Skip to content

Αποτυπώνοντας την αιώνια ομορφιά των πινακίδων στο Παρίσι.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι εικόνες του Γερμανού φωτογράφου Sebastian Erras, που μετακόμισε στο Παρίσι πριν από δέκα χρόνια, αφηγούνται μια εναλλακτική ιστορία της πόλης μέσα από τις βιτρίνες της. «Τις περισσότερες φορές απλά περνάμε μπροστά απ’ αυτά τα καταστήματα», λέει. «Μπορεί να παρατηρήσουμε τη βιτρίνα, αλλά ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό».

Όντας κομμάτι ενός project με την εταιρεία Pixartprinting, έχει φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις δικοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, σοκολατοποιών και πολλών άλλων, γράφοντας κάθε φορά τη δική του ιστορία.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι εταιρείες πολλών εκατομμυρίων με ένα υποκαταστήματα σε κάθε γειτονιά», λέει. «Κοιτάω τους ανεξάρτητους εμπόρους και τεχνίτες που εξακολουθούν να κάνουν αυτό που ξεκίνησαν κάποτε».

La Boissonnerie | Το 1905, αυτό το εστιατόριο με ψάρια και κρασιά ήταν ιχθυοπωλείο (poissonnerie). Όταν ο Drew Harré (στη φωτογραφία) και ο επιχειρηματικός συνεργάτης Juan Sánchez το αγόρασαν, άλλαξαν το “p” σε “b”.
Paris Jazz Corner | Ένα κατάστημα τζαζ μουσικής που βρίσκεται στην αριστερή όχθη της πόλης. Συνιδρύθηκε από τον Maxime Hubert και πουλά μια μεγάλη ποικιλία από LP, CD, βιβλία και φυλλάδια, καθιστώντας το αγαπημένο στην τζαζ κοινότητα της πόλης.
Cine Images | Χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, μια γκαλερί που έστρεψε το ενδιαφέρον της στον κινηματογράφο το 1976. Διευθύνεται από τον Alexandre Boyer, ενώ είναι η παλαιότερη γκαλερί στην Ευρώπη αφιερωμένη στον κινηματογράφο. Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Σπάικ Λι θεωρούνται μεγάλοι fans.
Debauve et Gallais | Άνοιξε στο Saint Germain τον Μάιο του 1800 και σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες του Ναπολέοντα, αυτή είναι η μόνη σοκολατοποιία μεταξύ των ιστορικών μνημείων της Γαλλίας σήμερα, ιδιοκτησία των Bernard Poussin και Diane Junique.
La Pharmacie | Αν και μοιάζει με ένα φαρμακείο του προηγούμενου αιώνα, το La Pharmacie είναι ένα εστιατόριο του σεφ Christophe Duparay που σερβίρει παραδοσιακή γαλλική κουζίνα. Στα ράφια υπάρχουν παλιά κεραμικά δοχεία ιατρικής μαζί με μπουκάλια κρασιού και τσαγιέρες.
Clair de Rêve | Ο Gilles Berthommier φτιάχνει τις κούκλες, τα μηχανικά παιχνίδια και τα μουσικά κουτιά του σε αυτό το εργαστήριο από το 1991. Το εργαστήριο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα και είναι το τελευταίο του είδους του στο Παρίσι.
Les Degrés de Notre Dame | Μεταξύ 1800 και 1900 αυτό το ξενοδοχείο ήταν ένας οίκος ανοχής, όπου οι πελάτες έδεναν τα άλογά τους στη ρεσεψιόν. Το λόμπι χρησιμοποιείται πλέον ως εκθεσιακός χώρος από τον φιλότεχνο Avijid Gosh.
Les Céramiques du Marais | Η Dorothée Hoffmann άνοιξε το εργαστήρι κεραμικής της το 2011. Δουλεύοντας σε κεραμικά, τερακότα, σμάλτα και γυαλί, ειδικεύεται στα κεραμικά ζώα και εργάζεται όλη μέρα παρέα με τον σκύλο της, τον Ντάρμα.
Alain Maître Barbier | Το κουρείο του Alain, που χαρακτηρίζεται ως ένα ασυνήθιστο μουσείο του Παρισιού, είναι γεμάτο με αντικείμενα που σχετίζονται με το ξύρισμα από όλο τον κόσμο. Ο Alain εργάζεται εδώ για 20 χρόνια, ενώ δίνει σε κάθε άτομο που αγοράζει ξυράφι ένα «μάθημα ξυρίσματος».
Patisserie Boulangerie Boris | Αυτό το παλιό ζαχαροπλαστείο, διακοσμημένο με βάση το ύφος του Moulin de la Galette, σύμβολο της Μονμάρτρης, βρίσκεται στη λίστα των γαλλικών ιστορικών μνημείων. Ο ιδιοκτήτης Boris Lumé, γνωστός για τα μικροσκοπικά choux του, ανέλαβε το 2013.
Julien Aurouze and Co | Στη βιτρίνα αυτού του καταστήματος με φυτοφάρμακα και παγίδες τρωκτικών θα βρείτε μια μακάβρια σειρά από αρουραίους που κρέμονται από ποντικοπαγίδες από το 1872. Τα αδέρφια Julien και Cécile Aurouze είναι η τέταρτη γενιά της οικογένειάς τους που έχει το κατάστημα.
Librairie des archives | Όταν ο βιβλιοπώλης Stefan Perrier ανακαίνιζε τον χώρο για να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο το 2002, βρήκε την πινακίδα ενός εργοστασίου καπέλων από τη δεκαετία του 1920 και αποφάσισε να την κρατήσει. Η Perrier πουλά βιβλία για την τέχνη, το σχέδιο, τη μόδα και τα κοσμήματα.

Το Art Nouveau, το Art Deco και ο φουτουρισμός θα υπάρχουν πάντα στην πόλη που ήταν και παραμένει μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές και ταξιδιώτες. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εμβαθύνετε σε αυτόν τον κόσμο με κάποιες ακόμη φωτογραφίες καταστημάτων που ο φωτογράφος Sebastian Erras συμπεριέλαβε στη συλλογή του.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Απ’ όλους τους πιο όμορφους δρόμους που διέσχισα… Εσύ!», το ποίημα της Παρασκευής.
Μία έκθεση φωτογραφίας για τη διαφορετικότητα.