Skip to content

Οι ταινίες της εβδομάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Της Χρύσας Λαγού

Cake

Η Τζένιφερ Άνιστον δίνει μία, από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της, που την έκανε και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα (ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πολυπόθητα Όσκαρ). Η Κλερ είναι μία γυναίκα, ψυχικά και σωματικά σημαδεμένη. Η ζωή της αλλάζει, όταν μία κοπέλα από την ομάδα υποστήριξης, στην οποία συμμετέχει, αυτοκτονεί. Η εθισμένη στα φάρμακα και το αλκοόλ Κλερ θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την οικογένεια της νεκρής κοπέλας, κερδίζοντας έτσι και την προσωπική της λύτρωση. Δράμα, με απουσία σεναρίου, όπου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση η εμφάνιση της Άνιστον, σε έναν ρόλο κόντρα στην εικόνα της.

Σκηνοθέτης: Daniel Barnz
Παίζουν: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick

Έμφυτο Ελάττωμα

Ο Πολ Τόμας Άντερσον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, το αστυνομικό μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως δύσκολο και παρακινδυνευμένο εγχείρημα. Στην ταινία βλέπουμε τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ντοκ, να εισέρχεται αναπάντεχα στον περίεργο και μεθυστικό κόσμο του Λος Άντζελες. Αφορμή, γι’ αυτή την αλλαγή στην ζωή του, θα σταθεί η υπόθεση απαγωγής ενός εκατομμυριούχου κτηματομεσίτη.

Σκηνοθέτης: Paul Thomas Anderson
Παίζουν: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson

John Wick

Ο Κιανού Ριβς πρωταγωνιστεί σε αυτή τη καταιγιστική περιπέτεια, με σκηνοθέτη τον διάσημο κασκαντέρ Τσαντ Σταέλσκι. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, όπου ένας πρώην τιμωρός αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο ίδιος θα παραμείνει αδίστακτος και δεν θα διστάσει να τα βάλει με τους μεγαλύτερους μαφιόζους της πόλης, χτίζοντας έτσι τον μύθο του.

Σκηνοθέτης: Chad Stahelski
Παίζουν: Keanu Reeves, Alfie Allen

Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα

Ταινία δράσης, με τον Τζουντ Λο να υποδύεται έναν κυβερνήτη υποβρυχίου, ο οποίος απολύεται από την ναυτιλιακή εταιρεία, στην οποία δουλεύει. Έτσι, λοιπόν, αναγκάζεται να δεχτεί μία περίεργη πρόταση, για την ανάσυρση ενός φορτίου χρυσού από τη Μαύρη Θάλασσα. Όμως ο ίδιος και το πλήρωμα έρχονται αντιμέτωποι με την επικίνδυνη κατάβαση, στα άγνωστα νερά και με τον πανικό, όταν η αποστολή φαντάζει πιο δύσκολη απ’ ότι περίμεναν. Η ταινία αξίζει μόνο για την ριζική αλλαγή του Λο, ο οποίος για τον ρόλο πήρε αρκετά κιλά και ξύρισε το κεφάλι του.

Σκηνοθέτης: Kevin Macdonald
Παίζουν: Jude Law, Scoot McNairy, Ben Mendelsohnό

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές 2015»
Μέρες του χρόνου με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα ελληνικά μουσεία!