Skip to content

Off The Grid: Συνάντηση για τη νέα εγχώρια μουσική!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

otg banner colour

Σε μια χρονική στιγμή, που η τοπική μουσική παραγωγή παρουσιάζει κινητικότητα και ζωντάνια, το Οff The Grid έρχεται να στηρίξει, να δικτυώσει και να αναδείξει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο.

Το Off The Grid απευθύνεται σε νέες μπάντες, καθώς και σε επαγγελματίες του χώρου και μουσικόφιλους οι οποίοι πιστεύουν πως ο διάλογος και η δικτύωση μπορούν να αναζωογονήσουν την τοπική σκηνή. Για δύο ημέρες, μέσα από ομιλίες, συζητήσεις πάνελ και συμμετοχικά εργαστήρια, εντοπίζουμε τις καίριες προκλήσεις των νέων μουσικών και ερευνούμε μαζί πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης.

Ξεκινώντας από τη χαρτογράφηση του μουσικού τοπίου στην Ελλάδα, περνάμε σε πρακτικά ζητήματα όπως η διάρθρωση μίας κυκλοφορίας, το επικοινωνιακό πλάνο μίας μπάντας και η διοργάνωση περιοδείας. Οι συζητήσεις αυτές, δίνουν το εναρκτήριο ερέθισμα για περαιτέρω διάλογο, κάνοντας χρήση συμμετοχικών εργαλείων όπως το Open Space και το World Cafe.

Στο τέλος κάθε ημέρας, γιορτάζουμε τη δυναμική και την ποικιλομορφία της μουσικής, που φτιάχνεται δίπλα μας, με συναυλίες από ανερχόμενα σχήματα τα οποία  προτάθηκαν από συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους: six d.o.g.s (Αθήνα), Lab Art (Βόλος), Les Yper Yper (Θεσσαλονίκη), Συνδετήρας (Πάτρα).

Ομιλητές: Νάνσυ Αγγελοπούλου, Κατερίνα Καφεντζή (Kafka Takes Notes), Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Νίκος Μπαρπάκης (espeekay), Ελένη Τεμπονέρα, Στυλιανός Τζιρίτας, Georges Perot.

Tα συμμετοχικά εργαστήρια επιμελείται η ομάδα των Process Makers.

Η εταιρία ψηφιακής επικοινωνίας, Astralón, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του διήμερου.

notia dakota

Live acts:

Άλλη μια Μπάντα από τη Νότια Ντακότα (Αθήνα) | Απόγονοι των Σιού, Άλλη μια Μπάντα απο τη Νότια Ντακότα κυκλοφόρησε μόνη της τον Απρίλιο του 2016 το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Ιστορίες για φως και τούνελ». Από τότε ακολουθώντας την πλούσια μουσική παράδοση της πολιτείας γυρίζει τις όχθες του Mεγάλου υποτελή παραποτάμου παίζοντας φολκ, ροκ και heavy μέταl διασκευές της πριγκηπέσας.

www.facebook.com/
https://www.youtube.com/
http://notiantakota.bandcamp.com/

Αton.ality

Aton.Ality (Βόλος) | Το 2013  σε ένα δώμα (στούντιο24), στη παραλία του Βόλου, μετά από πολλά τζαμαρίσματα και πειραματισμούς διαμορφώθηκε η αισθητική , σε ορχηστρικό ύφος, των Aton.Ality. Οι Aton.Ality έχουν εμφανιστεί live στο Volume Festival, Liberta Antifa Festival,  Οικογιορτή , Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, και σε μπαράκια της πόλης. Η ηχογράφηση  και μίξη του πρώτου δίσκου έγιναν  στο Underhouse Studio το  καλοκαίρι του 2016 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο του 2017 με Mastering από το SweetspotProductions.

https://www.facebook.com/Aton.alityband

onepointtwo

Onepointtwo (Θεσσαλονίκη) | Ο Onepointwo, γνωστός και ως Γιαζλάς Κωνστάντινος, επιδιώκει την επίτευξη ενός μουσικού κόσμου με στοιχεία από sci-fi ταινίες, 50s και 60s πειραματική πρωτοπορία , μοτορικά drum μοτίβα και αιθέριες μελωδίες. Δανείζεται ήχους από αναλογικές και ψηφιακές πηγές ή ακόμα και από βραχέα ραδιοκύματα όπως ακριβώς προκύπτει και από την πρότερη δισκογραφία του σαν Keene (Poeta Negra), SANS (Lotus RecordShop Editions) και διάφορες άλλες συμμετοχές σε συλλογές και remixes.

https://www.facebook.com/onepointwo/
https://soundcloud.com/onepointwo
https://onepointwo.bandcamp.com/releases

Just cause

Just Cause (Πάτρα) | Οι Just Cause σχηματίστηκαν το 2009 όταν ήταν ακόμη 15 χρονών. Ύστερα από αρκετούς μουσικούς πειραματισμούς και ποικίλες επιρροές διαμόρφωσαν τον ήχο τους ο οποίος είναι κάτι μεταξύ indie rock, pop και alternative. Πριν 2 χρόνια κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ένα digital EP με τίτλο Upon The Sun ενώ ετοιμάζουν τη νέα τους κυκλοφορία.

https://www.facebook.com/JustCausePage
https://www.youtube.com/
https://soundcloud.com/justcausetheband

Περισσότερες Πληροφορίες

Αν ασχολείστε με τη μουσική και θέλετε να λάβετε μέρος στο διήμερο του Off The Grid, μπορείτε να δηλώσετε τη δωρεάν συμμετοχή σας εδώ!

Οι συναυλίες είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς είσοδο. Σύντομα θα ανοίξει η ηλεκτρονική προ-κράτηση θέσεων.

Παρασκευή 05 Μαΐου: 16:00 – 20:00  Συναυλίες: 20:30 – 22:30
Σάββατο 06 Μαΐου: 11:30 – 19:30  Συναυλίες: 20:30 – 22:30

Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, 10554 
athens.impacthub.net

Start – Create Cultural Change | To off the Grid είναι ένα έργο του προγράμματος START – Create Cultural Change, που υλοποιείται μέσω του Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch)  σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (Oμοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

www.startgreece.net
www.facebook.com/startgreece

open call banner color figure rectangle

 

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
“Burn Baby Burn” στο Θέατρο Τ | Κερδίστε Προσκλήσεις
Blend Mishkin: Σε λίγο καιρό θα αγοράζεις μουσική στέλνοντας τη λέξη «mp3» στο «1031».