Skip to content

Συνέντευξη με το «κινηματογραφικό» σχήμα των ITNA!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου, το πολύ ενδιαφέρον σχήμα των ITNA παρουσίασε τον δεύτερο ολοκληρωμένο του δίσκο στην Supercinema Records, που είναι και παράλληλα η πρώτη τους κυκλοφορία τυπωμένη σε βινύλιο στη συγκεκριμένη δισκογραφική. Πίσω από την όλη δημιουργία τους κρύβεται μια συναρπαστική δυναμική που μεταφράζει, μετατρέπει και εξαπολύει μουσικά ρεύματα πολλών δεκαετιών.

Συγκεκριμένα, 3 καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών ήχου, ο Edoardo Casto (Edo), ο SWRD ή Ezio και ο Luca Storelli συνέταξαν τις δυνάμεις τους το 2016 για να ενσωματώνουν διαρκώς ιδέες σε έναν ολοένα και μεταβαλλόμενο μουσικό κόσμο, με σκοπό φυσικά ένα άκρως δημιουργικό -και κινηματογραφικό!- αποτέλεσμα. Κι αυτό ακριβώς μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε στην πρώτη καθολική ακρόαση και σε όσα μας απάντησαν στην παρακάτω συνέντευξη.

Πώς γνωριστήκατε και τι σας έκανε να δημιουργήσετε τους ITNA;

Ήταν η θέληση του Alessandro, κοινού μας φίλου, να συναντηθούμε με τον Edoardo (frontman) και τον Ezio (παραγωγό) και η δημιουργία του project ANTI εξελίχθηκε στο ITNA. Συνέπεια μιας συνάντησης γενεών ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

Πώς καταπιαστήκατε με την μουσική; Τι είναι αυτό που σας εξιτάρει περισσότερο;

Edo: Ανακάλυψα την μουσική μέσα μου όταν κλήθηκα να αντιμετωπίσω το τραύλισμά μου με τραγούδι, όταν και είδα πως αυτό το πρόβλημα εξαφανίζεται καθώς «παίζω» έτσι με τις λέξεις. Είναι μια φυσική και προσωπική ανάγκη να εκθέτω τον εαυτό μου, ψυχή τε και σώματι, σε κάποιο κοινό.
Luca: Θυμάμαι να βλέπω έναν φίλο μου να παίζει, όταν ήμουν 13. Σοκαρίστηκα και σκέφτηκα: «Αυτό είναι που θέλω να κάνω»… συνεπώς, αυτό που θα ήθελα περισσότερο είναι οι άνθρωποι να βιώσουν αυτό που έζησα κι εγώ εκείνη την πρώτη φορά.
Ezio: Ο πατέρας μου με έμαθε να «ακούω». Η μουσική ήταν το πρώτο πράγμα που με καλωσόρισε όταν αυτός έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Διδάσκοντάς με ότι μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.

Συνδυάζοντας τον ήχο και τις επιρροές από τρεις διαφορετικές γενιές, πώς καταφέρνετε να διατηρήσετε την ισορροπία; Για παράδειγμα σε θέματα όπως συνεργασία ή ανταλλαγή ιδεών.

Δίνοντας τον απαραίτητο χώρο αναμεταξύ μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστούμε και να εκφράσουμε, χωρίς όρια, αυτό που έχουμε μέσα μας και αυτό που θα θέλαμε να πούμε.

