Skip to content

To Little Islands Festival ταξιδεύει στην Σίκινο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Little Islands Festival συνεχίζει το ταξίδι του σε απομακρυσμένους, ιδιαίτερους προορισμούς παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα έργων οπτικοακουστικής τέχνης. Με την ολοκλήρωση του διήμερου warm-up festival, στο νησί της Αμοργού όπου το κοινό παρακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με video art εγκαταστάσεις, performance, animation, ταινίες μικρού μήκους, ανοιχτές ομιλίες και live vj set επιστρέφουμε δυναμικά στη μυστηριακή Σίκινο, 23 με 25 Αυγούστου για το κλείσιμο του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε μας στον οχυρωμένο οικισμό του 15ου αιώνα «Κάστρο», στην καρδιά της Σικίνου, για ένα τριήμερο με θέμα την Ταυτότητα, προσωπική και συλλογική, γεμάτο ψηφιακές διαδρομές, performance και καλοκαιρινές ανοιχτές προβολές, με όπως πάντα ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, φιλοξενούμε το ντοκιμαντέρ σπάνιας προβολής, «Θηραϊκός Όρθρος», γυρισμένο το 1967 στο νησί της Σαντορίνης, το οποίο θα προλογίσει θεατρικά ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου με σκέψεις και λέξεις πάνω στο κινηματογραφικό θαύμα των Σφήκα και Τορνέ. Ακολουθεί περιήγηση στον οικισμό με εξωτερικές video art προβολές από 19 χώρες ενώ η βραδιά κλείνει με live electronics και visuals και την performance “The Shape of Sound” από το Λυρικό Φώσφορο.

Διαβάστε ακόμη: Μα, τί συμβαίνει στο Little Islands Festival; Η οργανωτική ομάδα απαντά!

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, ξεκινάμε με προβολές ταινιών μικρού μήκους από βραβευμένους Έλληνες δημιουργούς, συνεχίζουμε με την καθιερωμένη πλέον video art περιήγηση και συγκεντρωνόμαστε στην αυλή του Αγίου-Ιωάννη για να συμμετέχουμε στη διαδραστική performance, “Who Am I?” απο τους Isabelle Derigo & Salvatore Cultrera. Ένα εντυπωσιακό mapping από την ομάδα GlitchA, με τίτλο “Liquid Element”, κλείνει την παράσταση, δίνοντας νέα ζωή στο γκρεμισμένο σπίτι, δίπλα στην κεντρική πλατεία.

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 25 Αυγούστου, μαζευόμαστε μικροί και μεγάλοι για προβολές animation και επιπλέον παρακολουθούμε το πολυβραβευμένο στερεοσκοπικό AENIGMA, των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου, εμπνευσμένο από τους πίνακες του Θεόδωρου Πανταλέων, με παρόντες τους δημιουργούς για να μας λύσουν τις απορίες.

Στη συνέχεια, η πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, μια μπουρλέσκ κωμωδία με τίτλο «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924), επενδύεται ζωντανά με μουσική από το Γιάννη Λιανό και μας τροφοδοτεί με γέλιο ενώ ακολουθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ με την ομάδα loopool και το “Future is Yours”, ένα live dj & vj set που μας γεμίζει ρυθμό και εικόνες.

Ένα τριήμερο κάτω από τον έναστρο ουρανό της Σικίνου, γεμάτο ιστορίες για την Ταυτότητα, την πολιτισμική αλλά και την προσωπική. Προσωπικές και συλλογικές αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συναισθήματα που τελικά ορίζουν πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εξωτερική συνθήκη, τον κόσμο που έχουμε επιλέξει να ζούμε.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
www.littleislandsfest.com

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιωάννα Λύκου
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Δημήτρης Σιγάλας
Οπτική επικοινωνία: Στέλλα Πιστοφίδου
Μετάφραση: Ελένη Συλιβάνη

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σικίνου. Με την συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Loading...
O Nils Frahm στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Το νέο remake του «Μόνος στο Σπίτι» έρχεται!