Skip to content

Sera J: Οταν η διάθεση για μουσική βρίσκει την techno!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η νέα χρονιά ξεκίνησε βρίσκοντας τον Δημήτρη, γνωστότερο ως Sera J, με δύο κυκλοφορίες στο ενεργητικό του. Ο Θεσσαλονικιός DJ κατάφερε τον περασμένο Νοέμβριο και μέσω της DSR Digital να «βγάλει» την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, το EP με τίτλο “Engagement” ενώ λίγο μετά, το κομμάτι “You Like So” συμπεριλήφθηκε στο compilation “Berlin Calling Vol.9” της Black Square Recordings. Με το έργο του και την παρουσία του στα τοπικά events, αποτελεί σημαντικό μέλος της νέας γενιάς techno καλλιτεχνών και ο Beater.gr βρήκε έναν πολύ καλό λόγο για να τον γνωρίσεις κι εσύ!

Το ξεκίνημά σου με την ηλεκτρονική μουσική;

Από την ηλικία των 13, έχοντας ήδη τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στη μουσική και στη σύνθεση, ξεκίνησε η πρώτη μου επαφή με την τότε γνωστή σε μένα ηλεκτρονική μουσική, “beatάκια” εννοώντας φυσικά την House. Στον καθένα μας ακούγεται αστείο τώρα, αλλά όλοι πιστεύω κάπως έτσι ξεκινήσαμε! Στην πορεία ήρθε στα χέρια μου, από τον αδερφό μου, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για το ξεκίνημά μου, ένας φάκελος με Tech House & Detroit ήχους. Έτσι, ήθελα να πειραματιστώ και εγώ, να συνδυάσω δικούς μου ήχους και να βγάλω κάτι δικό μου. Στα μετέπειτα χρόνια, ψάχνοντας και ακούγοντας πολύ και διαφορετική μουσική -και όχι απαραίτητα ηλεκτρονική(!)- ο ήχος μου άρχισε να αλλάζει, μέχρι που ανακάλυψα την techno όπου και καταστάλαξα. Με καθημερινή δουλειά λοιπόν πάνω στην παραγωγή, κατάφερα να φτιάξω κάτι και να μπορώ και εγώ να σταθώ στα πόδια μου, με την δική μου πλέον μουσική.

Πώς θα περιέγραφες το στιλ σου;

Όπως πιστεύω συμβαίνει σε κάθε καλλιτέχνη, έτσι και σε εμένα, μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι και στις παραγωγές μου αλλά και στα set μου. Tο στιλ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μείγμα διαφορετικών ειδών της techno συνδυάζοντας μοντέρνες μελωδίες, πολύ δυναμικές μπασογραμμές και acid ήχο. Φυσικά, δεν μπορούν να λείψουν τα Detroit αλλα και τα groovy στοιχεία, καθώς ο στόχος μου είναι πάντα τα set να είναι χορευτικά και διασκεδαστικά. Προσωπικά, πιστεύω πως η μουσική, πέρα από το ότι δεν έχει όρια, για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένας τρόπος έκφρασης. Για μένα, η μουσική είναι διάθεση!

Οι επιρροές σου;

Ίσως να είμαι λίγο γραφικός αλλά είμαι επηρεασμένος από έναν από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και πρωτοπόρους της techno μουσικής Jeff Mills, γνωστό και ως “The Wizard”. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του αλλά και την εξέλιξη του. Οι δεξιότητές του πάνω στο djing και στον μείκτη ήταν αυτές που με έκαναν αλλά και με ωθούν ακόμη στο να γίνομαι καλύτερος πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Τα συναισθήματα για την πρώτη κυκλοφορία;

Μόνο χαρά μπορεί να νιώσει κανείς όταν αντιλαμβάνεται σιγά σιγά πως η μουσική του έχει απήχηση. Σε όποιο label και αν είναι, είτε μικρό και ανερχόμενο είτε μεγάλο, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις την μουσική σου, από εκεί που ήταν κρυμμένη μέσα στο studio, στο σπίτι, όπου την άκουγες μόνο εσύ και οι φίλοι σου, να βγαίνει πλέον στο προσκήνιο. Πόσο μάλλον όταν βλέπεις και άλλους DJs να την επιλέγουν για το set τους. Νιώθω ανακούφιση αλλά ταυτόχρονα έχω περισσότερη θέληση για προσπάθεια και δουλειά. Έχω να δώσω πολλά ακόμα!

