Skip to content

Το Reworks Agora και το project Sphera ξέρουν πώς να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

To Reworks Agora το φόρουμ ιδεών και απόψεων του reworks, έρχεται στις 2 & 3 του Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη. Στην πέμπτη του διοργάνωση, προσκαλεί καλλιτέχνες, ερευνητές και changemakers να μας δώσουν τη δική τους οπτική, για το πώς φαντάζονται την μεθεπόμενη μέρα και πώς τη διαμορφώνουν οι ίδιοι. Συζητήσεις, ομιλίες, installations, μουσικές συναυλίες και Dj Sets θα τρέξουν στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) – Cisco.

Τον προηγούμενο χρόνο όλοι μας είδαμε μια απαράμιλλη αλλαγή στη ζωή μας. Μια πανδημία, μια κλιματική αλλαγή σε άνοδο, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, την εξέλιξη της τεχνολογίας και της Τεχνικής Νοημοσύνης. Όλα αυτά μας δίδαξαν ότι η προσαρμοστικότητα μας πρέπει να είναι το πρώτο και τελευταίο πράγμα, που πρέπει να ανησυχούμε.

Σε μια τέτοια περίοδο, με τόσο μεγάλες προκλήσεις, είναι σημαντικό να σκεφτούμε και να επικοινωνήσουμε. Το Reworks Agora φέρνει στο προσκήνιο, για άλλη μια φορά, ιδέες και ανθρώπους που μπορούν να εμπνεύσουν το μεθεπόμενο βήμα, μέσα από συζητήσεις, ανταλλάξεις απόψεων αλλά και την μουσική.

Για πρώτη φορά το Reworks Agora θα διεξαχθεί δύο ημέρες, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό project Sphera, δημιουργώντας το διήμερο Reworks Agora x Sphera 2021 ξεκινώντας έναν διάλογο για την πώς οι κοινωνίες μας μπορούν να γίνουν καλύτερες, από εδώ και πέρα.

Πρόγραμμα

Σάββατο 2 Οκτωβρίου: Sphera day

11:00 – 12:00 | Registrations
12:00 – 12:15 | Welcome
13.30- 14.15 | Get to know the Sphera team

12:15 – 13:15 | NFT Culture
Τι ακριβώς είναι το NFT και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει έναν καλλιτέχνη να προχωρήσει παρακάτω στην καλλιτεχνική του πορεία. Τι είναι μύθος και τι αλήθεια για τα κρυπτονομίσματα; Η ομάδα του RareCandy3D, Ross Peili, Max Winter και Andro.eth σε μια παρουσίαση εφ όλης της ύλης γύρω από το παρόν και το μέλλον της NFT κουλτούρας.

14.30 – 15.30 | Architecture as a means of sustainable development of life and culture
Πόσο έχει αλλάξει η αρχιτεκτονική όπως τη γνωρίζουμε μέσω της τεχνολογίας, που στοχεύει και τι επιθυμεί να πετύχει. Εν τέλει η αρχιτεκτονική είναι ο τρόπος των σύγχρονων κοινωνιών να διατηρήσουν σε βάθος χρόνου τα κύρια χαρακτηριστικά τους; Μια συζήτηση με τον καθηγητή αρχιτεκτονικής Δημήτρη Γουρδούκη, τον αρχιτέκτονα και μέλος των forensic architecture Στέφανο Λεβίδη, τη φωτογράφο Μαριάννα Μπίστη και την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Τένια Μενεγάκη.

15.45- 16.45 | New era in arts and how it is projected through technology
Μια συζήτηση με το δίδυμο Noemi Schipfer και Takami Nakamoto του Nonotak Studio, για το πως ο συνδυασμός τέχνης και τεχνολογίας μπορεί να δημιουργήσει μια εμπειρία για τον θεατή πολύ πιο εντυπωσιακή και να καταφέρει να τον ταξιδέψει σε τελείως άλλους κόσμους.

