Skip to content

To Reworks Festival επιστρέφει με Jeff Mills και Jean-Phi Dary στα πρώτα ονόματα του line-up!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2021

Το Reworks Festival επιστρέφει και παρουσιάζει ένα τετραήμερο πρόγραμμα σε διαφορετικές τοποθεσίες στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.

Η ιδιαίτερη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο πια, συνεχίζεται αλλά δεν πτοεί την ομάδα του Reworks Festival.

Το 2020 με την απαγόρευση φυσικών διοργανώσεων λόγω του κορονοϊού, προσπάθησαν να παραμείνουν ενεργοί και προπάντων να προσφέρουν όσο μπορούν στο σύνολο με την δημιουργία του reworks connekt, μιας υβριδικής διοργάνωσης η οποία παρουσίασε πρωτότυπο περιεχόμενο στο κοινό της Ελλάδας και όχι μόνο.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια θεατές άκουσαν και είδαν δωρεάν μουσική, κινούμενη εικόνα και ψηφιακές τέχνες για 2 ημέρες. Ωστόσο 19 μήνες χωρίς να είμαστε κοντά είναι αρκετός και φέτος επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα και πάλι να έρθουμε μαζί, κάνοντας μια επανεκκίνηση, ένα restart.

Ήδη το reworks & reworks agora μέσα στο 2021, σχεδίασαν και επιμελήθηκαν μέρος του προγράμματος 2 φεστιβάλ και συνεδρίων του εξωτερικού, αυτών των c/o pop από την Γερμανία και του Elevate στην Αυστρία. Πλέον ήρθε η ώρα να γίνει κάτι στην πόλη μας, λέγοντας πως το reworks επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, με τέσσερις ημερες γεμάτες μουσική.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διατάξεις που έχουν οριστεί από τις αρχές για την πρόληψη του Covid-19, προετοιμάζεται μια ειδική έκδοση για το reworks 2021 που στόχο έχει να μας φέρει ξανά κοντά σε όσα μας έλειψαν. Φιλοδοξώντας να προσφέρει την μουσική του αισθητική, υποστηρίζοντας το έργο καλλιτεχνών τόσο της χώρας μας, όσο και του εξωτερικού. Το ακριβές περιεχόμενο του reworks και οι δράσεις/συναυλίες θα ανακοινώνονται τμηματικά στις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο act του line up είναι το πρότζεκτ του θρυλικού πρωτοπόρου της Detroit Techno, Jeff Mills και του Γάλλου -με καταγωγή από τη Γουιάνα – μουσικού της τζαζ, Jean-Phi Dary, The Paradox

Το ντουέτο προέκυψε κατά τη διάρκεια της περιοδείας Tomorrow Comes the Harvest με τον αείμνηστο θρύλο Tony Allen. Ο Jeff Mills και ο Jean-Philippe Dary συνήθιζαν να τζαμάρουν όσο περίμεναν τον μεσία της afrobeat να ανέβει στη σκηνή. Αυτή η αυθόρμητη χημεία ήταν η βάση για το άλμπουμ Counter Active που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021. Ορισμένες φορές η αναφορά μιας λέξης κλειδί ή ένα χρώμα ήταν αρκετό για να εμπνεύσει τα κομμάτια του άλμπουμ, τα οποία είναι αυτοσχεδιασμοί σε πραγματικό χρόνο χωρίς τη χρήση υπολογιστή ή ψηφιακού συγχρονισμού.

Τόσο επί σκηνής όσο και στο άλμπουμ, γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης νέων μοναδικών συνθέσεων. Ένα ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού, ένα σπάνιο μείγμα techno, jazz, afrobeat σε ένα μοναδικό πρότζεκτ που έχει ενθουσιάσει τους μουσικόφιλους στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το reworks.

Jeff Mills

Ένας από τους πιο λαμπρούς καλλιτέχνες της ιστορίας της σύγχρονης μουσικής, ο Jeff Mills ανήκει αναμφισβήτητα στην στρατόσφαιρα των θρύλων. Η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της Detroit Techno, η οποία τόσο έχει επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της συγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής και ιδρυτικό μέλος της περίφημης μουσικής κολεκτίβας Underground Resistance.

Έχει κρατήσει τη δική του μουσική υπογραφή ιδρύοντας το label Axis και από το 1992 διοχετεύει μέσω αυτού όλη την διαχρονική δημιουργικότητά του με μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από την επιστημονική φαντασία. Έχει γράψει κομμάτια όπως το Τhe Bells τα οποία συγκαταλέγονται στα 100 πιο σημαντικά κομμάτια στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής. Με το πρότζεκτ του the exhibitionist έδωσε μια άλλη διάσταση στο Djing αλλάζοντας τα δεδομένα παραμένοντας μέχρι τώρα μοναδικός.

Για πάνω από μια δεκαετία έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες κινούμενος σε ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα συνεργαζόμενος με τους Tony Allen, Robert Hood, Mike Banks, Gerald Mitchell κ.α . Το project The Paradox αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνεργαζόμενος με τον Jean-Phi Dary το οποίο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Reworks.

Jean-Phi Dary

Ένας από τους σπουδαίος μουσικούς της Γαλλικής τζαζ, ο Jean-Philippe Dary διανύει μια πορεία 40 και πλέον ετών. Συνεργαζόμενος με εκατοντάδες μουσικούς συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους με τις περισσότερες συνεργασίες στο είδος τους στην Γαλλία. Παράλληλα είναι από τους πρώτους ο οποίος είδε με μεγάλο ενδιαφέρον την σύνδεση ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική και την τζαζ συνεργαζόμενος με αρκετούς ηλεκτρονικούς παραγωγούς. Διαθέτοντας την αμίμητη αίσθηση του groove που τον χαρακτηρίζει, προσφέρει μοναδικές funk, jazz και afrobeat στιγμές στην μουσική του. Η νέα πρόκληση για εκείνον το να συμμετάσχει στο ῾The Paradox” καλεσμένος του Jeff Mills, με τον οποίο δούλεψαν μαζί στην περιοδεία με τον Tony Allen.

______________________

Reworks Festival 2021

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου
Μονή Λαζαριστών

Τα ειδικά πάσα με πρόσβαση σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ αλλά και τα ατομικά εισιτήρια για την πρώτη ημέρα του reworks και τη συναυλία The Paradox είναι τώρα διαθέσιμα μέσω Ticketmaster: https://bit.ly/3jh0vWc

Σύντομα θα διατεθούν και τα εισιτήρια για τις υπόλοιπες ημέρες ξεχωριστά μαζί με τις ανακοινώσεις των καλλιτεχνών.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Ύδρα 1960», το ποίημα της Παρασκευής.
15+1 αγαπημένοι Illustrators της Φωτεινής Τίκκου!