Skip to content

O νέος κύκλος σεμιναρίων της Stereosis School of Photography ξεκινάει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μία νέα σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της και ένας από του λόγους που χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό είναι γιατί μαζί της σηματοδοτείται για μία ακόμα φορά η έναρξη ενός νέου κύκλου σεμιναρίων από το φωτογραφικό κέντρο Stereosis (SSP), που από το 2004 προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία και κατάρτιση σε όσους επιζητούν να διευρύνουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες μέσα από τη φωτογραφία.

Αν λοιπόν είσαι από αυτούς, που δεν αρκούνται απλώς στο να παρακολουθούν ανελλιπώς τις διαδρομές της σχολής, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δύο ετήσιες εκθέσεις της κι  επιθυμείς να εμπλακείς πρακτικά με τη φωτογραφία, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις το ανοιχτό κάλεσμα που θα γίνει στο χώρο της Stereosis (Ζεύξιδος 3), αυτήν τη Δευτέρα, στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος αρχαρίων (Back to Basics), να ξεναγηθούν στους χώρους του κέντρου και -φυσικά- να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στους εισηγητές της σχολής Άγγελο Ζυμάρα, Εμμανουήλ Παπαδόπουλο, Κοσμά Παυλίδη και Πασχάλη Τσεϊνέ.

Είτε επιθυμείς να αποκτήσεις απλώς μία πρώτη -αλλά ουσιαστική- επαφή με το αντικείμενο της φωτογραφίας, είτε ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις το σύνολο των έξι εκπαιδευτικών προγραμμάτων που το κέντρο Stereosis προσφέρει ανά τετράμηνο, το σεμινάριο αρχαρίων αποτελεί σίγουρα το ιδανικό ξεκίνημα για εσένα.

Στις 15 συναντήσεις του, οι σπουδαστές εισάγονται στην ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία με την χρήση μηχανών 35mm, μια επιλογή που σύμφωνα με τον εισηγητή του προγράμματος αρχαρίων Κοσμά Παυλίδη αποτελεί την ιδανική άσκηση πειθαρχίας για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μέσο, προσφέροντάς τους τις βάσεις που απαιτούνται για το χειρισμό τόσο της αναλογικής όσο και της ψηφιακής μηχανής.

Στο τέλος του πρώτου αυτού κύκλου, οι σπουδαστές είναι πλήρως εξοικειωμένοι με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική σύνθεση της φωτογραφίας, την αισθητική και την ιστορία του μέσου και φυσικά γνωρίζουν να εμφανίζουν και να τυπώνουν στον σκοτεινό θάλαμο, ο οποίος είναι πάντα ανοιχτός σε όλους τους σπουδαστές ανεξαρτήτως επιπέδου φοίτησης.

Ακολουθεί ένα τετράμηνο αφιερωμένο στην εφαρμοσμένη φωτογραφία, που περιλαμβάνει την εξοικείωση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με διάφορα είδη φωτογραφίας, όπως -μεταξύ άλλων- τη φωτογραφία στο studio, τη νυχτερινή φωτογραφία και τη διεύθυνση φωτογραφίας στον κινηματογράφο.

Σειρά στον τρίτο κύκλο σπουδών έχει η εμβάθυνση στο δημιουργικό κομμάτι της φωτογραφίας, εισάγοντας τους σπουδαστές στην έγχρωμη φωτογραφία, τη σημειολογική γλώσσα του μέσου αλλά και τις δημιουργικές χρήσεις του flash.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, καθώς και ένας κύκλος μαθημάτων σχετικός με την καλλιτεχνική διερεύνηση των δυνατοτήτων του μέσου μέσα από την περεταίρω εξάσκηση στα θέματα του τοπίου και του πορτρέτου, ενώ ο έκτος και τελευταίος κύκλος είναι αφιερωμένος στη δημιουργία από τους συμμετέχοντες του δικού τους προσωπικού Portfolio.

Στόχος του τελευταίου αυτού προγράμματος είναι η εξοικείωση των σπουδαστών με τα κριτήρια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σώματος δουλειάς, το οποίο θα μπορούν να παρουσιάσουν στο μέλλον σε εκθέσεις, φεστιβάλ και open calls φωτογραφικών διοργανώσεων, στις οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια φοίτησής τους οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του κέντρου, που είναι εξοπλισμένη με σπάνια φωτογραφικά εγχειρίδια και η οποία σύμφωνα με τους εισηγητές του κέντρου αποτελεί ένα οικείο και αγαπημένο σημείο μελέτης, αναστοχασμού και συνάντησης για του σπουδαστές του.

Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος, οι παρευρισκόμενοι στο ανοιχτό κάλεσμα που θα γίνει τη Δευτέρα στον χώρο της σχολής, έχουν πιθανότητες να λάβουν την υποτροφία που η Stereosis, έχει εξασφαλίσει για τον 1ο κύκλο σεμιναρίων (Back to Basics), προσθέτοντας άλλον έναν στους λόγους για να γίνει κανείς άμεσα μέλος της ομάδας της και να ξεκινήσει ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργικότητα, γνώσεις και νέες οπτικές γύρω από την πρακτική της φωτογραφίας.

______________________

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis (SSP) ξεκινάει νέους κύκλους σεμιναρίων.

Ανοιχτό κάλεσμα για την παρουσίαση των σεμιναρίων – ξενάγηση στον χώρο από τους εισηγητές.

Δευτέρα 18.09 για τα τμήματα:
19:00 Back to basics (Photo I)
20:00 Applied Photography (photo II).

Τρίτη 19.09 στις 19.00 για τα τμήματα:
Expressive Photography and Symbolism (Photo III) και Issues in Contemporary Photography (Photo IV).

Δειτε περισσότερα: www.stereosis.com

AUTHOR

Ιωάννα Μακρυγιάννη

Μια ψυχαναγκαστική δασκάλα που ονειρεύεται τον κόσμο της διανόησης. Η έλλειψη δεξιοτεχνίας την οδήγησε στη θεωρία κι έτσι η ιστορία της τέχνης θα είναι πάντα η περήφανη αγάπη της. Η άλλη, εκείνη για την εκπαίδευση, είναι κρυφή (σςςς).

Loading...
Όλο το line up του φετινού Reworks Festival!
«Μια ημερομηνία πριν από χρόνια», το ποίημα της Παρασκευής.