Ποιο είναι το μουσικό αποκορύφωμα αυτών των γενεών και πώς επιλέγετε τι θα χρησιμοποιήσετε;

Edo: Ο καθένας μας προέρχεται από διαφορετικά είδη και μουσικά και ως γενιά. Ξεκίνησα την καριέρα ως frontman ακούγοντας συγκροτήματα όπως The Cure, Joy Division, The Smiths και The Clash.
Luca: Το στιλ μου ποικίλει σε ήχους, από ψυχεδελικούς τύπου Gilmour έως δυνατές παραμορφώσεις σαν αυτές του Zakk Wylde. Παρ’ όλο που τα blues είναι το αγαπημένο μου είδος, προσπαθώ να συγχωνεύσω αυτούς τους τρεις κόσμους σε έναν ήχο.
Ezio: Μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών από τα 70’s έως και τα πρόσφατα 00’s. Αναφορές όπως Pink Floyd, Joy Division, Mötley Crue, Queen, Metallica και άλλα…

Κάποιες αισθητικές επιρροές;

Edo: Χαρακτήρες που επηρέασαν την μουσική μου εικόνα είναι καλλιτέχνες όπως Iggy Pop και Robert Smith.
Luca: Τον James Hetfield, frontman των Metallica.
Ezio: Τον Alessandro Contini από τους Nine Inch Nails και φυσικά Tangerine Dream.

Καθώς συμπυκνώνετε διάφορα «νήματα» του μουσικού κόσμου και, συνεπώς, δίνετε μεγάλη προσοχή στα στοιχεία και τις λεπτομέρειές του, ποια είναι ή άποψή σας για την εξέλιξή του;

Edo: Πάντοτε βίωνα την τέχνη ως μια μορφή ακραίας ελευθερίας. Περισσότερο από καλλιτέχνης, προσδιορίζω τον εαυτό μου ως έναν πολύ καλό δίαυλο διαφορετικών μορφών τέχνης.
Luca: Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη άποψη σχετικά με αυτό. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, ο κόσμος της μουσικής διαρκώς εξελίσσεται και γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε το είδος μας όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστό.
Ezio: Κατά τη γνώμη μου είναι ενδυναμωτικό, σε προσωπικό επίπεδο, η συνεχής ανακύκλωση και επανάχρηση διαφορετικών ενεργειών με διαφορετικούς τρόπους.

Θα θέλατε να περιγράψετε τον προσωπικό, δημιουργικό σας χώρο; Εξελίχθηκε μετά τη δημιουργία των ΙΤΝΑ;

Edo: Πάντοτε ζούσα σε έναν εσωτερικό, παροδικό χώρο, χρησιμοποιώντας τα μουσικά όργανα ως το μόνο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων μου.
Luca: Μετά την συνάντησή μου με τους άλλους στο group ξεκλείδωσα τον εαυτό μου, με τρόπο που βοήθησε στο να κάνω μουσική. Παλιότερα, ήμουν πιο κλειστός κι ανασφαλής.
Ezio: Είχα την ευκαιρία να προσέξω την αλλαγή μου χρόνο με το χρόνο, ζώντας σε αυτή την τύπου project αποστολή μέχρι τέλους, σα να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω πριν φύγω. Κάθε φορά που κοιτάω στο παρελθόν, απ’ όπου ξεκίνησα, αγαπώ να βλέπω αυτό που χτίζουμε.

Το σχήμα ξεκίνησε το 2016 κι ένα νέο album είναι ήδη διαθέσιμο. Τι επέδρασε περισσότερο πάνω σας αυτά τα χρόνια και πώς το χρησιμοποιήσατε προς όφελός σας;

Edo: Ως κάτι αναπάντεχα εντυπωσιακό, ήταν το ότι έπρεπε να ψάξω νέες μεθόδους προσαρμογής στη ζωή μου σχετικά με τις νέες γενιές. Παραγκωνίζοντας όλα μου τα ιστορικά ορόσημα, αφέθηκα στο να συγχωνευθώ με τα γεγονότα.
Luca: Αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο αυτά τα χρόνια είναι που, επιτέλους, βρήκα ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να εκφραστώ στο 100%.
Ezio: Πράγματα που επηρέασαν την συμπεριφορά μας ήταν οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μας, οι απογοητεύσεις και η ανασφάλεια. Οι πρώτες κινήσεις ήταν σαφώς δύσκολες, όπως και κάθε πράγματα στην αρχή του, αλλά μόλις βρέθηκε η ισορροπία όλα λειτουργούν διαφορετικά. Αα, δουλεύουμε ήδη και για το τρίτο album.