Mαριάννα Μπίστη

17.00 – 18.00 | A different take on digital technology: Cancel Culture
Ένα discussion panel για το πώς οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούμε η ανεχόμαστε άλλους online. Φυσικά όταν σκεφτόμαστε τις ψηφιακές τεχνολογίες, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το τηλέφωνό μας, ο υπολογιστής μας και όλα τα ενδιάμεσα που έχουν να κάνουν με την καινοτομία. Τι συμβαίνει όμως όταν οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή διαδικτυακή παρουσία πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες τις ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης; Μια συζήτηση με την συγγραφέα Guia Soncini και τους YouTubers Δανάη Γεωργαντά και Δημήτρη Σαραντόπουλο (iMikriOllandeza)

18.15 – END | PR cocktail

Κυριακή 3 Οκτωβρίου: Reworks Agora

11:00 – 12:00 | Registrations
12:00 – 12:15 | Welcome

12:15 – 13:15 | Inclusivity in the 21st European century, a scam or a reality?
Η χρονιά που πέρασε πέρα από πολλή ιδιαίτερη λόγω πανδημίας υπήρξε και πολλή επιδραστική στον τρόπο που ανεχόμαστε και αντιδρούμε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως αυτός της παρενόχλησης και της συμπεριληπτικότητας. Και ενώ εν έτη 2021 τα πράγματα θα έπρεπε να φαντάζουν πιο απλά από ποτέ, το κομμάτι της συμπεριληπτικότητας του γυναικείου φύλου συνεχίζει και αποτελεί ένα ταμπού που η κοινωνία μας αρνείται να καταρρίψει. Μια συζήτηση για την πραγματικότητα που όντως επικρατεί, με την ακτιβίστρια Τζεφ Μοντάνα.

13.30 – 14.15 | A discussion with the creator of eyeharp
Πως ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα κατάφερε να δώσει σε άτομα με αναπηρίες της δυνατότητα να παίξουν μουσική; Ο Βαμβακούσης Ζαχαρίας, δημιουργός του κοινωνικού project eyeharp έχει καταφέρει να προσφέρει σε τετραπληγικά άτομα τη δυνατότητα να παίζουν μουσική, καταφέρνοντας να κάνει το eyeharp μέρα με τη μέρα πιο προσβάσιμο σε όσους πραγματικά το χρειάζονται.

André Menrath

14.45 – 15.45 | Fediverse – Open self-empowering technologies for today and tomorrow
Τι πραγματικά γίνεται όταν απλά αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης μια ιντερνετικής πλατφόρμας. Ποιές πληροφορίες πραγματικά συμφωνούμε να παραχωρήσουμε στον πάροχο που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το προφίλ μας στον server του; Η λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών είναι η δημιουργία αποκεντρωμένων δικτύων (fediverse);
Ο André Menrath, ακτιβιστής και υπέρμαχος της τεχνολογίας fediverse θα μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό καθώς και τους λόγους που πρέπει να το υιοθετήσουμε!

16.00 – 17.00 | Is it too late to create a sustainable circular economy and save our planet?
Από τις περιβαλλοντικές ομάδες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μέχρι πραγματικές κοινωνικές επιχειρήσεις κυκλικής οικονομίας, το ερώτημα είναι ένα. Μπορούμε όντως να σώσουμε τον πλανήτη μας αλλάζοντας τις συνήθειες μας και δημιουργώντας μια οικονομία που ένας από τους κύριους στόχους της θα είναι να είναι όσο πιο φιλική προς το περιβάλλον γίνεται;

Ο Στέφανος Καμπέρης, δημιουργός του Staramaki, o Άρης Χατζηνικολάου, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής ομάδας του Πα.Μακ θα συζητήσουν μαζί την Γιώργο Μαντζουρανίδη, copywriter, τα πάντα γύρω από την περιβαλλοντική καταστροφή και πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από πρίσμα της κυκλικής οικονομίας.

16:00 – 17:00 | THEMA workshop: When music becomes business
______________________

To συνέδριο θα λάβει χώρα, σύμφωνα με όλα τα μέτρα υγειονομικά μέτρα για την πρόληψη του Covid-19.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Chronotopia: Ένα διήμερο ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής με 6 πρωτότυπα οπτικοακουστικά έργα.
H United We Fly στη Θεσσαλονίκη για έναν Οκτώβριο γεμάτο μουσική!