Skip to content

Οι Scot Dech και Unickue στήνουν ένα από τα καλύτερα ελληνικά mobile parties!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Είμαστε μια ανάσα μακριά από το επόμενο Outer Walls event την Τρίτη 19 Ιουνίου, στον πεζόδρομο της Φρίξου στην Λάρισα και με αφορμή αυτό, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους διοργανωτές Νίκο Ευαγγέλου (Unickue) και Φάνη Χουινάβα (Scot Dech), με σκοπό να μάθουμε περισσότερα για τη φιλοσοφία και το μεράκι που με τα οποία υλοποιείται αυτή η ιδιαίτερου μουσικού χαρακτήρα διοργάνωση. Όπως άλλωστε φαίνεται κι από το όνομα, η διεξαγωγή γίνεται σε όχι και τόσο συνηθισμένους χώρους, αλλά είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό που κάνει τα Outer Walls ιδιαίτερα; Ας μάθουμε περισσότερα λοιπόν!

 

Πώς γίνεται η επιλογή των χώρων διεξαγωγής; Υπάρχει κάποιος συσχετισμός με τους φιλοξενούμενος καλλιτέχνες; Έχετε στο νου κάποιον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα θέλατε να λάβει χώρα το event στο μέλλον;
To concept ξεκίνησε στον πεζόδρομο ενός νυχτερινού bar-club, με το οποίο και συνεργαζόμασταν τα τελευταία χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον μεταξύ των guest djs-παραγωγών από τη μία και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ερχόταν να μοιραστούν μαζί μας μερικές ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας από την άλλη. Όλοι τους εδειχναν μία μεγάλη θέληση για ανατρεπτικές στιγμές μακριά από την ρουτίνα της καθημερινής επανάληψης.

H ιδεολογία του να αποφεύγουμε τις στερεότυπες επαναλήψεις μας ακολουθεί σε ό,τι κι αν κάνουμε και αυτό πηγάζει από την θέληση να ανακαλύψουμε πράγματα που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε θέλοντας να εξελιχθούμε περισσότερο. Πράγμα που είναι αναμενόμενο να έχει ανάλογο αντίκτυπο τόσο στη μουσική αλλά, όσο και σε παρακλάδια των πάρτι που διοργανώνουμε, όπως είναι η επιλογή των χώρων και των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών. Δηλαδή, κινούμαστε μεταξύ του χαρακτήρα του καλλιτέχνη, του χώρου που θα φιλοξενηθεί το κάθε Outer Walls Party, του οποίου η όψη θέλουμε να έχει μια φυσική ομορφιά, κάνοντας όποια βελτίωση μπορεί να χρειαστεί. Φυσικά, στήνοντας το ανάλογο σκηνικό, ο κόσμος που συμμετέχει δένεται ευκολότερα μαζί του και δημιουργεί αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι θέμα αυτοσεβασμού και όχι εξαναγκασμού για διασκέδαση.

Το γεγονός ενός ιδανικού χώρου οφείλουμε να πούμε ότι το έχουμε σκεφτεί και είναι ο εσωτερικός χώρος του Αρχαίου Θεάτρου. Θα θέλαμε να μεταβούμε σε μία ενδιαφέρουσα κατάσταση εσωτερικής καλλιέργειας, συνδυάζοντας αυτό που βλέπουμε και ακούμε, με ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μιας και είναι κι αυτό μέσα στα πλαίσια του Outer Walls. Πιθανότατα στο άμεσο μέλλον να επιστρέψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες!

DSC_8163

Πώς θα συστήνατε ή θα προσκαλούσατε στο Outer Walls κάποιον που το έχει ακουστά, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί;
Το Outer Walls δημιουργήθηκε με βάση τη μουσική και λέμε μουσική γιατί δεν έχουμε ταμπέλες. Θα θέλαμε να χαρακτηρίζεται ως ωραία ή ενδιαφέρουσα, που απορρέει από μία σύγχρονη αισθητική αντίληψη μακροχρόνιων επιρροών. Αυτό είναι το βασικό συστατικό αλλά όχι το μοναδικό. Όποιος έρθει, θα ξέρει ότι αφορά κατά βάση αυτό. Η μορφή της όμως και ο τρόπος που την προβάλλουμε είναι το στοιχείο που μας χαρακτηρίζει ως «It’s Raw» και «Outer Walls».