Είχατε καθόλου αρνητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που καταφέρατε να ξεπεράσετε;

Ezio: Όπως προείπα, υπήρχαν στιγμές και γεγονότα που προσπάθησαν να μας ρίξουν. Αυτό είναι κι ένα παράδειγμα από το πώς η ζωή μπορεί να είναι σκληρή, οπότε αυτή είναι και η ιδανική στιγμή για να δείξεις το πόσο δυνατός είσαι σε κάθε περίσταση.

Υπάρχει κάτι κινηματογραφικό -τύπου soundtrack- στην πρόσφατη κυκλοφορία σας που, σε συνδυασμό με το εικαστικό, μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν επιστημονικής φαντασίας. Είναι αυτό, ως είδος, η βασική σας έμπνευση και, αν ναι, με ποιον τρόπο;

Η ερευνητική διαδικασία ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα από την αρχή και συνεχίζει να διατηρεί αυτό το ενδιαφέρον, κάθε φορά, επειδή αυτό υποστηρίζεται από τη διαρκή μας περιέργεια να ακούμε το πόσο μακριά θέλουμε να φτάσουμε τα όριά μας.

Ακούγοντάς το υπάρχουν στοιχεία από διάφορα είδη που «κυλάνε» ελεύθερα και φυσικά σε όλη του τη διάρκεια. Πώς καταφέρατε αυτό το αποτέλεσμα και πώς θα θέλατε ο ακροατής να μεταφράζει αυτόν τον συνδυασμό.

Ακούγοντας πολλή και διαφορετική μουσική, έφτασα σε ένα σημείο μιας ευρύτερης εικόνας για αυτά που έχω διαθέσιμα γύρω μου. Αυτό πρέπει να ερμηνευτεί ως μια εμπειρία στην οποία πρέπει να αφεθείς και να ακούς προσεκτικά τί συμβαίνει στα διαφορετικά στρώματα ήχου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως άτομα και ως σχήμα; Πώς καταφέρνετε να τους κρατάτε ζωντανούς;

Edo: Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να μεταδώσω αυτή τη μορφή ζωής και να ακούω τις νέες γενιές, έτσι και το σύνθημά μας είναι: «Να μεταδώσουμε την παρουσία στο ασυνείδητο και στο συνειδητό».
Luca: Πιστεύω, συλλογικά, πως ο στόχος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της μουσικής στον κόσμο. Ατομικά; Δε θα με πείραζε να έβλεπα να μαθαίνουν τα riffs μου, κάτι σαν αυτό που έκανα κι εγώ ως παιδί.
Ezio: Ως άτομο: Θέλω να εξελίσσομαι για να γίνω η καλύτερη δυνατή πτυχή του εαυτού μου. Ως σχήμα: Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και να μοιραστούμε τη γνώση μας για να βοηθήσουμε τις επόμενες γενιές.

Τι άλλο θα λέγατε πως αποτελεί μια μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική σας δουλειά και ζωή;

Edo: Είχα πάντοτε έναν εκλεκτικό τρόπο στην έκφραση και στην αντίληψη των συναισθημάτων, πεπεισμένος ότι όλα διατρέχονται από το σώμα. Πάντοτε αναζητούσα στον αθλητισμό αυτήν την μόνιμη κίνηση που με συγκινεί.
Luca: Είμαι ένας άνθρωπος που παρασέρνεται εύκολα ακόμα κι από εκεί που βρίσκεται όταν φτιάχνει μουσική. Τίποτα λιγότερο από αυτό, το δικό μας supercinema δημιουργήθηκε συνολικά σε μια διαφορετική τοποθεσία σε σχέση με το πρώτο album.
Ezio: Η γυναίκα μου. Η αγάπη, η φιλία. Η ζωή γενικά είναι η μεγαλύτερή μας επιρροή.


