Skip to content

Sherlok “Locked”!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κάποιος που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, σίγουρα θα ξεκινήσει την βόλτα του από την Τσιμισκή. Ως “Μέκα” της υπερκατανάλωσης, θα σταθεί στην ουρά των Μικέλ, για έναν take away coffee, ή θα στριμωχτεί κάπου ανάμεσα στα τραπέζια του και έπειτα θα κατηφορίσει προς την νέα, πλέον, παραλία, για να αγναντέψει, να ρεμβάσει, να ερωτευτεί και να χάσει καμιά θερμίδα. Η βόλτα, ως συνήθως, κλείνει με ένα πλούσιο γεύμα, σε ένα από τα άπειρα ουζερί, φαστφουντάδικα, ταβερνάκια και εστιατόρια της πόλης, που ξέρει να τιμά το καλό φαγητό και κάθε είδους πάθος. Κάποιος που μένει στην Θεσσαλονίκη, θα κάνει, πάνω κάτω, τα ίδια πράγματα, αφού ο παππούς Μικέλ και ο Μπουτάρης έχουν στιγματίσει τις καρδιές όλων. Ίσως, η μόνη αλλαγή που μπορεί να υπάρξει, είναι η βραδινή μπύρα στα φοιτητικά στενοσόκακα, που, συνήθως, μπαίνει σφήνα στο πρόγραμμα της ημέρας. Έτσι, λοιπόν, ψάχνοντας τρόπο να σπάσουμε την καθιερωμένη σαλονικιώτικη βόλτα και την σπαρίλα των παραπονιάριδων, πέσαμε πάνω στο “Locked”.

Σε μια διάθεση να το παίξω Σέρλοκ, έσυρα την Ειρήνη μαζί  μου, για τον ρόλο του Γουότσον, και ξεγλιστρήσαμε μέσα στα δωμάτια μυστηρίου, με την επιβλητική, μυστικιστική και μεστή, στους γρίφους, ατμόσφαιρα, να σε βάζουν απευθείας στο παιχνίδι. Στην υποδοχή συναντήσαμε την κ. Ειρήνη Ηλιάδου και μας είπε δυο λόγια, σχετικά με το δημιούργημά τους. Η ιδέα ανήκει στην ίδια και στον κ. Βασίλη Μάτσο, δυο φιλαράκια που δοκίμασαν το παιχνίδι μυστηρίου, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού τους, στο εξωτερικό.

10711530_10205458765977219_1399856906_n«Δεν είναι μόδα, είναι θέμα ψυχαγωγίας. Ο κόσμος ξεφεύγει από τα κοινά και διασκεδάζει πραγματικά». Κύριο μέλημα είναι η Θεσσαλονίκη να εξάγει νέα πράγματα και ιδέες – όχι, μόνο, να εισάγει. Προσπαθούν να καταφέρουν, να κάνουν το Locked, νούμερο ένα αξιοθέατο της πόλης και να προσφέρουν, μέσα από την ψυχή τους, την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, που βίωσαν και οι ίδιοι, όταν βρέθηκαν στην θέση των παικτών. Ονομάζουν τους εαυτούς τους, αναπληρωματικούς παίκτες και βοηθούν στην απόδραση των ομάδων, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που εμφανίζονται μέσα στα δωμάτια μυστηρίου.

Οι όροι είναι απλοί. Το ίδιο και ο σκοπός του παιχνιδιού. Στην επίλυση των μυστηρίων, έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ομάδες, που απαρτίζονται από 3 μέχρι 5 άτομα. Το κάθε δωμάτιο διαθέτει διαφορετικούς γρίφους και στοιχεία, τα οποία καλούνται οι παίκτες να συνδυάσουν, προκειμένου να επιλύσουν το μυστήριο και να αποδράσουν. Η διάρκεια του παιχνιδιού διαφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο, το ίδιο και η τιμή. Ωστόσο, πρόβλεψαν και μελέτησαν τις τιμές, προκειμένου να είναι προσιτές και προσαρμοσμένες στα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενοι σε κοινό, όλων των ειδών και των ηλικιών.  Τον χώρο επισκέπτονται, επίσης, εταιρίες, με σκοπό την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ομαδικότητας, αφού το συγκεκριμένο project έχει κριθεί άκρως κατάλληλο, για μια τέτοια δράση.

10751745_10205458728896292_611869518_nΣυντελούνται πρωτότυπα και δημιουργικά πράγματα στην πόλη, τα οποία περιμένουν την αποδοχή και την στήριξή μας. Η προσπάθεια για ανανέωση και εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων ψυχαγωγίας, είναι συλλογική και εξίσου σημαντική. Τα δωμάτια μυστηρίου σας επιφυλάσσουν απόκρυφους γρίφους και σας υπόσχονται ατελείωτη δράση και διασκέδαση. Το μόνο που απαιτούν από εσάς, είναι λογική, φαντασία και ομαδικότητα. Σας εύχονται, λοιπόν, καλή απόδραση!

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Ida | #tiff55
Οι Kadebostany επιστρέφουν στην Ελλάδα!