Τα Outer Walls events χαρακτηρίστηκαν από ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Πώς προέκυψε η επιλογή του; Καταφέρνει να ενισχύσει την προσέλευση του κόσμου με διαφορετικά ακούσματα;
Αν εννοείς ένα ενδιαφέρον είδος μουσικής, ναι ισχύει! (γέλια). Αναφέραμε πως γενικότερα δεν μας δεσμεύει κάποιο συγκεκριμένο είδος, αλλά γοητευόμαστε και «παρανοούμε» από πολλά άλλα. Έχουμε μια κλίση στις επεξεργασμένες κιθάρες, στα λαμπερά ή και σκοτεινά synths και στην ιδιόρρυθμη disco. Θεωρώντας ως κύρια βάση αυτά, τότε μας ελκύουν και όλα τα παρακλάδια τους εδώ και 13 περίπου χρόνια, τα οποία είναι πάρα πολλά και δύσκολα αποτυπώνονται με μία ή δύο λέξεις.

Ποιος θα πίστευε λοιπόν ότι στα event μας δεν επιλέγουμε να παίξουμε house ή techno που είναι φαινομενικά τα πιο διαδομένα είδη, αν και πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα είδη αυτά ως «φυσικά», βρίσκονται σε ένα απογοητευτικό σημείο έμπνευσης ακόμα και στις πιο σύγχρονες πόλεις του εξωτερικού. Ίσως η ανώφελη επανάληψή τους έπαψε να ενισχύει τη δημιουργικότητα.

22339093_1208281869316932_7644282772283078236_o
Νίκος Ευαγγέλου (Unickue)

Σκεπτόμενοι τα πρώτα στάδια του Outer Walls, πιστεύετε πως υπάρχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό μέχρι και σήμερα;
Αν και το Outer Walls διανύει την 3η χρόνια του, θα θέσουμε ως 1ο κοινό χαρακτηριστικό την εξέλιξη του, καθώς βρισκόμαστε σε ένα παραγωγικό πλάνο, εφαρμόζοντας σταδιακά καινούρια στοιχεία, όχι απαραίτητα κοινά με τη μουσική, αλλά σίγουρα το ίδιο ενδιαφέροντα.

Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι βασιζόμαστε στις γνώσεις και στην αντίληψή μας, οπότε αυτά μας ωθούν στο να παίρνουμε ρίσκα και να καλούμε καλλιτέχνες όχι γνωστούς στο ευρύ κοινό λόγω κάποιας υψηλής διαφημιστικής παγίδας, που λειτουργεί για έναν απώτερο σκοπό παρά για την ανάδειξη της έμπνευσης και της δημιουργικότητας. Αυτοί είναι και κάποιοι από τους λόγος για να παρευρεθεί κάποιος στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Μια δύσκολη διοργανωτικά, αλλά και πρωτοποριακή, ιδέα σίγουρα κρύβει κάποια ένταση. Ποια ήταν εκείνη η στιγμή ανακούφισης και χαράς που βιώσατε και σας έδωσε την αναγκαία ώθηση;
Πιθανότατα θα είναι πολλοί αυτοί που θα σκεφτούνε ότι μια διοργάνωση δεν είναι κάτι δύσκολο αφού έχουν συναντήσει και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις ή αντίθετα θα πιστεύουν ότι τρέχουν από πίσω προωθητικές ευκολίες έναντι κάποιας αμοιβής.

Το Outer Walls επιμελείται και διοργανώνεται μέχρι την ημέρα διεξαγωγής κατά 90% από τους Scot Dech και Unickue, ενώ σημαντικό κομμάτι για μας είναι και το δημιουργικό κομμάτι της αφίσα, καθώς αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
Αυτό συμβαίνει γιατί αρχικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε, δεν πιστεύουμε και δεν χρησιμοποιούμε προωθητικές υπερβολές και θέλουμε αυτό που κάνουμε να είναι ξεκάθαρο, χωρίς καμία αλλοιωτική επεξεργασία, με λίγα λόγια να είναι raw. Όλα αυτά, όπως και το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος το βλέπει, είναι ο λόγος που μας δίνει την ώθηση.

