Skip to content

Το Madorasindahouse είναι πολλά παραπάνω από μια ομάδα που στήνει parties!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Tony Theodorakis

Η νέα σεζόν ξεκίνησε δίνοντας έναν δυνατό παλμό στη νυχτερινή ζωή της πόλης, σαφώς ανανεωμένο κι εμπλουτισμένο και από αυτόν τον «χορό» δεν θα μπορούσε να λείψει η ομάδα Madorasindahouse. Έχοντας ήδη μάθει τα νέα τους για το πώς θα κυλήσει η σεζόν, με αφορμή την εμφάνιση του Adam Port, ήταν μια ιδανική ευκαιρία για εμάς να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πίσω από αυτό το όνομα. Με έμπνευση και ωριμότητα, τα μέλη της ομάδας Χάρης, Άλκης και Βασίλης μοιράζονται τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε μια -όπως και θα δείτε- περιεκτική συνέντευξη.

 

Πότε έγινε το ξεκίνημα του Madorasindahouse; Ποια η αφορμή;

To Madorasindahouse ξεκίνησε το 2011, σαν ένα youtube channel που θα φιλοξενεί afro & soulful μουσική, ένα είδος που μπορεί να γνώριζε μεγάλη άνθιση στα clubs, αλλά ακόμη δεν είχε την ίδια παρουσία online.

Η επιλογή του ονόματος;

H ονομασία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη house μουσική (In da House) αλλά και την παιδική μας ηλικία, καθώς το “Madoras” ήταν το username του Χάρη (ενός εκ των τριών μελών της ομάδας) όταν έπαιζε Counter Strike, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που υπήρχε όταν ήμασταν νεότεροι.

Το πρώτο σας event σε σχέση με το τώρα; Τι άλλαξε και τι έμεινε ίδιο;

Το πρώτο μας event έλαβε χώρα στο Βόλο, το 2012,  στο Rooftop του Ξενία hotel με καλεσμένο τον Dj Yass από το Παρίσι. Δεν είχαμε ιδέα τι κάναμε αλλά είχαμε πολύ ενθουσιασμό και όρεξη, οπότε τα πράγματα πήγαν μάλλον καλά. Η διάθεση έχει παραμείνει ακέραια, ενώ ελπίζουμε πως μάθαμε κάποια πράγματα για το πώς να διοργανώνουμε events!

Συναντήσατε προκλήσεις που σας έκαναν να «αλλάξετε» μυαλά;

H εξέλιξη από τη νεανική αθωότητα στον επαγγελματισμό είναι μερικές φορές δύσκολη, ειδικά σε τομείς σαν το δικό μας, όπου έχεις να κάνεις με ανθρώπους που βλέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων ηλεκτρονικής μουσικής σαν «αρπαχτή». Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας αποκτήσαμε συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που μπορούμε να αποκαλούμε φίλους και κάνουν την καθημερινότητα μας λίγο πιο εύκολη.

Πόσα άτομα είστε και ποιοι οι ρόλοι του καθενός;

Το Madorasindahouse αυτή τη στιγμή αποτελείται από 3 άτομα:

Τον Χάρη, ο οποίος ξεκίνησε την όλη ιδέα, είναι ο εμπνευστής του Madorasindahouse και ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με το Youtube, bookings και προώθηση των events. Επίσης δουλεύει στο ομώνυμο record label μαζί με τον Αλκη.

Tον Άλκη (atsou), resident dj, A&R της δισκογραφικής μας, Madorasindahouse Records μαζί με τον Χάρη και υπεύθυνο οργάνωσης. Η μουσική του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συνολικό project ενώ παράλληλα δουλεύει πάνω σε φρέσκες ιδέες.

Τον Βασίλη, που ήρθε να προστεθεί λίγο αργότερα στο crew ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι συνεισφέροντας ενεργά στη διάδοση του ήχου που στηρίζουμε.

Σε ποια μουσική είδη «παίζει» η ομάδα;

Η βάση μας είναι σαφέστατα η afro house. Μέσω αυτής το Madorasindahouse έγινε αυτό που έγινε, αλλά «κοιτάμε» και όλα τα είδη της μουσικής, αρκεί να μας εμπνέουν και να έχουν συναίσθημα.

Όλο αυτό, τι αντίκτυπο είχε στην προσωπική σας εξέλιξη;

Και οι 3 είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική, οπότε θεωρούμε πως η όποια εξέλιξη στην επαγγελματική μας ζωή έχει άμεση επέμβαση και στην προσωπική μας ζωή. Η λειτουργία μας σαν ομάδα με στόχο το κοινό μας καλό, νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο προσόν που αποκτήσαμε κατά τη διαδρομή.

