Skip to content

5 λόγοι για να μην χάσεις το φετινό Reworks Agora!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ, το Reworks Agora επιστρέφει με καλεσμένουνς κορυφαίους ομιλητές από το εξωτερικό, και μια συναυλία των Grandbrothers στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που θα αφήσει εποχή. Εδώ σου έχουμε 5 λόγους που θα σε πείσουν πως στις 16 Σεπτεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη!

 

1. Κάτω από το γενικό τίτλο «Αυτοί που τολμούν», η 3η έκδοση του Reworks Agora θα δώσει έμφαση σε πολιτιστικούς πολιτιστικούς οργανισμούς που κινούνται με εξωστρέφεια σε όλο τον κόσμο. Σε δημιουργικούς επιχειρηματίες που πηγαίνουν σε αχαρτογράφητα μέρη. Σε ακτιβιστές που παίρνουν το ρίσκο να ταρακουνήσουν τα νερά. Σε καλλιτέχνες που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, παράγουν πρωτότυπο υλικό που δεν έχουν δει ξανά τα μάτια σου!

2. Αν θες να μάθεις πώς διοργανώνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ, αυτή είναι η στιγμή, το Reworks Agora θα φιλοξενήσει τον Ralph H. Christoph, συνιδρυτή του c/o pop festival στην Κολωνία και υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις του φεστιβάλ και τη στρατηγική ανάπτυξη του. Ακόμη, στο πάνελ του Αgora θα βρεθεί και ο Olof van Winden, ο διευθυντής και ιδρυτής του TodaysArt Festival στη Χάγη, ένα διεθνές δίκτυο από διοργανώσεις, project και συνεργασίες στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, τη Μογγολία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

3. Ο Tim Cowlishaw, απο το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του BBC, θα μας παρουσιάσει διαφορες καινοτόμες ιδέες που έχει αναπτύξει το τμήμα του, στην προσπάθεια να ανανεώσει τη σχέση του κοινού με το ραδιοφωνο και την τηλεόραση, ώστε μέσα από τη χρήση της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, να βελτιστοποιήσει τον τρόπου που ακούμε μουσική. Όποιος βρεθεί εκεί, θα έχει την ευκαιρια να δοκιμάσει αυτά τα νέα μέσα, ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, όπως τουλάχιστον το σχεδιάζει ο έγκυρος βρετανικός οργανισμός.

4. O Gerhard Behles θα ταξιδέψει από το Μόναχο για να μας διηγηθεί την προσωπική του εμπειρία στη δημιουργία ενός από τα πιο επιδραστικά προϊόντα στην παραγωγή της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, το Abbleton.

5. Ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασικής μουσικής, οι Grandbrothers, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως την νέα τους δουλειά, την οποια θα αποδώσουν σε συνεργασία με ένα ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

21641122_1452405981463222_8613087596919291257_o


Το Reworks Festival 2018, με επικεντρο τον πολιτισμό και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις από όλο τον κόσμο, είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχτεί επισκέπτες και καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν ακόμα μια αξέχαστη γιορτή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Reworks Agora είναι ένα μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum το οποίο παρουσίαζει κεντρικούς ομιλητές, συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές από κορυφαίους ειδικούς και πρωτοπόρους της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της σύγχρονης σκέψης.

Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συζητούσαν και έβρισκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και αυτός ακριβώς ειναι ο στοχος του Reworks Agora σήμερα. Να αποτελεί το μέρος όπου με εμπροστοβαρή σκέψη θα προσεγγίζει το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα και στο οποίο το κοινό θα ανακαλύπτει αναδυόμενα θέματα, πρωτοβουλίες και καλλιτέχνες που θα εμπνέουν και θα προκαλούν το διάλογο και τις εξελίξεις για την μελλοντική ανάπτυξη του πολιτισμού του αύριο, έχοντας μια σύγχρονη ματιά και ορίζοντα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, το Reworks Agora θα φιλοξενήσει καλεσμένους ομιλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική και τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος. Η διοργάνωση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, We are Europe, και θα συμπαρουσιάσει σε συνεργασία με τα διεθνώς καταξιωμένα φόρουμ, Sonar +D (Βαρκελώνη, Ισπανία), C/O Pop (Κολωνία, Γερμανία) και Today’s Art (Χάγη, Ολλανδία) ειδικά σχεδιασμένα για τη διοργάνωση προγράμματα.

www.reworksagora.gr

Ακούστε εδώ την επίσημη playlist που θα σας βάλει στο κλίμα του Reworks Festival 2018.

Προπώληση Εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από τα καταστήματα Γερμανός-Cosmote σε όλη την Ελλάδα και online από το παρακάτω link: goo.gl/JkqdJF

Πακέτα εισιτηρίων και διαμονής από την Festicket.com: goo.gl/2SY5WV

Τιμές Εισιτηρίων:
Φόρουμ & Συναυλία
Κανονικό: 10€
Φοιτητικό/Ανέργων: 5€

Ειδικό Πακέτο
Τριήμερο Εισιτήριο Reworks Festival + Reworks Agora: 70

Βρείτε το Reworks Festival
Twiiter: www.twitter.com/reworksfestival
Facebook: www.facebook.com/reworksfestivalofficial
Instagram: www.instagram.com/reworksfestival/
Youtube: www.youtube.com/user/reworksfest

Reworks Agora: www.facebook.com/ReworksAgora/

21586701_1452408908129596_7410543562967507132_o

Loading...
Έφυγε από τη ζωή η Aretha Franklin
Τα 53α Δημήτρια υπόσχονται ρωγμή στο χρόνο!