Skip to content

Υπάρχει μια ομάδα που θέλει να μετατρέψει την Καστοριά σε ένα μεγάλο X-Treme Sports Park!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Scroll down for English.

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Ο Βασίλης είναι 28 και ο Μίλτος 23 και είναι μόνο δύο από τα μέλη της ομάδας ΟΜΙΧΛΗ Crew. Ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καστοριάς, έχοντας ως στόχο την, απλά, την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που έχουν, λόγο της γεωγραφικής θέσης της πόλης. Υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός βουνού και υγρού στοιχείου, σε τόσο μικρή απόσταση, είναι ό,τι καλύτερο, για να στήσεις ένα extreme park, κάνοντας την αρχή, στις 25 και 26 Ιουλίου, με ένα φεστιβάλ στις όχθες της λίμνης. Έχουν βρεθεί όλοι μαζί και ξέρουν πως αν όλοι προσφέραμε σε αυτό που πραγματικά αγαπάμε, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα τέτοιο εγχείρημα;

Όλο αυτό ξεκίνησε στην αρχή, για την αγάπη που έχουμε για το snowboarding και θέλαμε να είμαστε μέλη μιας ομάδας, που κάνει απλά το γούστο της, στο χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου. Ύστερα από 2 χρόνια σκέψης, προετοιμασίας και κυρίως δράσης, καταλήξαμε να είμαστε μια ομάδα ατόμων, η οποία εκπροσωπεί το snowboard στην πόλη της Καστοριάς και πραγματοποιεί κάποια event, έτσι ώστε να βρεθούμε με γνωστούς και φίλους, που αγαπάν αυτό που κάνουν. Θέλουμε να  αλλάξει η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για το συγκεκριμένο άθλημα και να δείξουμε στον κόσμο, πως το βλέπουμε από την δική μας οπτική γωνία – τι εστί snowboard.

Από πόσα μέλη αποτελείται η ομάδα και σε τι χώρους δραστηριοποιείται;

Δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ αριθμός ατόμων, γιατί πάντα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και σε άτομα που έχουν την ίδια όρεξη με εμάς να προσφέρουν. Δε θέλουμε να πούμε κάποιο αριθμό, γιατί έτσι αδικούμε τα άτομα που βοήθησαν σε ό,τι έχει γίνει. Βέβαια, είμαστε 2-3 άτομα, τα οποία ιεραρχικά παίρνουν τις κύριες αποφάσεις, οι οποίες μεταφέρονται και στα υπόλοιπα μέλη. Το ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αφήσει το στίγμα του σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει, είναι γιατί πιστεύουμε πως ο καθένας έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Κυρίως, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του snowboard, όμως  έχουμε δυνατότητες και όρεξη, για να βάλουμε τη σφραγίδα μας και σε άλλα extreme sport και όχι μόνο.

2

Υπάρχει μέλλον με τα ακριβά extreme sports στην Ελλάδα της κρίσης;

Αν πιστεύαμε πως δεν υπάρχει μέλλον, δε θα συνεχίζαμε να προσπαθούμε να ανεβάσουμε το snowboard και γενικότερα, ό,τι έχει να κάνει με τα extreme sports. Νομίζουμε πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να κατέβεις μια πίστα ή να πηδήξεις ένα άλμα με το σανίδι και να γνωρίζεις διάφορα τοπία και μέρη, από το να κάνεις άλλου είδους άθλημα. Βέβαια, είναι άλλοι οι συντελεστές που δεν θα έκανε κάποιος snowboard ή ski, αλλά με μια σωστή σειρά προτεραιοτήτων, όλα μπορούν να γίνουν. Στη φάση αυτή και με τα άτομα που είμαστε, μας είναι κάπως δύσκολο να οργανώσουμε το κάθε event, αλλά πάντα βρίσκουμε τον τρόπο και σίγουρα την όρεξη να ανέβουμε στο βουνό και να κάνουμε το καθετί. Διαλέγουμε το σωστό και φθηνό συνδυασμό εξοπλισμού και το κατάλληλο χιονοδρομικό, εξίσου φθηνό, για να κάνουμε το γούστο μας. Όπως μπορούμε εμείς, μπορεί και ο καθένας να το κάνει!!!