Όπως ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει έναν λευκό καμβά, έτσι και η κοινωνία χρωματίζεται και ζωγραφίζεται από τα δάχτυλα και τα χέρια ενός μουσικού, που δίνει τόνο στα χρώματα και στις αισθήσεις του κάθε γεγονότος που βιώνει η κάθε μοναδική ψυχή.


Έχετε μάθει κάτι τελευταία που σας άλλαξε τον κόσμο και σας βοήθησε να προχωρήσετε παρακάτω;

Edo: Είναι αλήθεια το ότι μεγαλώνοντας γίνεσαι όλο και πιο ψυχρός, αλλά κάτι τέτοιο μετατρέπεται σε μια απλή φαντασία αν έχεις την μουσική μέσα σου, μιας και η μουσική είναι η λύση.
Luca: Όσο νωρίτερα αρχίζεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχεις τους στόχους σου.
Ezio: Είμαι πάντα πρόθυμος να μάθω νέα πράγματα.

Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ή θα έπρεπε να είναι ο πιο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η μουσική και οι δημιουργοί της;

Edo: Όπως ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει έναν λευκό καμβά, έτσι και η κοινωνία (που είναι ο λευκός καμβάς) χρωματίζεται και ζωγραφίζεται από τα δάχτυλα και τα χέρια ενός μουσικού, που δίνει τόνο στα χρώματα και στις αισθήσεις του κάθε γεγονότος που βιώνει η κάθε μοναδική ψυχή.
Luca: Ο σημαντικότερος ρόλος που μπορεί να παίξει η μουσική είναι να ενώσει τις ψυχές του κάθε ατόμου, με τους καλλιτέχνες να είναι οι βαρκάρηδες σε αυτή την μυσταγωγική εμπειρία.
Ezio: Ακόμα δεν καταλαβαίνω πώς οι άνθρωποι επιβιώνουν χωρίς μουσική. Τι κάνουν χωρίς αυτή; Πώς είναι;

Θέλετε να μοιραστείτε από μια εμπειρία που θέλετε να ξεχάσετε και μια που ακόμα θυμάστε; Πώς σας διαμόρφωσε καλλιτεχνικά ή/και προσωπικά;

Edo: Μια εμπειρία τόσο δυνατή όσο και τραυματική. Ένα γοτθικό όνειρο, 5 αγόρια που έφυγαν από τη Νότια Ιταλία και διέσχισαν την Ευρώπη, ώστε να φτάσουν στο κρύο και ομιχλώδες Λονδίνο, όπου το ένα από αυτά ταυτίστηκε με ένα είδος κι ένα στιλ. Μια σκοτεινή εμπειρία μας κατευθύνει να παίξουμε για έναν συγκεκριμένο χρόνο, μιας και η τρυφερή ηλικία αναγκάζεται να σταματήσει λόγω έλλειψης εμπειρίας. Έχω ένα πάθος για την μουσική, αλλά βλέπω τον εαυτό μου καλύτερα μέσα από αυτά που την περιτριγυρίζουν.
Luca: Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να μοιραστώ τέτοιες εμπειρίες, ίσως στο επόμενο «επεισόδιο»…
Ezio: Κάθε απώλεια για έναν καλλιτέχνη είναι κάτι πραγματικά δύσκολο για να διαχειριστεί. Ξεκινάμε από εκεί και μετακινούμαστε σε άλλες διαστάσεις για να κρατήσουμε την επαφή ζωντανή σε άλλα επίπεδα. Αυτό μας βοηθάει να νιώσουμε πολλά πράγματα και να απαλύνουμε τον πόνο.

Ένα μήνυμα που θέλετε να μοιραστείτε;

Edo: Η μουσική είναι ταξίδι και όχι στόχος.
Luca: Δεν έχει σημασία πόσο θα ταλαιπωρηθείς για να πάρεις αυτό που θέλεις, αφού το σημαντικό είναι να είσαι πάντοτε χαρούμενος.
Ezio: Να είσαι ο εαυτός σου. Η ζωή είναι μία.

______________________

Το album κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου σε βινύλιο και ψηφιακή μορφή και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το επίσημο Bandcamp της Supercinema Records.

English


Interview with the “cinematic” collective of ITNA!

A few days just after September kicked in, the very interesting collective of ITNA presented their second full length album at Supercinema Records, which is also their first release to be printed on vinyl on this label. Behind their collaboration lies a fascinating dynamic that translates, transforms and unleashes musical streams of many past and current decades.

Specifically, 3 artists of different generations of sound, Edoardo Casto (Edo), SWRD or Ezio and Luca Storelli joined forces in 2016 to constantly integrate ideas from an ever-changing musical world, aiming of course at a highly creative -and cinematic!- result. And this is exactly what we can easily discern in our first, complete listening of the album and through their answers in our interview below.

How did you meet and what made you create ITNA?

It was wanted by Alessandro, friend of us, who set up the meeting between Edoardo (frontman) and Ezio (producer) and the birth of the project ANTI evolved in ITNA. A result of the generational meeting between past and future.

What got you involved into music? And what excites you the most in that?

Edo: I discovered that I had the music inside when, to solve the problem of stuttering, I began to sing and discovering that I no longer had the problem while playing with the words. It is a natural and personal need to expose myself physically and with my soul to an audience.
Luca: I remember watching a friend play when I was 13. I was shocked and I thought: “That’s what I want to do“… well, the thing I would like most of all would be for people to feel what I felt at that first moment.
Ezio: My father taught me to “listen”. Music was the first that welcomed me after he left this world. Teaching me that I could be me.

Combining the sound and influences of three different generations, how do you manage to maintain balance? For example in terms of collaboration or idea sharing.

Giving spaces between us is the best way to respect and express, without limits, what we have inside and what we would like to say.

What are the musical highlights of these generations and how do you choose what to use?

Edo: Each of us has origins in different genres, both musical and generational. Being frontman I started the career listening to bands like Cure, Joy Division, The Smiths, Clash.
Luca: My style varies a lot on sounds, from psychedelic ones like Gilmour’s, to Zakk Wylde’s powerful distortions. Although blues is my favourite genre, I try to incorporate these three worlds into one sound.
Ezio: We can say that we have a wide range of choices from the 70’s to the recent 00’s. We have references like: Pink Floyd, Joy Division, Mötley Crue, Queen, Metallica and so on..

Any aesthetic influences?

Edo: Characters that inspired my musical image are artists like Iggy Pop and Robert Smith.
Luca: James Hetfield, frontman of Metallica.
Ezio: Alessandro Contini from Nine Inch Nails and of course Tangerine Dream.

As you are “merging” different threads of the musical world and therefore paying close attention to the elements and details, what is your opinion about its evolution?

Edo: I have always lived art as a form of extreme freedom. More than an artist, I define myself as a good conductor of different artistic forms.
Luca: I don’t have a very precise opinion about it. Because, let’s be honest, the world of music is constantly evolving and that’s why we are trying to make our genre as unique as possible.
Ezio: In my opinion it will be self-powering, constantly recycling and reusing new energies in different ways.

Would you like to describe your personal, creative spaces? Did they evolve after ITNA?

Edo: I have always lived in an inner, temporal space, using the instruments as the only vehicle to express my emotions.
Luca: After I met the others in the group, I unlocked myself in the way of making music. Before, I was much more closed and insecure.
Ezio: I had a chance to notice my change year after year, living the project-like mission till the end, like it was the last thing to do before leaving. Every time I look back to the past, where I started, I love to enjoy watching what we are building.

This collective started in 2016 and an album is on its way: What affected you most through these years and how did you use it to your advantage?

Edo: More than striking, I had to seek new methods of adaptation on living with the new generations. By stealing all my historical landmarks I let myself be amalgamated by events.
Luca: The thing that has struck me most in these years is having finally found people with whom I can express myself 100%.
Ezio: Things that affected our behavior were for sure human relationships between us, disappointments and insecurity. Initial settlement was difficult, like everything else in the beginning, but once the balance is set, everything works differently. Ah, we are already working on the third album.

Were there any negative thoughts during this period that you managed to overcome?

Ezio: As I said before, there were events and moments that tried to throw us to the ground. This is an example of how life can be hard, so that’s the moment to demonstrate how strong you are in every situation.

There is something cinematic -soundtrack-like- in your recent release that, in combination with its artwork, brings us into a sci-fi universe. Is this genre one of your main inspirations and, if yes, in which ways?

The research process has been very interesting since the beginning and continues to be interesting, every time, because it is as if we are always curious to listen how far we want to push our limits.

By listening to it there are, also, elements from different genres that are flowing freely and naturally through its entirety. How did you achieve this outcome and how would you like the listener to interpret this combination?

Listening to a lot of different music I have reached a wide vision of what I have available. It must be interpreted as an experience where you have to flow and listen carefully to what’s happening on every different layer of sound.

What are your goals as individuals and as a collective? How do you manage to keep them on track?

Edo: My greatest dream is to transmit this form of life and listen to the new generations, so our motto is: “To transmit presence in the unconscious and in the consciousness“.
Luca: I think, collectively, our goal is to spread the message of our music to people. Individually? I wouldn’t mind seeing people learn my guitar riffs, a little like I did when I was a kid.
Ezio: As an individual: I would like to keep growing to become the best version of myself. As a collective: We would like to educate and share our knowledge to help the new generations.

What else is a major influence to your artistic work and lives?

Edo: I have always had an eclectic form in expressing and perceiving emotions, convinced that everything passes through the body. I have always sought in sport that perennial movement that moves my emotions.
Luca: I am a person who is very carried away, even from the place where he is when he produces music. Not for anything else, our Supercinema was entirely created in a location different from that of the first album.
Ezio: Woman. Love, friendship. Life in general is the biggest influence we have.


As a painter paints a white canvas, so the society is coloured and painted by the fingers and hands of a musician, giving tone to color and sensations to the events of every single soul.


Have you learned something recently that changed your world and helped you move forward?

Edo: It’s true you get colder and colder, apparently, but this turns to fiction since having the music inside, the music becomes the solution.
Luca: The sooner you start thinking only of yourself, the sooner you’ll achieve your goals.
Ezio: Always open to learn new things

Edo: As a painter paints a white canvas, so the society (white canvas) is coloured and painted by the fingers and hands of a musician, giving tone to color and sensations to the events of every single soul.
Luca: The most important role music can play is to unite the souls of each individual, and artists are the ferrymen of this mystical experience.
Ezio: I still don’t know how people can survive without music. What they do without it? How they do?

Would you like to tell us about an experience you want to forget and one you still remember? How did it shape you artistically and/or personally?

Edo: An experience as strong as traumatic. Gothic dreams, 5 boys who leave from Southern Italy and cross Europe, arriving in a cold and foggy London, where one found his identity in a genre and a look. A dark experience leads us to play for a determined time, as the tender age is forced to finish sooner due to lack of experience. I have a passion for music, but I look at myself well from all around her.
Luca: I am not yet ready to share certain episodes of my life, perhaps in the next “episode”…
Ezio: Every loss for an artist is something really hard to process. We start from there and we move in other dimensions to keep the contact alive in another levels. That helps us to feel a lot of things and forget the pain softly.

A message you would like to share?

Edo: Music is a journey, not a goal.
Luca: No matter how much you suffer to get what you want, the important thing is to always be happy.
Ezio: Be yourself. Life is one.

______________________

The album has been released on the 3rd of September on vinyl and digital format and you can buy it via the official Supercinema Records’ Bandcamp profile.

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Anopolis World Music Festival: Μια τριήμερη γιορτή σε στενά και πλατείες της Άνω Πόλης!
Ο κατάλογος της Inner Ear Records εμπλουτίζεται με την πρώτη ελληνόφωνη συλλογή!