Skip to content

Κλαίρη Καραπιδάκη: Όλοι οι άνθρωποι χορεύουν με την ψυχή τους!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Άννα Θεοδωρίδου

Ο χορός ως ένας τρόπος έκφρασης της τέχνης, γεμίζει τη ζωή σου συναισθήματα, δύναμη, φώτα, μουσική, κίνηση για να μπεις σε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο μαγικό. Ακόμα και αν δεν είσαι χορευτής, σίγουρα έχει τύχει να λικνιστείς σε κάποια έξοδό σου, να κινηθείς ρυθμικά με τη μουσική ή να κάνεις ένα γρήγορο χορευτικό για να δείξεις πόσο ενθουσιασμένος νιώθεις.

Για καλή μας τύχη, στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένα studio χορού που είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη από ανθρώπους που αγαπούν το χορό. Το Pro Dancers Studio του οποίου η καρδιά χτυπάει δυνατά τα τελευταία πέντε χρόνια είναι αυτό που ψάχνεις, είτε είσαι χορευτής και θες να ασχοληθείς επαγγελματικά, είτε απλά θες να γυμναστείς και να περάσεις καλά. Η σχολή έχει κάνει τα μαγικά της και φιλοξενεί στις αίθουσες πάνω από 25 είδη χορού, από hip hop, μέχρι latin και ballroom.

Ανεβήκαμε τα σκαλιά λοιπόν, για να ανακαλύψουμε και εμείς τι συμβαίνει στις αίθουσες της και να μιλήσουμε με την Κλαίρη Καραπιδάκη, ιδιοκτήτρια της σχολής. Ο χώρος ζεστός, φιλικός γεμάτος χρώματα, η μουσική ακουγόταν δυνατά μέσα από της αίθουσα, μας υποδέχτηκε το Λόκυ, το πανεμορφό λευκό σκυλάκι της Κλαίρης και η φωνή του δασκάλου που έδινε οδηγίες έφτασε γρήγορα στ’ αυτιά μας. Πλέον δεν υπάρχει η προκατάληψη ότι για να μάθεις να χορεύεις πρέπει να έχεις ξεκινήσει από πολύ μικρός το χορό, μας λέει. Ο χορός είναι τρόπος έκφρασης του σώματός μας αλλά και των συναισθημάτων μας. Βέβαια, στη σχολή υπάρχουν οι κατάλληλοι εξειδικευμένοι καθηγητές για να σε μυήσουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής με τα σωστά βήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Prodancers Studio βρίσκεται μέσα στις πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμες σχολές χορού στη Ευρώπης. Τα μαθήματα, τα πολυάριθμα σεμινάρια με Έλληνες αλλά και διεθνείς χορογράφους, οι παραστάσεις αλλά και τα βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς την κάνει ένα μοναδικό και αξιοζήλευτο διαμάντι στην πόλη μας.

0I4A0598

To Grease επιστρέφει!

Η σκηνή του θεάτρου Αμαλία μεταφέρεται στην California του 1958, όπου οι νεαροί Danny και Sandy γνωρίζονται σε μια παραλία και ερωτεύονται. Το καλοκαίρι όμως τελειώνει γρήγορα και οι νέοι αποχωρίζονται απογοητευμένοι μόνο για να συναντηθούν αναπάντεχα και πάλι στο ίδιο λύκειο, το Rydell High. Ο Danny είναι ο γόης-αλήτης του σχολείου και με την παρέα του, τους TBirds, οδηγούν γρήγορα αμάξια σε αγώνες, ενώ η νεοφερμένη Sandy γίνεται αποδεκτή στην ομάδα μαζορετών και στην πιο πολυσυζητημένη κλίκα του σχολειού, τις Pink Ladies. Τώρα ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους! Θα μπορέσουν να είναι ξανά μαζί;

Οι Prodancers ξαναχτυπούν!

Η Prodancers studio υποδέχεται το καλοκαίρι και ξαναχτυπά με την πιο κεφάτη παράσταση. Με 27 εξαιρετικούς χορευτές, μέσα σε ευφάνταστα σκηνικά και κουστούμια και με το soundtrack του καλοκαιριού, μας μεταφέρουν στην δεκαετία του ‘50. Εκεί όπου διαδραματίζεται το νεανικό love story υπό την καθοδήγηση του φύλακα-άγγελου των εφήβων μαθητών, Teen Angel! Τα είδη χορού εναλλάσσονται συνεχώς, από jazz μετατρέπονται σε latin και από contemporary σε jive, με τους χορευτές να μας αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο δε μπορούν να εκφράσουν μέσα από το χορό. Ετοιμάσου να σε ξεσηκώσουν μέσα από τις χορογραφίες τους και να σου χαρίσουν μια παράσταση που θα σου μείνει αξέχαστη. Έτσι κι αλλιώς, το Prodancers studio δε μας έχει συνηθίσει σε κάτι λιγότερο από αυτό!

0I4A0605

______________________

**Η καλλιτεχνική ομάδα της σχολής χορού ProDancers Studio, μετά την περσινή τριπλά sold out παράσταση “A Lovestory At The Moulin Rouge”, επιστρέφει το 2017 με μία νέα χορευτική παραγωγή, εμπνευσμένη αυτή τη φορά από το διάσημο musical “Grease”!

Στην California του 1958 οι νεαροί Danny και Sandy γνωρίζονται στην παραλία και ερωτεύονται. Το καλοκαίρι όμως τελειώνει γρήγορα και οι νέοι αποχωρίζονται απογοητευμένοι μόνο για να συναντηθούν αναπάντεχα και πάλι στο ίδιο λύκειο, το Rydell High. Ο Danny είναι ο γόης-αλήτης του σχολείου και με την παρέα του, τους TBirds, οδηγούν γρήγορα αμάξια σε αγώνες, ενώ η νεοφερμένη Sandy γίνεται αποδεκτή στην ομάδα μαζορετών και στην πιο πολυσυζητημένη κλίκα του σχολέιου, τις Pink Ladies. Τώρα ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους! Θα μπορέσουν να είναι ξανά μαζί;

Απολαύστε στη σκηνή του θεάτρου Αμαλία 26 εξαιρετικούς χορευτές σε ξεσηκωτικές χορογραφίες, μεταφερθείτε στη δεκαετία του ’50 και παρακολουθήστε το νεανικό love story να εκτυλίσσεται υπό την καθοδήγηση του φύλακα-άγγελου των εφήβων μαθητών, Teen Angel!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Θα σε βρω στους μπαξέδες!
Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για το Reworks Festival 2017!