Υπάρχει ανταπόκριση από άτομα του εξωτερικού;

Το snowboard στο εξωτερικό είναι πιο διαδεδομένο και οι υποδομές τους είναι πολύ μακριά από τις δικές μας. Αυτό συμβαίνει, βέβαια, διότι υπάρχουν επενδυτές, που έχουν δει ότι έχουν μέλλον αυτού του είδους τα αθλήματα και βοηθάνε στο να τα αναπτύξουν. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η παιδεία αυτή του εξωτερικού, για να δώσουμε ώθηση σε αυτά  τα αθλήματα. Εμείς, με τη σειρά μας, προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, έτσι ώστε να τραβήξουμε κοινό του εξωτερικού στην Ελλάδα, για να κάνουν snowboard, μιας και πιστεύουμε πως οι ελληνικές πίστες είναι, πολλές φορές, καλύτερες από αυτές του εξωτερικού και σίγουρα, οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές. Έχουμε, ήδη, στήσει το δικό μας πάρκο για snowboard και ski στο χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου, με πολύ καλές προδιαγραφές. Αν βοηθήσει ο Δήμος και κάποιοι ακόμα φορείς, θα έχει σίγουρη επιτυχία και θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στο όραμά μας. Ήδη, υπάρχουν κάποια άτομα από τα βαλκάνια, που μας επισκέπτονται, μιας που είναι πιο φθηνά και η απόσταση είναι πολύ μικρή, οι οποίοι πιστεύουν σε εμάς και στο τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα

4

Κατά πόσο η περιοχή της Καστοριάς, μπορεί να υποστηρίξει ή στηρίξει και όσον αφορά τις υποδομές που παρέχει, ένα τέτοιο εγχείρημα;

Αν πάμε το χρόνο πίσω και θυμηθούμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Wakeboard» στη λίμνη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Enduro» στο βουνό, τα οποία άφησαν όλους τους θεατές και τους riders με τις καλύτερες εντυπώσεις, θεωρούμε πως έχει πολλά να δώσει σαν πόλη, στο επίπεδο των xtreme sport. Είναι μια πόλη, η οποία συνδυάζει βουνό και λίμνη, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα event με extreme sport, για να διεξαχθεί. Πιστεύουμε πως η πόλη έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται και προσπαθούμε να την ανεβάσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αξίζει πραγματικά να λέγεται η πόλη των xtreme sport. Επίσης, είναι τουριστικός προορισμός, οπότε ο στόχος δεν είναι και τόσο μακρινός. Μπορεί πολύ εύκολα όλο αυτό να προσφέρει και στον τουρισμό. Με ομαδικότητα και ένα στόχο ρεαλιστικό, μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που έχουν τη θέληση να αλλάξουν την αντίληψη που υπάρχει σήμερα, και μέσα σε αυτούς, βάζουμε και τον εαυτό μας.

Τρεις λόγοι που θα μας κάνουν να πιστέψουμε πως το «X Fest» θα είναι μία καλή επιλογή, για εκείνο το Σαββατοκύριακο;

Έχουμε δει πολλά event σαν ομάδα και από κάθε event, κρατήσαμε τα θετικά στοιχεία, τα συνδυάσαμε και δημιουργήσαμε το δικό μας, βέβαια, με μια μυστική πάντα συνταγή.

-Οικονομικός προορισμός (free camping, free entrance, low price transportation)

-Wakeboard|Jet Ski Shows and lessons

-Ξέρουμε να περνάμε καλά κάθε φορά και το έχουμε αποδείξει.

Τί άλλο έχετε στα άμεσα ή μακρινά σχέδια σας;

Κάθε event που τελειώνει, μας γεννάει και μια καινούργια ιδέα. Το σίγουρο είναι ότι θα  ξεκινήσουμε εργασίες στο πάρκο μας, για να το αναβαθμίσουμε και να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας ένα σκαλί παραπάνω, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το «2nd Slope Style Event at Omixlh Snowpark», σε λίγο διαφορετική και πιο αναπτυγμένη μορφή, κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς. Ελπίζουμε να έχουμε την ανταπόκριση που θέλουμε από τον κόσμο, για να μας δώσει δύναμη να πραγματοποιήσουμε και το «2nd X FEST».

______________________

*Περισσότερες Πληροφορίες
Το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου οι Ομίχλη Crew οργώνουν τη λίμνη της Καστοριάς ένα ακόμα φεστιβάλ, κάπως πιο καλοκαιρινό. Το Χ Fest θα έχει όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, αλλά σου πέφτει λίγο μακριά. Πολλά shows με wakeboard, jet skis και άλλα. καθώς και canoe και θαλάσσια ποδήλατα για τους θεατές που θα βρεθούν στην Καστοριά εκείνο διήμερο.