Θεωρείς πως άργησε ή όχι;

Θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όταν πρέπει να γίνουν, θα γίνουν. Φυσικά το timing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γράφω πολλά χρόνια μουσική είναι η αλήθεια και ήθελα καιρό τώρα να έχω releases αλλά νομίζω πως είναι αναγκαίο να περάσει ένα χρονικό διάστημα, ώστε να ωριμάσεις και εσύ και ο ήχος σου. Οπότε, θεωρώ πως βγήκαν την κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή που έχω πολύ όρεξη να το εξελίξω και να ωριμάσω ακόμα περισσότερο πάνω σε αυτό, έχοντας πλέον μια καλή βάση.

Μια περιγραφή για τον γενικό «χαρακτήρα» του EP;

Πρόκειται για ένα ΕP με αρκετά δυναμικό ύφος. Όλα τα κομμάτια είναι πολύ έντονα κάτι το οποίο το αποδίδω και στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου. Διανύω κάτι έντονο τον τελευταίο χρόνο και αυτό αποπνέεται και μέσα από τη μουσική που γράφω.

Τι δηλώνεις με τους τίτλους των tracks; Πώς προέκυψαν;

Οι τίτλοι των κομματιών προκύπτουν πάντα τελευταία στιγμή. Συνήθως έχω μια σκέψη στο μυαλό και την αποδίδω επί τόπου στο καθένα. Κάποιοι τίτλοι όντως έχουν σημασία, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο. Νομίζω είμαι με τις μέρες μου!

Προτιμάς το DJ set ή την παραγωγή στο studio;

Και τα δύο έχουν την χάρη τους! Και τα δύο είναι δημιουργικά από πολλές απόψεις. Στην παραγωγή συνθέτεις την δική σου μουσική, αποτυπώνεις σκέψεις, συναίσθημα, διάθεση και φαντασία. Είναι μία διαδικασία χωρίς όρια. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες και να συνθέτω, να πειραματίζομαι και να δημιουργώ. Από την άλλη πλευρά, το djing είναι μια μορφή τέχνης που σίγουρα δεν μπορούν πολλοί να κατανοήσουν, πως και αυτή θέλει πολλή δουλειά και πειραματισμό. Ίσως είναι κάτι πιο δύσκολο, γιατί έχεις να λάβεις υπόψιν σου και αυτούς μπροστά σου! Το κοινό σου! Όπως μου έχει πει και ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο και άξια συνάδελφος και καλλιτέχνης, «όταν είσαι εκεί πάνω και παίζεις μουσική, θα πρέπει να είσαι με το ένα πόδι στο booth και με το άλλο κάτω στο κοινό». Υπάρχει μια υπέροχη διάδραση που σου δημιουργεί πολύ όμορφα και έντονα συναισθήματα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι προτιμώ από τα δύο γιατί τα αγαπώ εξίσου!

Λίγα λόγια για τα project στα οποία συμμετέχεις;

Είμαι resident artist στο καινούριο project SINS που έχουμε με την ομάδα μας. Το τρέχουμε όλοι μαζί προς το παρόν και έρχονται πολύ δυναμικά parties. Στο άμεσο μέλλον υπάρχει κάτι ακόμα που θα τρέξει σε συνεργασία με δύο πολύ αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες. Πρόκειται για κάτι πολύ ενδιαφέρον, όχι σχετικό με parties αρχικά, με απόλυτο σεβασμό προς όλες τις ομάδες της πόλης μας. Ευελπιστούμε φέτος να αρχίσει να παίρνει μορφή αλλά δεν αποκαλύπτουμε ακόμα κάτι γιατί όλα είναι υπό επεξεργασία.

Δείτε περισσότερα για τον Sera J. στη σελίδα του στο Facebook!

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
«Τα Παράσιτα» θα γίνουν τηλεοπτική μίνι σειρά!
Ο Martin Andrew μας δίνει το «Πρωτόλειο» του.