21427198_1188775011267618_7092599093759758239_o

Ποια ήταν η πιο μεγάλη δυσκολία που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε για την πραγματοποίηση του event;
Κάθε event για μας είναι μια καινούρια δυσκολία ,όχι τόσο προς το μουσικό κομμάτι ή το καλλιτεχνικό γενικότερα, εξάλλου αυτό είναι και η κύρια ευχαρίστησή μας. Είναι κυρίως η αντιμετώπιση και η αντίληψη από εξωτερικούς παράγοντες που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή. Τουλάχιστον στην αρχή, με τον καιρό τα πράγματα έδειξαν ότι πλέον υπάρχει εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.Πλέον αυτό που κοιτάμε είναι να εξελιχθούμε στο καλλιτεχνικό κομμάτι, για το οποίοι χρειάζεται χρόνος, σκέψη, επινόηση, αντίληψη και προσαρμογή.

Παρευρισκόμενοι σε εξωτερικό χώρο, η επαφή με τον κόσμο είναι σίγουρα πιο άμεση. Ποιο θεωρείτε πως είναι το στοιχείο που έχει μεγαλύτερη απήχηση και κερδίζει τις εντυπώσεις;
Στον εξωτερικό χώρο η επαφή του κόσμου με το περιβάλλον είναι πιο άμεση. Το φως της ημέρας, ο ήλιος, η φυσικότητα και η αρχιτεκτονική του τοπίου μέρα και νύχτα, είναι κάποια από τα στοιχεία που ξεκλειδώνουν όμορφα συναισθήματα. Τότε όλα φαίνονται πιο ξεκάθαρα και ο κόσμος απελευθερώνεται. Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να δίνουμε προσοχή στα δυνατά σημεία της διοργάνωσης και να τη στήνουμε βασιζόμενοι σε αυτά. Το booth και ο καλλιτέχνης είναι το βασικότερο κομμάτι, όχι όμως το μοναδικό, και αυτό κοιτάμε πάντα να βρίσκεται στο πιο σωστό σημείο σε σχέση με τον κόσμο και το τοπίο.

5

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θεωρείτε πως κρίνουν την επιτυχία ενός Outer Walls event και θέλετε να τα δείτε να πραγματοποιούνται;
Το Outer Walls ξεκίνησε χρησιμοποιώντας καθαρά ηλεκτρονική μουσική με τη συγκέντρωση 300 ατόμων ενώ μετά από 3 χρόνια έφτασε στον σημαντικό αριθμό των 1000-1500 ατόμων σε κάποια event και όταν ο χώρος δεν μειονεκτεί σε χωρητικότητα. Αυτό μπορούμε να το θέσουμε ως επιτυχία αλλά όχι σαν σκοπό.

Ο σκοπός μας είναι να ενώσουμε όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να δημιουργήσουμε καινούργια, να εξελίξουμε την καθημερινότητα μέσα από διάφορες μορφές τέχνης και όλα αυτά, για να μπορέσουμε να μεταβούμε σε πιο σύνθετα πράγματα, με μεγαλύτερο δυστυχώς κόστος, αλλά και αξία, κάνοντας τη Λάρισα πόλη αντάξια σε αισθητική αντίληψη και καλλιτεχνικό επίπεδο με αυτές του εξωτερικού. Η επιτυχία για μας θα είναι το ταξίδι προς αυτό!

Αν μπει η photo να γραψετε ακριβως απο πανω ''photo by Zizis Dalakouras'' με μικρα γραμματα
Φάνης Χουινάβας (Scot Dech)

 

Την Τρίτη 19 Ιουνίου το Outer Walls θα βρίσκεται αυτή τη φορά στο στενάκι της Φρίξου!

Line Up: Scot Dech, Unickue, Afriend, Phred Noir 

Outer Walls στον πεζόδρομο της Φρίξου
Τρίτη 19 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 17:00

Facebook Event: www.facebook.com/events/143667929711334/

34535894_1385496858262098_6184703118979104768_o


Ακόμη, την Πέμπτη 21 Ιουνίου το Δεντρόσπιτο – Treehouse υποδέχεται τους Scot Dech και Unickue στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής!

Facebook Event: www.facebook.com/events/257112488185216/

Με την υποστήριξη του Beater.gr!

cover event

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Δείτε το νέο βίντεο των Arcade Fire!
Ποιοι στο καλό κρύβονται πίσω από το The/Saloniki Sound Festival;