Ένα μεγάλο party, με δυνατότητα free camping, ένα μικρό μπαρ που θα στηθεί για τις ημέρες του φεστιβάλ, με προσιτές, φυσικά, τιμές για όλους.

Μην ξεχάσετε τα μαγιό σας!

Περισσότερες πληροφορίες: 
Μίλτος Τζήμας
6987923553

3

There is a team that wants to turn Kastoria into a big X-Treme Sports Park!

Vasilis, 28 years old, and Miltos, 23, are just two of “OMICHLI Crew” members. They live in Kastoria, where they try to profit the most out of the city’s geographical location. In their opinion, the combination of mountain and sea in such close proximity is ideal when setting up an extreme park; which they did, by the lake, on 25 and 26 of July. They believe that the world would be a better place, if each of us contributed a bit to what we love.

How did everything start?

We wanted to be among people that would share our love for snowboard and be part of a team that to what they know best at the ski resort of mountain Vitsi. After two years of brainstorming, preparing and active engaging, the team was formed. “OMICHLI Crew” represents, in fact, the sport of snowboard in Kastoria and holds events so that we can meet with friends that have the same interest in it, like we do. We want to change the common perception about this sport and, to show what snowboard is really about, through our own eyes.

How many members does the team consist of?

There isn’t, really, a fixed number because we always welcome people with fresh ideas who want to contribute. We wouldn’t like to actually mention a number, since that wouldn’t be fair to those who helped with what has been done so far, though, narurally, we are 2 or 3 people who take the main decisions which are then passed along to the rest of the group. We believe that everyone has something different to offer and this is why we are open to suggestions from anyone that wants to contribute to what we have started. Our team is focused on snowboard for now, but we have the means and the eagerness for more.

Is there a future for expensive extreme sports, during the crisis?

If we believed that there wasn’t, we wouldn’t be trying to give prominence to extreme sports, or snowboard in particular. Going down a piste or jump on your board is way more fun than doing any other sport and you get to see various scenery and places, in the process. Right now, it is a bit difficult to organize events, but we always find a way to get on that mountain and do what we love. By picking the right and not always expensive kind of ski resort and equipment, everyone can do, what we are doing!

Is there any feedback from people who live abroad?

Snowboard is better known abroad and way more organized. There are investors in foreign countries who realize that, this kind of sports has a great future ahead and who help in their development. In Greece, there is limited knowledge about these sports and it gets more difficult. So, our team tries to give its best in order to attract more and more people every year. We believe that in some cases, the Greek pistes are better than those abroad and the prices are way more reasonable. We have already our own park for snowboard and ski at the resort in Vitsi. Given some more help from the municipality, we can go even further with our vision. There are already people from the Balkans who visit our establishment, since it’s not very expensive and it’s a short drive. They believe in us and in what can do, as a team.

In what level can Kastoria support an attempt like yours?

There were two World Championships a few years ago, “Wakeboard”, at Lake Orestiada and “Enduro” on top of the mountain that made quite an impression on riders and spectators. So, it is proven that the city has a lot to offer and could be the Greek center of extreme sports. The lake and the mountain make the perfect combination, and at the same time Kastoria is a popular destination, so our venture can, naturally, contribute to tourism, in general. There are people, including us, who try to change the perception that exists today through team spirit and by setting realistic goals, and we believe that it is not so difficult to be achieved.

List three reasons why “X Fest” is a great option for that summer weekend.

As a team, we have attended a lot of events from which we kept the best features. We combined everything and we made our very own event which includes of course a secret formula.

-It is an inexpensive destination (free camping, free entrance, low price transportation)
-Wakeboard Jet Ski Shows and lessons
– We know how to have fun, as we have proven in the past

What else is there in your future plans?

At the end of every event, we come up with a new idea. We are going to do some work on our snowpark in order to improve and upgrade it and raise the difficulty a bit, for the “2nd Slope Style Event at Omixlh Snowpark” that will take place in the end of February of 2016. We hope that we will get the kind of positive feedback to give us the strength for our “2nd X FEST”.

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Το Retro Beats για δεύτερη χρονιά στο Maori!
O DVS1 μιλάει στον Beater.gr λίγο πριν το επόμενο μεγάλο party των Synthetic!