Πώς υποδέχτηκε το κοινό στο εξωτερικό το Madorasindahouse;

Το κοινό της afro σκηνής, αλλά και της ηλεκτρονικής μουσικής εν γένει, γίνεται όλο και πιο συνειδητοποιημένο γι’ αυτό που ακούει. Όσο συμβαίνει αυτό, τόσο μεγαλώνει και η αναγνωρισιμότητα του brand στο εξωτερικό, με αρκετό κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον για τα Madorasindahouse events.

Λειτουργείτε κι ως label. Κάποιες κυκλοφορίες που υπάρχουν ή αναμένονται;

Βρισκόμαστε ήδη στον 1.5 χρόνο λειτουργίας ως label. Ήταν ένα βήμα που έρπεπε να κάνουμε, ώστε να βοηθήσουμε στη διάδοση της μουσικής που αγαπάμε σε νέα κοινά με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε βέλτιστο. Η επόμενη κυκλοφορία μας είναι και το μεγαλύτερο project που έχουμε δουλέψει έως τώρα. Είναι μια συνεργασία με την ομάδα Midi Minds από την Κένυα, η οποία ηχογράφησε τα μέλη της φυλής Samburu,  με τις ηχογραφήσεις αυτές να δίνονται στη συνέχεια σε επιλεγμένους μουσικούς παραγωγούς ανά τον κόσμο. Οδηγηθήκαμε λοιπόν στη δημιουργία μιας συλλογής 19 κομματιών, από παραγωγούς όπως οι Laolu, Armonica, Da Capo, Shimza, Umami και άλλους η οποία θα κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου, και τα έσοδα της θα διατεθούν για την ανέγερση σχολικών αιθουσών για τη φυλή. Η κυκλοφορία θα συνδιαστεί με ένα release party στο Nairobi, και την προβολή του documentary που δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει την εξέλιξη του project.

Πώς προέκυψε το «δέσιμο» με την Αφρικανική κουλτούρα;

Η ιδιαίτερη μουσική πάντα μας ελκύει. Η Αφρικανική κουλτούρα εμπεριέχει μια μαγεία και ένα μεράκι που η Ευρωπαϊκή μουσική έχει μάλλον απωλέσει και είναι αυτό που μας εμπνέει περισσότερο στην ενασχόληση μας με αυτή!

Η κινητήρια δύναμή σας; Τα residency, οι συνεργασίες σας, τα ταξίδια;

Οι νέες εμπειρίες που ζούμε καθημερινά! Είτε πρόκειται για ταξίδια, είτε νέες γνωριμίες ή ακόμη και αυτό το ένα τραγούδι που θα μας φτιάξει τη μέρα.

Για τη χειμερινή σεζόν, το Madorasindahouse βρίσκεται μια φορά το μήνα στην Αίγλη στη Θεσσαλονίκη, και επισκέπτεται την Αθήνα (Momoa, ex-Dybbuk), Βερολίνο, Ρώμη, Κύπρο, Μαδρίτη, Κένυα, Ουγκάντα, καθώς και πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα.

______________________
Το Madorasindahouse επιστρέφει στην Αίγλη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου παρουσιάζοντας τον Ισπανό DJ & παραγωγό Pablo Fierro (Innervisios, Spain).

Ένα από τα κορυφαία ονόματα της African influenced house σκηνής, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιο σταθερούς και εκλεπτυσμένους παραγωγούς των τελευταίων ετών, έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Οι κυκλοφορίες σε εταιρίες όπως Innervisions, Defected, Compost, Watergate records και RISE αποτελούν μερικές απο τις επιτυχίες του. Ένα απο τα τελευταία του remix φιγουράρει στα “most shazamed” κομμάτι για το καλοκαίρι του 2019 στην Ibiza.

Μαζί του οι Le Croque, Christiana Katsirma, Filippos.

Είσοδος Ελεύθερη

Αυστηρη προτεραιότητα κρατήσεων λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.

Κρατήσεις
Τηλ.: 2313059024 & 6981844902 (SMS)
Aigli Geni Hamam (Inbox)

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
To World Class Fine Drinking Cocktail Festival επιστρέφει στην πόλη!
Masterclasses, συζητήσεις κι ένα μεγάλο πάρτι στο 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου!