Skip to content

Όταν ο έρωτας χτύπησε τα ζώδια!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κείμενο: Fee-fi-fo-fum

Το να ερωτευτείς έχει παρόμοια νευρολογικά αποτελέσματα, με το να κάνεις χρήση ναρκωτικών. Και στις δύο περιπτώσεις, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από ντοπαμίνη. Όσο περισσότερη ντοπαμίνη εκκρίνεται στον εγκέφαλο, τόσο πιο τέλεια νιώθεις. Εξαιτίας αυτού, όταν δύο ερωτευμένοι κοιτάζονται, οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονται και οι παλμοί της καρδιάς τους συγχρονίζονται. Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά, για να αποφασίσει κανείς αν έχει συναισθήματα για κάποιον ή όχι, και η απόφαση αυτή είναι βασισμένη κυρίως στη γλώσσα του σώματος.

Ας αφήσουμε,όμως, τη γλώσσα του σώματος ήσυχη, για να δούμε πως μοιάζει ο έρωτας στη γλώσσα των ζωδίων!

ΚΡΙΟΣ

Ο ερωτευμένος Κριός είναι πάντα ασυγκράτητος και ελαφρώς επιθετικός.Θα κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση – ναι, ναι- ίσως και να σε αναγκάσουν να βγεις μαζί τους. Υπάρχει και μια πιθανότητα, στο πρώτο ραντεβού να σε ζητήσουν σε γάμο. Έτσι, γιατί μπορούν. Το θέμα τους είναι πως αν σε όλα αυτά δεχθούν θετικές αντιδράσεις, αμέσως θα χάσουν όλο το ενδιαφέρον τους και θα ψάξουν κάτι άλλο. Όσο ανεβάζεις το βαθμό δυσκολίας δηλαδή, τόσο το καλύτερο. Κοινώς, είναι λίγο μαζόχες! Αν τελικά καταλήξετε μαζί (βοήθειά σου), θα καταλάβεις ότι ένας Κριός είναι ερωτευμένος μαζί σου, αν τον ρωτήσεις ‘’τι θες να κάνουμε¨ και σου απαντήσει ‘’ό,τι θες εσύ’’ ! Τόσο απλό και όμως ασυνήθιστο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος ερωτεύεται μια φορά στα δέκα χρόνια. Και αυτό γιατί όταν ερωτεύεται, το εννοεί. Οπότε ή θα σε αλυσοδέσει για να κάτσεις μαζί του ή απλά θα συνεχίσει να είναι ερωτευμένος, τι και αν εσύ έχεις πλέον οικογένεια με παιδιά και μένεις μόνιμα στη Σουηδία. Κόλλημα παιδί μου, κόλλημα! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβεις ότι ένας Ταύρος σε έχει ερωτευτεί αφού θα κάνει τα πάντα για στο δείξει. Δρομολόγια, δώρα, καντάδες, θα μιλήσει στους φίλους σου, τους γονείς σου και κάπως έτσι, θα συμβούν όλα χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος, ως παιδί της λογικής δεν τα πάει και τόσο καλά με τον έρωτα. Γιατί, όπως είχε πει και γνωστός “ερωτοαοιδός”, δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής. Συνήθως μπλέκει σε ερωτικές ιστορίες χωρίς να ερωτεύεται και κύριο μέλημα του, είναι να περνάει καλά. Αν τύχει,όμως, και τον πείσει κάποιος ότι είναι η αδερφή ψυχή του, τότε ναι, υπάρχουν πιθανότητες να μιλήσουμε για έρωτα! Θα αντιληφθείς ότι ένας Δίδυμος σε έχει ερωτευτεί,αν σε αφήσει να μιλάς για πάνω από δέκα λεπτά, χωρίς να σε διακόψει. Βασικό κριτήριο!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος έχει τη φήμη, ως ένα από τα πιο ερωτικά ζώδια (απορεί όλη η πλάση γιατί). Η αλήθεια είναι ότι δε θα κάτσει να ασχοληθεί με χαζοέρωτες και φλερτ, μόνο και μόνο για να περνάει την ώρα του. Οπότε δείχνοντας την ερωτική προτίμησή του σε κάποιον, περιμένει άμεση ανταπόκριση και σεβασμό στο συναίσθημα, καθώς πιστεύει ότι έχει αφήσει την καρδιά του στα χέρια σου, θα είστε για πάντα μαζί, θα κάνετε πέντε παιδία και θα μείνετε σε ένα ξύλινο σπίτι. Τώρα, για να καταλάβεις ότι ο Καρκίνος έχειερωτοχτυπηθεί μαζί σου, θα πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες ή να παρατηρήσεις τη διαστολή της κόρης(βλ. εισαγωγή).

ΛΕΩΝ

Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο να σε ερωτευτεί ένας Λέων! Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει αυτός. Θα σε πολιορκήσει, όσο χρειάζεται, χωρίς πολλά πολλά, με θάρρος αλλά και θράσος. Προφανώς, δε θα μπορέσεις να αρνηθείς. Όταν πραγματικά τον χτυπήσει ο θεός του έρωτα με τα βελάκια του, φαίνεται αμέσως από το γεγονός ότι εμφανίζεται μαζί με το ταίρι του παντού, χωρίς να κοιτάζει πέρα δώθε για άλλα θηράματα. Ένα άλλο βασικό στοιχείο που φανερώνει τον έρωτα του Λέοντος, είναι ότι γελάει με τα αστεία σου, συνήθως γελάει μόνο με τα δικά του. Επίσης αν του κάνει το ταίρι του παρατήρηση για την εξωτερική του εμφάνιση και το δεχτεί, και προσπαθήσει να το αλλάξει κιόλας, τότε τα πράγματα είναι πολύ, μα πολύ σοβαρά.

Αυτό το’ χεις διαβάσει;
“Τα ζώδια, δεν είναι αυτό που νομίζεις!”

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι ένα ευαίσθητο ζώδιο και παίρνει τον έρωτα στα σοβαρά. Ερωτεύεται, είτε κεραυνοβόλα, είτε εν καιρώ. Ναι, μπορεί να κάνει και τα δύο, γιατί τα προσαρμόζει όλα σε ένα λογικό σχέδιο. Έτσι, όσο και να βλέπει στα μάτια σου το άλλο του μισό, δε θα ασχοληθεί περαιτέρω αν εσύ βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση. Μπορεί να περπατάει μαζί σου χεράκι χεράκι, αλλά ας μη ξεχνάμε πως ο έρωτας περνάει πρώτα απ΄το στομάχι. Βασικό κριτήριο, λοιπόν, για να καταλάβεις ότι ένας Παρθένος είναι ερωτευμένος, είναι να βλέπεις στα μάτια του την ίδια λαχτάρα, είτε βλέπει εσένα, είτε μια pizza.

ΖΥΓΟΣ

Ένα από τα πιο γοητευτικά ζώδια ο Ζυγός. Κλασάτος και εξαιρετικά ενδιαφέρον άτομο. Διαχειρίζεται τον έρωτα, όπως ακριβώς το συνδυασμό τσάντας με παπούτσι, κασκόλ με ζώνη. Μπορεί αρχικά το ενδιαφέρον τους να φαίνεται απλά φιλικό αλλά αυτό συμβαίνει γιατί κύριο μέλημα τους είναι να αναπτύξουν μια βαθιά επικοινωνία. Δεν υπάρχουν αρκετά δείγματα ενός πραγματικά ερωτευμένου Ζυγού και έτσι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως όταν ο θεός έρωτας πετούσε βελάκια, ο Ζυγός φορούσε πανοπλία. Λυπούμαστε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γνωστός ερωτίλος ο Σκορπιός. Έχει την τάση να ερωτεύεται, περίπου τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Αλλά, ας τα αφήσουμε αυτά στην άκρη, για να μιλήσουμε για πραγματικό έρωτα. Όταν, λοιπόν,ερωτοχτυπηθεί, ίσως να μην το καταλάβει ο ίδιος, αλλά θα το καταλάβουν όλοι οι υπόλοιποι γύρω του. Θα αρχίσει να αφηγείται ιστορίες από την ιδιωτική του ζωή και θα χαζογελάει, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα γινόταν έξαλλος. Θα πιστεύει όλα όσα του λέει το ταίρι του, χωρίς να το ψάξει παραπάνω, και κυρίως θα κοιμάται μαζί του, χωρίς να του έχει περάσει από το μυαλό να το σκοτώσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι γνωστό ότι έχει μπλέξει σε πολλές ερωτικές ιστορίες. Γιατί πολύ απλά βαριέται εύκολα! Δε θα δυσκολευτεί πολύ να σου ρίξει τα ερωτικά του δίχτυα, αφού είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Βέβαια, έχει και πολλά να σου πει, οπότε τα πράγματα κυλούν αρκετά εύκολα γι’ αυτόν. Ο έρωτάς του θα φανεί όταν ζητήσεις από έναν Τοξότη να ‘’σοβαρευτεί’’ και το κάνει, ή έστω το προσπαθήσει, χωρίς να παρεξηγηθεί. Επίσης, αν κάτσει μαζί σου στο σπίτι να δείτε τηλεόραση (έχει να δει τηλεόραση από τότε που ήταν παιδί), μόνο και μόνο για να είναι μαζί σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μόλις τα βελάκια του έρωτα χτυπήσουν τον Αιγόκερω, τότε αυτός θα κάτσει δυο τρεις μέρες σπίτι και θα οργανώσει το σχεδιάγραμμά του. Δε θα ξεφύγει από το στόχο του ούτε λεπτό. Κι αν κάτι πάει στραβά, τότε θα το σκεφτεί λίγο ακόμα, θα αναδιοργανωθεί και θα συνεχίσει. Δε μπορεί να το διαχειριστεί και δεν έχει ποτέ άλλες επιλογές, όπως την απόρριψη ας πούμε. Στο μεγάλο έρωτα κόβει και τις φλέβες του. Αν δεν τις κόψει όμως μπροστά σου, καταλαβαίνεις ότι είσαι ο μεγάλος έρωτας αν παρατήσει- έστω και για λίγες ώρες- τη δουλειά του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος, με το χαλαρό του στυλ, τα πάει αρκετά καλά με τον έρωτα. Και γιατί να μην τα πάει άλλωστε, Υδροχόος είναι και ό,τι θέλει κάνει. Θα δείξει το ερωτικό του ενδιαφέρον, τόσο όσο βέβαια, μην εκτεθεί κιόλας. Θα περιμένει ανταπόκριση και μετά αρχίζει «ένα έρωτας μεγάλος, σαν κι εσένα κανείς άλλος». Αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο να φύγει για πάντα στην Αυστραλία ένα πρωινό. Θα καταλάβεις τον έρωτά του αν δε σε προσβάλλει διαρκώς και για τα πάντα και αν πάει στην Αυστραλία, όπως προείπαμε, και σε πάρει τηλέφωνο να δει τι κάνεις.

ΙΧΘΕΙΣ

Με κοιτάς, σε κοιτώ και μετά σιωπή. Και μετά λίγη ακόμα σιωπή, στη συνέχεια κι άλλη σιωπή και γενικότερα σιωπή. Το πιο συναισθηματικό ζώδιο-λένε- ερωτεύεται με όλη τη σημασία της λέξης. Συνήθως χωρίς ανταπόκριση, για να έχει και κάτι να γκρινιάζει τα επόμενα έξι χρόνια. Δεν κάνει το πρώτο βήμα, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο. Για να καταλάβεις τον έρωτα του πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή και όνειρα.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η Molly Nilsson είναι το καλύτερο live που θα δεις αυτές τις μέρες!
Δύο αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη δημιουργούν φθηνή ποίηση!