Skip to content

O DVS1 μιλάει στον Beater.gr λίγο πριν το επόμενο μεγάλο party των Synthetic!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Πάνε περίπου 20 χρόνια, από την εποχή που ο DVS1 ξεκίνησε να ασχολείται με το djing, και περίπου 10, από τότε που ασχολήθηκε με την παραγωγή. Πλέον, είναι από τους πιο πολυάσχολους του είδους του. Ξέρει πως να “χειριστεί” τη διάθεση των ανθρώπων που θα βρεθούν στο dancefloor. Πιστεύει πως η μουσική δεν έχει είδη και χωρίζει στο μυαλό του τα κομμάτια, ανάλογα με το συναίσθημα που προκύπτει στο άκουσμα του καθενός, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον.

 

Πώς αποφάσισες και ξεκίνησες να παίζεις μουσική μπροστά σε κοινό;

Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε μια στιγμή τέτοια, όπου πήρα και την ανάλογη απόφαση – απλά συνέβη. Αγόραζα μουσική, παρακολουθώντας τους ανθρώπους που ασχολούνταν ήδη με αυτό, ενώ έχτιζα το δικό μου γούστο και στυλ, παίζοντας στο σπίτι και με φίλους. Στην αρχή είχα μια ευκαιρία να παίξω σε κάτι πάρτι γνωστών μου. Οι άνθρωποι συντονίστηκαν με την μουσική μου και όλα τα άλλα αποτελούν παρελθόν!

Πόση ώρα αφιερώνεις για να βελτιώνεις τις ικανότητες σου στα sets;

Όταν ξεκίνησα να παίζω, πριν 20 χρόνια, μουσική, σίγουρα δεν ήμουν τέλειος. Συνεχώς “βελτιώνω” την προσέγγιση και το στυλ μου. Και με όλο το θάρρος, θα έπρεπε συνεχώς να δουλεύουμε για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, και ποτέ να μην πούμε ότι έχουμε μάθει απόλυτα τα πάντα ή έχουμε “τελειοποιήσει” τις ικανότητες μας, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ποια είναι η οπτική σου γωνία στο πως θα έπρεπε να είναι ένα dj set; Υπήρξαν καθόλου επιρροές στο σχηματισμό της φιλοσοφίας που απέκτησες;

Ένα dj set θα πρέπει να είναι μια περιπέτεια, τόσο για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την ακουστική του, όσο για τον dj που παίζει. Τα πάντα, τα μαθαίνεις από προηγούμενες εμπειρίες. Βλέπω τη μουσική και την οραματίζομαι κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο, από τον τρόπο που έχω δει, χορέψει, παίξει κλπ. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς και μοναδικούς, κατά κάποιον τρόπο. Η δική μας πινελιά, για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την παραγωγή και τι ακριβώς σε οδήγησε σε αυτό;

Έκανα διάφορες δοκιμές στο στούντιο, αλλά τελειοποίησα κάτι το 2009. Έκανα κάποια ζωντανά sets από το 2005, έως και το 2009, που με οδήγησαν στο να τελειώσω αυτό που άρχισα και να δουλέψω και πάνω στη μουσική, πέρα από το να ασχοληθώ απλά με τα sets

DVS1

Ξέρεις να κινείσαι στην Ελλάδα, να υποθέσω, έχοντας ήδη βρεθεί για μια εμφάνιση στην Αθήνα. Πώς νιώθεις για την ανταπόκριση του κοινού απέναντι σου και για το live στη Θεσσαλονίκη;

Είχα καλές εμπειρίες στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Το κοινό ήταν πάντα καλό απέναντι μου και με εκτιμούσε που ήμουν εκεί γι’ αυτούς. Σίγουρα, πάντως, είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί με τον Delano Smith!

Ποια πόλη ή περιοχή είναι η πιο ιδανική για σένα, όσον αφορά τη μουσική, αυτή τη στιγμή;

Το σπίτι μου, η Μινεάπολις, και το Βερολίνο!

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέσα στον χρόνο, θα έκανες κάτι διαφορετικά στα πρώτα σου βήματα;

Όχι, όλες αυτές οι εμπειρίες, καλές ή κακές, με οδήγησαν στο να είμαι εδώ που είμαι.

Μπορείς να διακρίνεις μια «χαζοστιγμή» στα decks;

Ήταν μερικές φορές που σήκωσα την κεφαλή από το βινύλιο που έπαιζε κατά λάθος, αλλά στο τέλος, το χρησιμοποίησα ως ευκαιρία “jungle-style”, να κάνω rewind και να πατήσω ξανά το play!

 

*Ο DVS1 θα είναι ένας εκ των δύο καλεσμένων των Synthetic, μαζί με τον Delano Smith, απευθείας από το Detroit, στο επόμενο τους party που θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Rooftop του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου!

Τετάρτη 24 Ιουνίου
Line up:
DVS1 (Hush, Klockworks,Transmat/US)
Delano Smith (Sushitech, Mixmmode/US)
Thomas Numan (Synthetic/GR)
Pablo Diskko (Synthetic/GR)
Visuals by ESC

Ώρα έναρξης/ Starting time: 17:00
Rooftop Βελλίδειου Συνεδριακoύ Κέντρου.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Στρατού & 3ης Σεπτεμβρίου, 54636.
Rooftop Vellidion Congress Hall.
Address: Leoforos Stratou 3, Thessaloniki
546 39

Σημεία προπώλησης/ Pre-sale spots
Propaganda Rollin co. Store (Ισαύρων 7, Ναυαρίνου)
Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4)

Public, Seven Spots, Ιανός, Παπασωτηρίου, Reload, Media Markt.

Online tickets:

http://www.viva.gr/tickets/music/roof-to-vellideio/synthetic-rooftop-edition-w-dvs1/

http://www.viva.gr/tickets/music/roof-to-vellideio/synthetic-rooftop-edition-w-dvs1-en/

Τιμές εισιτηρίων/Ticket prices:
———
Προπώληση 15€ (μέχρι και την Τρίτη 23 Ιουνίου, 14:00)
Pre-sale 15€ (until Tuesday 23 June)
Γενική προπώληση/General pre-sale 17€
Ταμείο/ Door 20€

AUTHOR

Λάζαρος Αλληλόμης

Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Loading...
Υπάρχει μια ομάδα που θέλει να μετατρέψει την Καστοριά σε ένα μεγάλο X-Treme Sports Park!
Τα ζώδια και οι καλοκαιρινές τους διακοπές!