερις καλλιτέχνες, τέσσερα στιγμιότυπα διαφορετικά μα όλα σήμα κατατεθέν της ίδιας γενιάς…

Ώρα έναρξης: 20:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών, μαθητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη… Μία μέρα με καλλιτεχνικά δρώμενα, παζάρι και φαγητό με άρωμα Κωνσταντινούπολης. Τούρκοι και Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες, πολίτικη κουζίνα και πολλά άλλα.

Η Μεσόγειος, το Αιγαίο και η Μαύρη Θάλασσα. Τρεις τόποι με πλούσια πολιτιστική ταυτότητα που αντέχει μέσα στο χρόνο. Πολιτιστικές κοιτίδες που δημιούργησαν μία μοναδική λαϊκή παράδοση, με συγγενικά στοιχεία και επειδή ο πολιτισμός ήταν πάντα μία γέφυρα πολιτισμού, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν Τούρκοι και Έλληνες καλλιτέχνες, με μουσική, εκθέσεις και την πλούσια κουζίνα της Πόλης. Και φυσικά ο σκοπός της συνάντησης –που έρχεται από πολύ παλιά- είναι να δείξουμε τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει…

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες. Ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά…

Ώρα έναρξης: 19:00
Εισιτήριο: 3€

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Μικτή Χορωδία «Νίκος Αστρινίδης» με 100 μουσικούς, χορωδούς και σολίστ θα ερμηνεύσουν μουσική του Zbigniew Preisner από τις ταινίες του Krzysztof Kieslowski, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Καμπάνη Σαμαρά.

Ακόμη, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από γνωστές ταινίες και σειρές. Ετοιμαστείτε να… ακούσετε τα Game of Thrones, Star Wars, Νονός, Αποστολή, Πειρατές της Καραϊβικής, Liebertango, Δόκτωρ Ζιβάγκο, Wall (Pink Floyd), Στέλλα, Ποτέ την Κυριακή, America – America.

Όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα, θα προβάλλονται αποσπάσματα από αυτές τις ταινίες, σκηνοθετημένες ειδικά για την εκδήλωση από τον Τηλέμαχο Κοεμτζόπουλο.

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ένα θεατρικό τριήμερο με νέες θεατρικές ομάδες για… καλό σκοπό. Παραστάσεις που εκτός από την καλλιτεχνική απόλαυση προσφέρουν και την ικανοποίηση της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, αφού τα έσοδα δίνονται για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παύλου Μελά.

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα «ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο συμβολαιογράφος», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου. Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, σκιαγραφώντας ανθρώπους που συνεχίζουν τις εμμονές τους…

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα «HART ATTACK» παρουσιάζει το έργο «Τρεις τύποι για γέλια και για κλάματα» της Σωτηρίας Ζάνταλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. Το έργο είναι μια σύγχρονη επιθεώρηση, σε στυλ αριστοφανικής κωμωδίας, με πολλή μουσική και χορό.

Τέλος, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα «ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε μια παράσταση με αρκετά σύγχρονα στοιχεία.

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 6€ (προπώληση), 8€ (ταμείο)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 2, Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών διοργανώνει το 7ο ΑΝΑΚΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ. Πρόκειται ουσιαστικά για μία άλλη δυτική πράξη τέχνης, ένα νέο κύκλο αναζήτησης και κατάθεσης προτάσεων, ιδεών, σκέψεων, συνεργιών, επικοινωνίας και αλληλοεπίδρασης…

Loading...
Στο επόμενο Street Art Festival θα μάθεις ακόμα και να ζωγραφίζεις!
To μεγαλύτερο Street Art Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!